Δίελα: «Τιμή μου να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό»

Δίελα: «Τιμή μου να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ιωάννα Δίελα, μίλησε στο Onsports για την νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα της με το «τριφύλλι», υπογραμμίζοντας πως ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο των «πρασίνων».

Η 22χρονη αθλήτρια (02-07-1990, 1,80), η οποία μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις 1-4, πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα των ΔΑΣΑΛ, έχοντας 10,6 πόντους ανά παιχνίδι, 6,2 ριμπάουντ, 2,5 κλεψίματα και 2,7 ασίστ, επιδόσεις οι οποίες δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά και από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αλέκο Δάγλα, που έδωσε στην νέα παίκτρια του «τριφυλλιού» την ευκαιρία να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Παράλληλα, η Δίελα, σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο τελειώνει στο τέλος της χρονιάς, δείχνοντας πως η… μόρφωση και ο πρωταθλητισμός μπορούν να συμβαδίζουν!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ιωάννα Δίελα στο Onsports:

Πώς αισθάνεσαι πλέον ως παίκτρια του Παναθηναϊκού;

«Πρώτα από όλα ικανοποίηση που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Αποτελεί τιμή για κάθε παίκτρια να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Μετά από 7 χρόνια παρουσίας στα Άνω Λιόσια, πώς σου φαίνεται που θα φοράς την φανέλα με το τριφύλλι για τις επόμενες τρεις σεζόν;

«Ως αντίπαλος πάντα θαύμαζα τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος ακολουθούσε την ομάδα παντού και την στήριζε σε κάθε έδρα και ανυπομονώ να ζήσω  την ατμόσφαιρα που δημιουργεί πλέον και ως παίκτρια του».

Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα Άνω Λιόσια, αποφάσισες να αλλάξεις φανέλα. Ήταν εύκολη η απόφαση για σένα;

«Σίγουρα όχι. Τα Άνω Λιόσια ήταν η ομάδα  που με παρέλαβε ταλαντούχα παγκορασίδα και με έφτασαν εδώ που είμαι σήμερα σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπο. Περάσαμε καταπληκτικές στιγμές, ζήσαμε μεγάλες χαρές, ταξιδέψαμε παντού, είχα πάντα πολύ καλές συνθήκες δουλειάς και εξαιρετικές συμπαίκτριες. Οφείλω πολλά στους προπονητές μου, τον κύριο Γιαννουλάκη που ήταν «οδηγός» μου και στα 8 αυτά χρόνια, τον κύριο Κάββουρα και τον κύριο Τσίκληρα. Επίσης οφείλω ένα ευχαριστώ στον κύριο Ραφτόπουλο,  έναν αγνό εργάτη του αθλήματος  που υποστήριξε οικονομικά τις προσπάθειές μας για πολλά χρόνια και ήταν πάντα δίπλα μας. Ωστόσο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην ομάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η αλλαγή φιλοσοφίας της καινούριας διοίκησης και η προοπτική να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, με ώθησαν να πάρω την απόφαση να κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου.  Την πρώην πλέον ομάδα μου  θα ήθελα να την ξαναδώ δυνατή και αξιόπιστη. Να ξαναβρεί την φιλοσοφία αυτών των 8 χρόνων, να μπορεί παράλληλα να είναι ανταγωνιστική στη βιτρίνα αλλά  και να αναδεικνύει αθλήτριες. Οι Ακαδημίες να είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας και όχι καθαρά εισπρακτικό μέσο. Έτσι την έζησα εγώ την ομάδα, έτσι την αγάπησα…»

Τι μπορούν να περιμένουν από εσένα οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο παρκέ;

«Δεν θέλω να πω… μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολλή δουλειά αλλά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση και οι προπονητές μας».

Πρόσφατα έγινες διεθνής με την Εθνική ομάδα των Γυναικών. Η καθιέρωση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελεί ένα από τα όνειρα σου;

«Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία από τον κύριο Δάγλα, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα με βοηθήσει ώστε να βελτιωθώ και να έχω πιο ενεργό ρόλο με την Εθνική ομάδα των Γυναικών. Όνειρό μου και φιλοδοξία μου είναι να καθιερωθώ και στην Εθνική ομάδα των γυναικών».

Από μικρή έχεις συνηθίσει να… σηκώνεις τρόπαια στην καριέρα σου. Ευελπιστείς να γίνει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό;

«Όπως είπα και πιο πριν δεν είμαι άνθρωπος που μ’αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Ως τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί καν το ρόστερ της ομάδας μας  για την επόμενη περίοδο. Ωστόσο θα ήταν ιδανικό για μένα να καταφέρω να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό, να αποτελέσω μέρος της ιστορίας του».

Το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Βλέπεις κάποια λύση στον… ορίζοντα;

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού, τα πράγματα στο γυναικείο μπάσκετ ήταν δύσκολα και δυστυχώς έγιναν ακόμη χειρότερα. Οι ομάδες θα πρέπει πλέον να βασίζονται περισσότερο στις Ελληνίδες αθλήτριες και θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές. Από την άλλη, αυτή η κατάσταση βοηθάει στο να αναδειχθούν παίκτριες από τις ακαδημίες των ομάδων και αυτή τη φορά αναγκαστικά  να αξιοποιηθούν. Παράλληλα, δεν υπάρχει και η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια από το Κράτος και την Ομοσπονδία για την ανάδειξη του αθλήματος (διαφημίσεις, χορηγίες, τηλεοπτική προβολή), κάτι το οποίο θα πρέπει να αλλάξει ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για το γυναικείο μπάσκετ στην χώρα μας».

Ποιο είναι το μήνυμα σου στα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ;

«Θεωρώ πως πάνω από όλα ο αθλητισμός είναι υγεία. Αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης ώστε τα νέα παιδιά να μένουν μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και να γυμνάσουν το σώμα και το μυαλό τους. Από εκεί και πέρα κάθε αθλήτρια που θέλει να  διακριθεί στο γυναικείο μπάσκετ, θα πρέπει να δουλεύει πολύ σκληρά σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο, ενώ θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να βάλει κάποιες από τις ευκολίες της σημερινής ζωής σε δεύτερο πλάνο. Φυσικά η μόρφωση αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να μένει σε δεύτερη μοίρα. Το κλειδί για την επιτυχία αποτελεί ωστόσο η πολύ σκληρή δουλειά».

Κλείνοντας, τι θα ήθελες να προσθέσεις;

«Πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, η οποία ήταν πάντα κοντά μου στην μέχρι τώρα διαδρομή. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου στα Άνω Λιόσια, Άγγελο Γιαννουλάκη, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να βελτιωθώ και να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Τέλος, θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να είναι κοντά στην προσπάθεια μας και να δείξει εμπιστοσύνη στην ομάδα που ‘χτίζεται’».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved