Σταϊκόπουλος: «Πλέον, ο στόχος αλλάζει»

Σταϊκόπουλος: «Πλέον, ο στόχος αλλάζει»

Οι έξι διαδοχικές νίκες του Ζωγράφου άλλαξαν τους στόχους της ομάδας, όπως παραδέχθηκε ο Στέλιος Σταϊκόπουλος.

Ο προπονητής του συλλόγου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ, εξήγησε πως αρχικά ήθελαν την άμεση σωτηρία, πλέον όμως αντιλαμβάνονται πως μπορούν να φθάσουν ψηλότερα, στοχεύοντας στην είσοδό τους στα πλέι οφ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πριν αρχίσει η χρονιά ποιος ήταν ο στόχος της ομάδας;
«Ο στόχος που βάλαμε στην αρχή της σεζόν ήταν να σωθούμε σχετικά γρήγορα και νομίζω πως θα το καταφέρουμε εύκολα αυτό. Πλέον, ο στόχος αλλάζει. Και αυτό γιατί βλέπουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα, έτσι είναι λογικό να αλλάζουμε στόχους και να κοιτάμε πιο ψηλά. Είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει και μακάρι να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Θα είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα που μόλις φέτος κατάφερε να ανέβει από τη Β’ Κατηγορία».

-Το επίπεδο της Α’ Ανδρών πώς σας φαίνεται; Περιμένατε πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;
«Νομίζω πως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά υψηλό. Και αυτό γιατί έχουν έρθει παίκτες από τη Γ’ Εθνική, ενώ πολλές ομάδες έχουν κρατήσει το βασικό κορμό τους από πέρσι».

-Ποιες ομάδες βλέπετε να παλεύουν για την άνοδο στη Γ’ Εθνική;
«Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει το Σπόρτιγκ και την Πεντέλη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ομάδες όπως το Κορωπί και το Χαλάνδρι που, όμως, δείχνουν να έχουν μείνει λίγο πιο πίσω. Το Κορωπί έχασε έναν παίκτη που είχαν στηρίξει πολλά πάνω του, ενώ το Χαλάνδρι έκανε μια κακή ήττα, η οποία το επηρέασε πολύ. Επίσης, ήρθε και ο τραυματισμός του Απέργη και τώρα δείχνουν να κάνουν κοιλιά. Θεωρώ, όμως, πως και οι δύο ομάδες θα είναι καλύτερες στο μέλλον. Επίσης, ωραίο μπάσκετ παίζουν το Γαλάτσι και ο Παπάγος. Πιστεύω, λοιπόν, πως αυτές είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο».

-Η ομάδας σας, αν και δεν ξεκίνησε καλά, πλέον δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Τι είναι αυτό που αλλάξατε και πλέον έχετε έξι σερί νίκες;
«Το αρχικό πλάνο μας ήταν να κρατήσουμε τον βασικό κορμό από πέρυσι. Τέσσερις παίκτες, όμως, αποχώρησαν λόγω προσωπικών προβλημάτων κι έτσι αναγκαστήκαμε, αντί για δύο μεταγραφές που θέλαμε να κάνουμε, να πραγματοποιήσουμε έξι. Τα νέα παιδιά μπήκαν γρήγορα στη φιλοσοφία, αλλά στη συνέχεια ήρθαν οι τραυματισμοί του Ζευκιλή και του Ψυχογιόπουλου, δύο παικτών που κάνουν πολλή δουλειά στην επίθεση. Έτσι ρίξαμε όλο το βάρος στην άμυνά μας και μέχρι να βρούμε τους προσανατολισμούς μας ήρθαν κάποιες ήττες. Νομίζω πως πλέον όλα είναι καλύτερα κι όταν θα σταματήσουν και οι αναποδιές εκτιμώ πως η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

-Ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα της Α’ ΕΣΚΑ; Στηρίζει την προσπάθειά σας;
«Νομίζω πως τα περισσότερα ματς διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων. Μόνο ο Παπάγος και ο Σπόρτιγκ μαζεύουν αρκετό κόσμο. Στις άλλες ομάδες δεν πηγαίνουν και τόσοι πολλοί φίλαθλοι, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο κόσμος έχει άλλες προτεραιότητες».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved