Λιανός: «Στο χέρι μας η πρωτιά»

Λιανός: «Στο χέρι μας η πρωτιά»

Η επάνοδος του Απόλλωνα Πατρών στην κορυφή της Α2, μαζί με τον Πανελευσινιακό, άνοιξε την όρεξη στο Γιάννη Λιανό.

Ο 26άχρονος φόργουορντ των «μελανολεύκων» μίλησε στο ΣπορFM Πάτρας 96.3 για το μεγάλο «διπλό» στο κλειστό της Ζωφριάς επί της ΑΕΚ, τη συνέχεια που προμηνύεται δύσκολη, αλλά και το πόσο εφικτός είναι πλέον ο στόχος του ανόδου, γιατί όχι και η κατάκτηση του τίτλου στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Η νίκη επί της ΑΕΚ σημαίνει για πολλούς μισή άνοδο. Είναι έτσι τα πράγματα ή βλέπουμε με το ίδιο μάτι και τα υπόλοιπα 13 παιχνίδια;
«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για τεράστια νίκη, η οποία μας δίνει το πλεονέκτημα. Εμείς, όμως, για να μη χάσουμε αυτό το πλεονέκτημα θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δούμε με μεγάλη σοβαρότητα τα παιχνίδια στη συνέχεια».

-Πιστεύεις πως πλέον είναι πιο δύσκολο για τον Απόλλωνα να κρατήσει αυτή την πρωτιά, καθώς οι υπόλοιποι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο απέναντι στον πρώτο της βαθμολογίας;
«Η αλήθεια είναι πως πάντοτε συμβαίνει αυτό όταν παίζουν ενάντια στον Απόλλωνα. Και μόνο που έρχονται στο γήπεδό μας και βλέπουν 2.000 κόσμο τούς δημιουργεί κίνητρο. Εμείς πλέον έχουμε μάθει να παίζουμε με αυτήν την κίνηση και η ειδικά οι τελευταίες εμφανίσεις και η νίκη επί της ΑΕΚ μας έχουν δώσει τέτοια ψυχολογία, που αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόγραμμα από εδώ και πέρα».

-Τι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήρθε αυτή η νίκη;
«Θεωρώ πως σε αυτό το παιχνίδι μάς έδωσε ο προπονητής μας την κατεύθυνσή του να επικεντρωθούμε περισσότερο στην τακτική και κυρίως σε τι ρυθμό θα οδηγήσουμε τον αγώνα, απέναντι στην ΑΕΚ που καιγόταν για τη νίκη. Θα έπρεπε, λοιπόν, να επιβάλουμε εμείς τον ρυθμό μας, ώστε να αναγκαστούν αυτοί να κυνηγάνε και να πιεστούν περισσότερο. Θεωρώ πως αυτό ήταν -από τις λίγες φορές- που καταφέραμε και το κάναμε 100%, καταφέρνοντας παράλληλα να μείνουμε συγκεντρωμένοι παρά τα όσα εξωαγωνιστικά συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα».

-Ήταν από τα παιχνίδια που πιστεύατε πως θα κατακτούσατε. Τι ήταν αυτό που σας έδινε αυτή την αίσθηση;
«Ίσως γιατί όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια, που είναι σημαντικά, έχεις πάντα έξτρα κίνητρο. Το να παίζεις με την ΑΕΚ που είναι μεγάλη ομάδα και ξέρεις πως θα έχει κόσμο το γήπεδο σού δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Εμείς έχουμε την ψυχολογία ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον το δείχνουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, δεν θέλαμε να μπούμε στο τριπάκι ότι έχουμε τη διαφορά, δεν πειράζει και να χάσουμε με λίγους πόντους. Είπαμε εξ αρχής, πάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα και να είμαστε ίσως πιο ήρεμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

-Ακολουθεί η αναμέτρηση με την ΑΕΚ Άργους, χωρίς κόσμο, οπωσδήποτε όμως ένα παιχνίδι στα μέτρα σας…
«Θεωρώ πως βολεύει τη συγκεκριμένη στιγμή που έρχεται αυτό το παιχνίδι, γιατί σίγουρα ύστερα από μια μεγάλη νίκη είναι σαν να αδειάζεις και δεν είσαι τόσο συγκεντρωμένος όσο πρέπει. Οπότε, παίζοντας με τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα είναι θετικό. Από την άλλη, όμως, όλοι είμαστε έμπειροι και ξέρουμε πως πρέπει να φανούμε σοβαροί και θεωρώ πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, κι ας λείπει ο κόσμος, να πετύχουμε εύκολη νίκη».

-Πλέον, ασχολείται όλη η Ελλάδα με τον Απόλλωνα και τα επιτεύγματά του. Σίγουρα από τη μία είναι σαν να δικαιώνονται οι κόποι σας, από την άλλη όμως μπορεί αυτά τα φώτα να σας βγάλουν σε λάθος δρόμο;
«Πρώτα από όλα είναι πολύ όμορφο όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, και από τον απλό φίλαθλο κόσμο που συναντάμε έξω και από τον Τύπο. Από εκεί και πέρα, εμείς το βλέπουμε περισσότερο ότι αναγνωρίζεται μια προσπάθεια που κάνουμε, αλλά δεν παίρνει το μυαλό μας αέρα. Ξέρουμε όλα τα παιδιά ότι, όπως στην αρχή του πρωταθλήματος μπορεί να μην ήμασταν αρκετά καλοί για τον Απόλλωνα, ή μετά, ξαφνικά να γίναμε παικταράδες ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα που κάναμε δύο ήττες γίναμε κακοί, αλλά έχουμε μάθει πλέον να μην επηρεαζόμαστε. Έχουμε δεθεί όλα τα παιδιά μεταξύ μας και με τους προπονητές και προχωράμε πρώτα από όλα σαν ομάδα, για πάρτη μας, για να πετύχουμε αυτόν το μεγάλο στόχο που έχουμε».

-Έχεις ανδρωθεί μπασκετικά στην Περιβόλα, θεωρείς πως αυτή η «μαγιά» που υπάρχει τώρα στον Απόλλωνα, πέρα από τις ικανότητες, οφείλεται στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει;
«Τα περισσότερα παιδιά είμαστε Πατρινοί και υπάρχουν καλοί χαρακτήρες. Δηλαδή, ο Νίκος Αργυρόπουλος και ο Βλάντο Πέτροβιτς, που είναι κλάση ανώτεροι από τους υπολοίπου, και έχουν παίξει χρόνια σε πολύ καλύτερο επίπεδο, ποτέ δεν σε έχουν κάνει με τη συμπεριφορά τους να νιώσεις υποδεέστερος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, για αυτό είμαστε δεμένοι και πάμε τόσο καλά. Όπως είπε και ο κόουτς, φέτος μπορεί να μην έχουμε την ποιοτικότερη ομάδα, αλλά έχουμε δεθεί μεταξύ μας και έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά, πολύ πάθος και όρεξη για διάκριση».

-Εκτός του ότι ο Αργυρόπουλος και ο Πέτροβιτς σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, είναι αξιοσημείωτο πως σε κάθε αγώνα θα δώσει λύση κι ένας άλλος παίκτης.
«Σίγουρα η ομάδα μας έχει βάθος πάγκου. Ίσως ονόματα όπως ο Θανόπουλος και ο Ζαφείρης να μην είναι γνωστά εκτός της Πάτρας, όμως η δουλειά που κάνουν στην ομάδα και αυτό που προσφέρουν είναι πολύ σημαντικό. Το καλό είναι ότι έχουμε καταλάβει όλοι το ρόλο μας, προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέσα από την ομάδα, αλλά δεν προσπαθούμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από την ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικό για να είναι η ομάδα ενωμένη, να προχωράει και να είναι μέσα στους στόχους της».

-Σε αυτές τις 13ης αγωνιστικές τι είναι αυτό που μπορεί να φοβίζει τον Απόλλωνα, εκτός από τον κακό εαυτό του;
«Όχι… Εμείς δεν ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες, δεν το κάναμε όταν πέσαμε στην 3η θέση, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Ειδικά στο σημείο που είμαστε πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Γιατί οι άλλες ομάδες θα πρέπει να αγχώνονται και να κοιτάνε τι κάνουμε εμείς. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει και έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε θεωρώ πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος, αλλά δεν είναι θέμα τα λόγια, πρέπει να συνεχίσουμε σοβαροί και πειθαρχημένοι και να δουλεύουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα».

-Τελικά, ο Απόλλωνας θέλει την άνοδο απλώς ή και το πρωτάθλημα;
«Αυτό που θέλει σίγουρα ο Απόλλωνας είναι η άνοδος, να επιστρέψει στην Α1, εκεί όπου όπως όλοι λένε ανήκει, έτσι είναι κι έτσι λέμε και εμείς. Θα είναι καλό και για τον κόσμο και για την πόλη. Από εκεί και πέρα, σίγουρα αν μπορέσουμε θα είναι σημαντικό να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εμάς στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και αν γίνετε να είμαστε και πρώτοι. Άλλωστε, πλέον είναι στο χέρι μας».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/05) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/05) - Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/05): «Μάγκας» Ολυμπιακός, «Ναυάγιο» ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/05): «Μάγκας» Ολυμπιακός, «Ναυάγιο» ΑΕΚ
Super League: 90 λεπτά μακριά από τον τίτλο ο ΠΑΟΚ | Video με όσα έγιναν σε Φάληρο και Τούμπα
Super League: 90 λεπτά μακριά από τον τίτλο ο ΠΑΟΚ | Video με όσα έγιναν σε Φάληρο και Τούμπα
Πόλο: Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού
Πόλο: Η Προ Ρέκο αντίπαλος του Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved