Δοξάκης: «Υστερούμε σε προσόντα»

Δοξάκης: «Υστερούμε σε προσόντα»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Δοξάκης μίλησε στο Sepk.gr για το Διεθνές Καμπ του Κολινδρού που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, της ΕΚΑΣΚΕΜ και της ΕΟΚ, στο οποίο ήταν υπεύθυνος.

«Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο. Η ιδιαιτερότητα σε σχέση με αυτή τη χρονιά ήταν ότι «κατεβήκαμε» μια χρονιά και είχαμε περισσότερα παιδιά γεννηθέντα το 1998. Συμμετείχαν αθλητές από έξι χώρες: την Αλβανία, η Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδια, τη Νορβηγία και την Αυστρία. Συνολικά έδωσαν το παρών 46 παίκτες και 10 προπονητές» ήταν τα πρώτα λόγια του.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δώσαμε έμφαση στο ball-handling, με πολλές ασκήσεις με μπαλάκι, καθώς και στις συνεργασίες δύο παικτών. Επίσης δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου στα παιχνίδια που έγιναν κάποια μορφής σκριν».

Όσο για το τη διαφορά των Ελλήνων παικτών; «Υστερούμε σε αθλητικά προσόντα! Είναι ένα πράγμα που έχουμε διαπιστώσει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Τα παιδιά είναι σε καλό επίπεδο τεχνικά, αλλά και τακτικά. Αν και όταν αναφερόμαστε στην τακτική μιλάμε μόνο για την αντιμετώπιση των ίδιων των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους προπονητές να προσπαθούν σε μικρό διάστημα να δώσουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αφήνουμε τους προπονητές να κοουτσάρουν και φέτος παίξαμε εκτός από το all-star game κι άλλα παιχνίδια, για να μπορούν να μετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές σε φουλ αγωνιστική δράση, έτσι ώστε να έχουν και μεγαλύτερο κίνητρο».



Οι Ντάλας Μάβερικς απέλυσαν τον γενικό διευθυντή Νίκο Χάρισον
Οι Ντάλας Μάβερικς απέλυσαν τον γενικό διευθυντή Νίκο Χάρισον
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Κλείδωσε» η πρόκριση της Γαλλίας – Τα αποτελέσματα
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Κλείδωσε» η πρόκριση της Γαλλίας – Τα αποτελέσματα
Αταμάν: «Εξαιρετικό ματς ο Σορτς, ο Φαρίντ όπως ο Λεσόρ»
Αταμάν: «Εξαιρετικό ματς ο Σορτς, ο Φαρίντ όπως ο Λεσόρ»
Euroleague Βαθμολογία: Θριαμβευτής, 2Χ2 στη «διαβολοβδομάδα» και ανέβηκε στο 7-4
Euroleague Βαθμολογία: Θριαμβευτής, 2Χ2 στη «διαβολοβδομάδα» και ανέβηκε στο 7-4
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved