Τζήμας: «Ενδεχομένως να μην έχει μέλλον ο Αίολος»

Τζήμας: «Ενδεχομένως να μην έχει μέλλον ο Αίολος»

Μόνο με συλλογική προσπάθεια θα μπορέσει να έχει μέλλον ο Αίολος Τρικάλων, σύμφωνα με το Γιάννη Τζήμα.

Ο Λαρισαίος τεχνικός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Νέα Λέσχη 97.6, εμφανίστηκε αβέβαιος αναφορικά με την επόμενη ημέρα του Αίολου, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν αποκλείει οι διοικούντες εάν δεν τους βοηθήσει κανείς να τα παρατήσουν και να φύγουν. «Δεν γίνεται να ματώνουν δύο και τρία άτομα», τόνισε μεταξύ άλλων. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την παρουσία του Αίολου Τρικάλων στη Β’ Εθνική: «Κλειδί για την πορεία αυτή ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και η δουλειά της μέσα στο γήπεδο. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά. Η άνοδος ήταν δεδομένη, αλλά όταν διαχειρίζεσαι ένα φαβορί και τόσο καλούς παίκτες δεν είναι και τόσο εύκολο. Θεωρώ ότι στο αγωνιστικό κομμάτι κύλησαν όλα κατ’ ευχήν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα ήταν σοβαρή σε όλα τα επίπεδα. Πειθαρχημένη με τα φιλικά της, συνεπής στις προπονήσεις. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στην ομάδα, να παλέψουν να είναι συνεπείς σε δύσκολες συνθήκες. Κάποια μικροπροβληματάκια υπήρξαν, αλλά σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά».

Για την πρόσφατη δήλωσή του ότι τη νέα σεζόν ενδέχεται ο ίδιος αλλά και αρκετοί παίκτες να μη βρίσκονται στα Τρίκαλα: «Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται στον κόσμο. Πιθανώς για πολλούς από εμάς το παιχνίδι της φιέστας να ήταν και το τελευταίο. Ενδεχομένως η ομάδα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα να μην έχει μέλλον. Αυτό εξαρτάται καθαρά από τους φορείς της πόλης και τον κόσμο. Μες στην εβδομάδα είχαμε μια επιστολή από τον πρώην πρόεδρο, τον κ. Σιαφαρίκα, η οποία είναι ρεαλιστική και προσωπικά την ασπάζομαι. Είναι μονόδρομος να συμμετέχουν οι φορείς και να βρεθεί λύση στο θέμα των μετακινήσεων. Δεν γίνεται να ματώνουν δύο και τρία άτομα».

Για το εάν θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί ένας παράγοντας που θα βοηθήσει οικονομικά του Αίολο: «Ποτέ δεν αποκλείω κάτι. Σίγουρα υπάρχουν πάντα επιφανείς επιχειρηματίες, αλλά βρισκόμαστε σε μια εποχή με μεγάλη οικονομική ανασφάλεια. Ο κ. Γιαννούλας έκανε μια ομάδα μοντέλο στην Α2, αλλά τα πράγματα ξέφυγαν στην Α1. Αν δεν γίνει μια συλλογική προσπάθεια δεν θα μπορέσει να κρατηθεί η ομάδα. Πάντως, εάν συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα, θέλουμε να είμαστε εκεί και να βοηθήσουμε. Το θέμα είναι να οργανωθεί το τμήμα διοικητικά, να δούμε εάν θα μπουν νέα άτομα μέσα, εν συνεχεία να γίνει ένα μεγάλο διοικητικό συμβούλιο, που πιθανώς να δώσουμε λόγο για κάτι ή να ζητήσουμε κάτι. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να επέμβω, είναι θέμα διοίκησης για το ποιος θα είναι ο στόχος. Άλλο το να πούμε τη γνώμη μας, αλλά την απόφαση δεν θα την πάρω ούτε εγώ ούτε εσύ. Νομίζω ότι αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μιλήσουν με τους φορείς και από εκεί και πέρα, εάν δεν τους βοηθήσει κανένας, να τα παρατήσουν και να φύγουν. Αυτό είναι ένα καταστροφικό σενάριο, που είναι όμως πολύ πιθανό να συμβεί. Πρόκειται για μια ομάδα που θα πάει να παίζει στο Ηράκλειο, έχει ταξίδια, σπίτια παικτών και υποχρεώσεις, δεν παίζει στο τοπικό με το Μεγαλοχώρι και τους Σοφάδες».

Για το εάν πιστεύει ότι στην Α2 θα χρειαστούν σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον ρόστερ: «Όχι, δεν νομίζω. Πρόκειται για ποιοτικό ρόστερ, που χρειάζεται κάποιες μικροδιορθώσεις, ανάλογα και με τα οικονομικά. Πιστεύω ότι με το ίδιο μπάτζετ πάνω κάτω μπορεί να έχει αξιόλογη πορεία».

Για το εάν θα συνεχιστούν οι προπονήσεις στα Τρίκαλα: «Δώσαμε μία εβδομάδα άδεια, ήταν λογικό ύστερα από δέκα μήνες συνεχών υποχρεώσεων για τους καλαθοσφαιριστές, καθώς έπρεπε να ξεκουραστούν και να ξεμπουκώσουν. Νομίζω ότι από εβδομάδα θα μπούμε σε διαδικασία συντήρησης, θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τους συνεργάτες μου να δούμε ποια από τα παιδιά αυτά θέλουν και μπορούν. Έχουμε τη δυνατότητα να τα κρατήσουμε λίγο καιρό ακόμα στα Τρίκαλα, για να μπουν σε ένα πρόγραμμα συντήρησης».



Μεντιλίμπαρ: «Όλα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο»!
Μεντιλίμπαρ: «Όλα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο»!
Χόρεψε το «Zari» παρέα με τη Μαρίνα Σάττι
Χόρεψε το «Zari» παρέα με τη Μαρίνα Σάττι
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved