Κιτσούλης: «Καθαρά από εμάς»

Κιτσούλης: «Καθαρά από εμάς»

Στο Βαρδινογιάννειο θα κριθεί η παραμονή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Α2, σύμφωνα με το Βασίλη Κιτσούλη.

Οι Κρητικοί κινδυνεύουν με υποβιβασμό, ωστόσο όπως σχολίασε ο 30χρονος φόργουορντ στο χέρι τους είναι να κρατηθούν στην κατηγορία, αρκεί να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη στα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν. Μίλησε, επίσης, για τη μεγάλη νίκη τους στο ντέρμπι με το Ηράκλειο, αλλά και το παράπονό του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλείου: «Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε αυτό το ματς. Ξέραμε ότι είναι το πιο κρίσιμο της χρονιάς, κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τα δώσαμε όλα και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το εάν η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με το Ηράκλειο ήρθε τόσο εύκολα όσο φάνηκε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθε εύκολα. Μπήκαμε αποφασισμένοι στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Είπαμε πως πρέπει να υπερβάλουμε εαυτόν για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για το εάν ο ΟΦΗ έχει πλέον το πλεονέκτημα στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία: «Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα Είναι σημαντική νίκη, πήραμε και τη διαφορά κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι δυσάρεστο γεγονός πως παίζεται η παραμονή μεταξύ δύο ομάδων της ίδιας πόλης. Σίγουρα έχουμε προβάδισμα, αλλά έχουμε ακόμα κάποια παιχνίδια που πρέπει να νικήσουμε για να πετύχουμε την παραμονή».

Για το εάν η παραμονή θα κριθεί στο ΒΑΚ: «Το ότι έχουμε κάποια παιχνίδια στην έδρα μας κάνει την υπόθεση παραμονής να κρίνεται καθαρά από εμάς. Έχουμε κάποια σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας, ξέρουμε τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουμε και πρέπει να τα πάρουμε».

Για τα προβλήματα, αλλά και το δέσιμο που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Η αλήθεια είναι ότι είναι ευλογία για τον OΦΗ με τόσα προβλήματα να έχει αυτούς τους παίκτες και προπονητές. Εάν ήταν άλλοι πιστεύω θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα. Ίσως να υπήρχε πρόβλημα και με το εάν η ομάδα θα κατέβαινε στα παιχνίδια. Το κακό είναι πως και ύστερα από νίκες μέναμε μόνοι. Περιμέναμε κάτι, δεν ερχόταν ποτέ κι αυτό το έκανε πολύ δύσκολο. Θέλω να πω πως είναι μεγάλη τιμή μου να έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Η προσπάθεια που γίνεται είναι καθαρά στο χέρι των παικτών και των προπονητών».

Για το εάν υπάρχει εξήγηση για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Η αλήθεια είναι πως και όταν παίρνουμε εξηγήσεις νομίζω πως δεν στέκουν. Όταν μου περιέγραφαν την κατάσταση, πριν υπογράψω στην ομάδα, ήταν κάτι το διαφορετικό. Τόσα πολλά προβλήματα δεν τα περίμενα. Έτσι που μας παρουσίασαν τα πράγματα, με τους φιλάθλους κοντά στην ομάδα και άλλα, πίστευα πως η ομάδα θα έκανε πολύ καλή πορεία, που θα κοίταζε προς τα πάνω και θα έμπαιναν οι βάσεις για το μέλλον. Τι έγινε δεν ξέρω και δεν θέλω να ασχοληθώ. Είναι κρίμα, πάντως, με το επίπεδο που υπάρχει πλέον στο μπάσκετ να μην είναι δύναμη ο ΟΦΗ. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα τα φετινά για να προχωρήσει η ομάδα».

Για το τι εξηγήσεις δίνονται: «Δεν παίρνουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και το παράπονο σε πιάνει σίγουρα. Κοιτάμε να αντεπεξέλθουμε, αλλά είμαστε μόνοι και αυτό μας δυσαρεστεί. Παρ’ όλα αυτά παλεύουμε και θα πετύχουμε το στόχο μας. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, είναι πάρα πολλά. Με παίκτες που ήρθαν κι έφυγαν με τραυματισμούς και δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις, καθώς έχουμε και μικρό ρόστερ. Σε πιάνει ένα παράπονο, αλλά προσπαθείς να το αφήσεις στην άκρη. Έχουμε συνειδητοποιήσει πού παίζουμε και κοιτάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Κοιτάς να αφήνεις το παράπονο έξω, στην άκρη, και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς θα παίξεις και να είσαι αντάξιος απέναντι στην ομάδα».

Για το εάν σε μια νέα υγιή προσπάθεια θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα: «Σε έναν υγιή OΦΗ θα έλεγα ναι, σίγουρα. Και πριν έρθω ήξερα πως υπάρχει ομάδα με κόσμο, έναν ολόκληρο νομό που στηρίζει αυτή την ομάδα. Δεν το είδα στην πράξη. Στον ΟΦΗ πρέπει να σκεφτούν κάποια πράγματα και να τα βάλουν κάτω. Είναι κρίμα για την μπασκετική Ελλάδα να μην έχει έναν ΟΦΗ δυνατό. Όχι μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά για το μπάσκετ».



Ισπανία: «Καμπάνα» στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τις ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Νίκο Ουίλιαμς
Ισπανία: «Καμπάνα» στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τις ρατσιστικές κραυγές εναντίον του Νίκο Ουίλιαμς
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved