Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά που το NBA υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (photos+video)

Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά που το NBA υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (photos+video)

Ανασκόπηση 2021: Πρωταθλητής του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς και MVP των τελικών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 

Το 2021 ήταν δίχως αμφιβολία η χρονιά του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα κάνοντας τρομακτικές εμφανίσεις στους τελικούς του ΝΒΑ και κατακτώντας εκτός από το δαχτυλίδι και το βραβείο του MVP.

Ο «Greek Freak» ήταν συγκλονιστικός σε όλα τα πλέι οφ με αποκορύφωμα την ημιτελική σειρά στην Ανατολή με τους Μπρούκλιν Νετς του Κέβιν Ντουράντ. Αφού, για αρχή, στον πρώτο γύρο ξόρκισε τους Μαϊάμι Χιτ.

Εκεί ήταν που γύρισε ο... διακόπτης και αναγνωρίστηκε (σχεδόν) από όλους το μέταλλο του και η πνευματική του δύναμη. Μέχρι τότε θεωρούσαν τον Γιάννη αδύναμο στη μεγάλη σκηνή και στους κρίσιμους αγώνες. Κι ας ήταν δις MVP της κανονικής διάρκειας.

Του χρέωναν ότι δεν είναι... closer, αλλά ούτε και ο clutch παίκτης, «χτυπώντας» τις αδυναμίες του τόσο στις βολές όσο και στο σουτ (τρίποντα).

Ο Αντετοκούνμπο όμως απάντησε στο παρκέ και συνέχισε να είναι επιθετικός, παρά το γεγονός ότι στις ελεύθερες βολές του το κοινό μετρούσε το χρόνο και οι παίκτες έλεγαν τα δικά τους!

Στο Game 7 με τους Νετς -που είχαν χάσει με τραυματισμό τον Ίρβινγκ- έδειξε μέρος όσων θα ακολουθήσουν (40 πόντους με 15/24 σουτ, 8/14 βολές), βγάζοντας νοκ άουτ τον Ντουράντ που σχεδόν έκανε το τέλειο παιχνίδι με 48 πόντους κι ένα χαμένο κρίσιμο σουτ.

Στους τελικούς της Ανατολής οι Χοκς δεν είχαν καμία ελπίδα. Ο Τρέισι Γιανγκ όσα τρελά σουτ κι αν έβαζε δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γιάννη από το πεπρωμένο του. Στο Game 4 όμως ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο από τον οποίο μόνο ένα θαύμα της φύσης θα μπορούσε να ξεπεράσει.

Οι Μπακς απόντος του ηγέτης του για δύο σερί ματς, βρήκαν λύσεις από τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του NBA με 4-2.

Η επιστροφή του Αντετοκούνμπο από την τρομακτική υπερέκταση γονάτου που υπέστη δεν ήταν σίγουρη. Κάθε μέρα μέχρι και τις αναμετρήσεις με τους Σαν ήταν... θρίλερ. Παίζει, δεν παίζει, είναι οριακά αμφίβολος.

Δεν γινόταν όμως να λείπει από το μεγαλύτερο ραντεβού της καριέρας του. Έστω και με ρίσκο αγωνίστηκε στο Game 1 το οποίο οι Μπακς έχασαν. Η ήττα αυτή δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα... ζέσταμα για τον Αντετοκούνμπο που όσο πατούσε καλύτερα το πονέμενο του γόνατο τόσο πιο δυνατοί γινόντουσαν τα «Ελάφια».

Με τρομερές παραστάσεις, ασύλληπτα plays τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ο Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία. Κι αν η τάπα στον ΝτιΆντρε Έιτον στο Game 4 ή το κάρφωμα τίτλου στο Game 5 δεν ήταν αρκετά για τους haters, στο Game 6 ο Γιάννης τους αποστόμωσε όλους.

Για την ακρίβεια φύλαγε το καλύτερο για το τέλος! Πέτυχε 50 πόντους με 15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κοψίματα σε 42 λεπτά συμμετοχής.

Οδήγησε έτσι τους Μπακς στην κορυφή του NBA και στο δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ανακηρύχθηκε πανηγυρικά MVP των τελικών και υποχρέωσε τους πάντες να πουν δημόσια: «Respect. Πήρε το πιο καρυδάτο πρωτάθλημα».

Κι αυτό διότι ο Αντετοκούνμπο έβαλε δαχτυλίδι στο χέρι με την ομάδα στην οποία έγινε ντραφτ και υπέγραψε νέο σούπερ μαξ συμβόλαιο μετά αποτυχημένη σεζόν.

Δέχθηκε να μείνει στο Μιλγουόκι για να γίνει ο απόλυτος ήρωας του, μετατρέποντας ένα αντιεμπορικό προορισμό σε ένα franchise που μόνο σεβασμός του αξίζει.

Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο, όπως ο ίδιος είπε, και δικαιώθηκε που αρνήθηκε να πάει σε superteam.

 



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved