Ρότσεστι στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός… μπορεί να τα αλλάξει όλα!» (videos)

Ρότσεστι στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός… μπορεί να τα αλλάξει όλα!» (videos)

Ο Τέιλορ Ροτσέστι μιλάει στο Onsports για τη νέα αρχή που θέλει να κάνει η Σιένα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Τοσκάνη και θυμάται κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει σαν παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα πέρσι όταν οι Βάσκοι νίκησαν τους Πειραιώτες και… άλλαξαν το τσιπ.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Ιταλών έχει 9 πόντους και 2 ασίστ κατά μέσο όρο στη φετινή Ευρωλίγκα εξηγεί στο Onsports για ποιον λόγο η ομάδα του έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες στη διοργάνωση και παραδέχεται ότι το ματς με τους «ερυθρόλευκους» μπορεί να τα… αλλάξει όλα για αυτή!

Ο 28χρονος άσος των πρωταθλητών Ιταλίας εκφράζει την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Βασίλης Σπανούλης και υπάρχουν παίκτες που απαιτούν την προσοχή από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, όπως ο Έισι Λο. Ακόμη, ο Ροτσέστι δεν μας κρύβει ότι Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα που ξέρει να βρίσκει τρόπους για να σκοράρει κόντρα σε οποιαδήποτε άμυνα.

Δεν έχετε ξεκινήσει καλά στην Ευρωλίγκα με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

«Δεν μας αρέσει αυτό. Φυσικά δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε με 0-3, αλλά μαθαίνουμε. Είμαστε ακόμη μια νέα ομάδα, αφού ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Ακόμη μαθαίνουμε πολλά και αυτή την περίοδο διανύουμε. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να προσπαθήσουμε να προχωράμε και να κοιτάμε το επόμενο ματς για να πάρουμε την πρώτη νίκη και να αρχίσουμε να... αλλάζουμε την κατάσταση στο γκρουπ».

Θεωρείς ότι μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή εναντίον του Ολυμπιακού;

«Αυτός είναι ο στόχος. Ένα σερί μπορεί να ξεκινήσει με μια νίκη. Πρέπει να χτίσουμε από την τελευταία μας νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα και να αρχίσουμε να παίρνουμε νίκες στη σειρά. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Μια νίκη εναντίον του μπορεί να κάνει πολλά στην ανάκαμψη της ομάδας».

Γνωρίζεις ότι ο Ολυμπιακός είναι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις; Πώς περιμένεις τον αγώνα;

«Θα είναι σκληρός. Ο Ολυμπιακός βρίσκει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να σε νικήσει. Έχει εξαιρετικούς παίκτες και έναν έξυπνο προπονητή, οπότε θα πρέπει να κάνεις πολύ σπουδαίο ματς για να είσαι κοντά στο σκορ και τα 40 λεπτά και να προσπαθήσεις να βρεις έναν τρόπο για να νικήσεις».

Έχεις δει κάποιο παιχνίδι του Ολυμπιακού φέτος; Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για αυτόν;

«Παίζουν πολύ έξυπνα. Επιτίθενται με πολλούς παίκτες. Ο Σπανούλης είναι πολύ έμπειρος και ένας εξαιρετικός γκαρντ. Κυκλοφορούν την μπάλα πολύ καλά, οπότε χρειάζεται ομαδική άμυνα για να τους σταματήσεις, αλλά ακόμη και αν παίζεις καλή άμυνα, βρίσκουν καλούς τρόπους να σκοράρουν».

Πώς περιμένεις το ματς-απ σου με τον Σπανούλη;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα για μια ομάδα είναι να παίζει άμυνα σε όλους τους παίκτες. Ο Σπανούλης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και έχουν πολλά συστήματα για αυτόν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και με τους πέντε παίκτες μας και όχι μόνο με τον παίκτη που τον μαρκάρει».

Η Σιένα έχει παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό αρκετές φορές στο παρελθόν. Εσύ είσαι νέος στην ομάδα, αλλά έχεις δει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια;

«Δεν έχω δει τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, αλλά έχω δει πολλά τελευταία παιχνίδια του. Θα είναι ένα πολύ ωραίο ματς».

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπως ο Ντάνστον και ο Σίμονς. Είχες την ευκαιρία να τους αντιμετωπίσεις πέρσι με την Μπιέλα;

«Ναι. Όσο περνούν τα χρόνια παίζεις με τους ίδιους παίκτες και αποκτάς εμπειρία. Αλλά όλοι έχουν διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές ομάδες. Οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος για ό, τι έχει ο Ολυμπιακός».

Πέρσι ήσουν στη Λαμποράλ Κούτσα, με την οποία έπαιξε ο Ολυμπιακός. Πώς βίωσες αυτές τις αναμετρήσεις;

«Ελπίζω ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα. Πέρσι, πήραμε μια μεγάλη νίκη στην έδρα μας εναντίον του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το σημείο αναφοράς μας στη σεζόν, αφού αρχίσαμε να κερδίζουμε παιχνίδια και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Ελπίζω ότι και αυτή τη χρονιά θα γίνει το ίδιο και με τη Σιένα».

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από εσάς;

«Φυσικά όλοι σκέφτονται τον Σπανούλη, αλλά υπάρχει και ο Έισι Λο, όπως και άλλοι παίκτες. Έχουν ένα γεμάτο ρόστερ και όταν επικεντρωθείς σε έναν συγκεκριμένα, κάποιος άλλος θα σε νικήσει. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλους».

Ποια είναι τα κλειδιά του αγώνα κατά τη γνώμη σου;

«Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Έχουν πολλά συστήματα και τακτικές. Είναι πολύ έξυπνοι. Το σημαντικό για εμάς είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί και με ενέργεια και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και όχι στα δικά τους».

Δείτε τα βίντεο:


Ρότσεστι στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός… μπορεί να τα αλλάξει όλα!» (videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved