Σιμόν στο Onsports: «Final 4 ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Σιμόν στο Onsports: «Final 4 ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Ουνικάχα με τον Παναθηναϊκό στη Μάλαγα και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι «πράσινοι» μπορούν να φτάσουν στο Final 4 του Λονδίνου! Τι λέει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό που χάλασε την τελευταία στιγμή.

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ που είναι από τους καλύτερους παίκτες της αντιπάλου του «τριφυλλιού» με 9.9 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα, θεωρεί πως η ομάδα του πρέπει να έχει… αψεγάδιαστη απόδοση για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του ελληνικού συλλόγου.

Ο Κροάτης άσος παραδέχεται ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι επιτακτική ανάγκη για τους Ανδαλουσιανούς, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία τους να μείνουν ζωντανοί στο «κυνήγι» της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη, ο Σιμόν ξεχωρίζει τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ρόκο Λένι Ούκιτς σαν τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερή τους φόρμα και θεωρεί ότι η άμυνα πάνω τους μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για την έκβαση του αγώνα.

Το Onsports «ανέκρινε» τον Σιμόν και τον ρώτησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του στην πρώτη του χρονιά εκτός της πατρίδας του μετά από μια… ολόκληρη ζωή στην ΚΚ Ζάγκρεμπ, το μυστικό της… αφοπλιστικής ευστοχίας του από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά και για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό που χάλασε την τελευταία στιγμή, κάτι για το οποίο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

Προέρχεστε από εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι που ήταν σημαντικό για εμάς και τώρα η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είναι η τελευταία μας ευκαιρία... Αν θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο πρέπει να νικήσουμε. Αν χάσουμε θα είμαστε εκτός».

Πώς μπορεί η τελευταία σας νίκη επί της Μπιλμπάο στο ισπανικό πρωτάθλημα να σας βοηθήσει ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

«Μας βοηθάει βαθμολογικά, επειδή δεν τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν σημαντική νίκη για εμάς, αλλά ακολουθεί ακόμη ένα επίσης σημαντικό ματς».

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ χάσατε. Μάθατε από εκείνη την ήττα;

«Ελπίζω ότι μάθαμε κάτι. Κάναμε καλό ματς στην Αθήνα, αλλά στο τέλος χάσαμε. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική ομάδα που έχει σπουδαίους παίκτες και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Πρέπει να παίξουμε εξαιρετικά αν θέλουμε να νικήσουμε».

Θα επιχειρήσετε να νικήσετε με πάνω από πέντε πόντους, όσους χάσατε στο πρώτο ματς στην Αθήνα, ή θα επικεντρωθείτε μόνο στη νίκη έτσι ώστε να μην αποπροσανατολιστείτε;

«Αν έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε με πάνω από πέντε πόντους θα είναι τέλεια, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός, ουσιαστικά, έχει προκριθεί στην επόμενη φάση και εμείς θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον φετινό Παναθηναϊκό και ποιοι παίκτες του είναι οι πιο «επικίνδυνοι» για την Ουνικάχα Μάλαγα;

«Ξεχωρίζω δύο παίκτες. Τον Διαμαντίδη και τον φίλο μου τον Ούκιτς. Πρέπει να προσαρμόσουμε την άμυνά μας πάνω σε αυτούς τους δύο παίκτες. Είναι στην καλύτερή τους φόρμα και είναι οι πιο σημαντικοί για την ομάδα τους. Έχουν καλή απόδοση σε κάθε παιχνίδι και είναι οι καλύτεροι. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει και άλλους εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση και θα είναι δύσκολο».

Έχοντας μια εικόνα από τον Παναθηναϊκό από το πρώτο μεταξύ σας παιχνίδι και γνωρίζοντας τη δική σου ομάδα, πόσο ψηλά, κατά τη γνώμη σου, μπορούν να φτάσουν οι δύο ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Για την Ουνικάχα, αν περάσουμε στον επόμενο γύρο θα είναι σπουδαία επιτυχία και αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά για τον Παναθηναϊκό, αν συνεχίσει να παίζει έτσι μπορεί να πάει στο Final 4 και όταν φτάσει εκεί όλα γίνονται! Για εμάς θα είναι μεγάλο πράγμα να είμαστε στους 8».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα για σένα… Αρχικά, για την ευστοχία σου στις βολές… Φέτος είσαι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στην Ευρωλίγκα (39/43 – 90.7%) στις βολές. Υπάρχει κάποιο μυστικό για αυτό;

«Έχω σουτάρει μόνο 12 στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας (12/12), αλλά είναι ωραίο όταν έχεις μια πρωτιά! Το μυστικό είναι ότι όταν ήμουν μικρός σούταρα πολλές ελεύθερες βολές. Πάντα προπονούμουν σε αυτό. Δεν είναι απλά μόνο το σουτ. Πρέπει να έχεις περισσότερα από το σουτ».

Αυτή είναι η πρώτη σου χρονιά εκτός Κροατίας. Αγωνίστηκες για περίπου μια δεκαετία στην ΚΚ Ζάγκρεμπ. Πώς βιώνεις την εμπειρία σου στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το ισπανικό, με μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Ουνικάχα Μάλαγα;

«Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά (εκτός Κροατίας) παρόλο που είμαι σχεδόν 28 ετών, αλλά ποτέ δεν είναι αργά… Νιώθω υπέροχα στην Ουνικάχα και την Ισπανία. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, σε αυτόν τον σύλλογο».

Έχεις σκεφτεί ποτέ να παίξεις στην Ελλάδα; Πέρσι έφτασες μια… ανάσα από το να υπογράψεις στον Ολυμπιακό. Θα ήθελες να πεις κάτι για αυτό;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό ήταν πριν έναν χρόνο, στη μέση της σεζόν. Εγώ ήθελα, αλλά ο σύλλογός μου δεν με άφησε και με υποχρέωσε να μείνω μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς. Τι μπορείς να κάνεις; Είναι κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό».

Θα άφηνες ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστείς κάποια στιγμή στο μέλλον στην Ελλάδα;

«Φυσικά, γιατί όχι; Μου αρέσει η Ελλάδα. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίοι σύλλογοι, οπότε γιατί όχι; Αν είχα την ευκαιρία, θα μου άρεσε να παίξω στην Ελλάδα».

Σιμόν στο Onsports: «Final 4 ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)



Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Παναθηναϊκός AKTOR: Θλάση Σλούκας και Χουάντσο
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Ανακοίνωσε Γκαρντίνι ο Ολυμπιακός
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved