Ο Lebron MVP; Ή μήπως όχι… (video)

Ο Lebron MVP; Ή μήπως όχι… (video)

Φέτος παρακολουθούμε τους πιο αμφίρροπους Τελικούς  των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ με τους Warriors και τους Cavaliers να έχουν αποκτήσει από τουλάχιστον ένα προβάδισμα έκαστος και το σκορ στο 3-2 υπέρ των πρώτων. Οι αγώνες φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει να γίνονται συζητήσεις για το ποιος θα είναι στο τέλος ο MVP.

Πριν το ξεκίνημα της σειράς όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την κόντρα του καλύτερου παίκτη της σεζόν Stephen Curry με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, Lebron James. Δεν θα μπορούσε άλλωστε κανείς να περιμένει καλύτερο δίδυμο για να κονταροχτυπηθεί με έπαθλο την κούπα του πρωταθλητή, και εμμέσως την ανάδειξη ενός εκ των δύο ως καλύτερου παίκτη των Τελικών. Μέχρι στιγμής αν κάποιος εκ των δύο συγκεντρώνει περισσότερους πόντους για το συγκεκριμένο βραβείο, αυτός (προφανώς)είναι ο Lebron.  

Στα πέντε παιχνίδια που έχουμε διανύσει για την ώρα έχει διαδοχικά  44 – 39 – 40 – 20 – 40 πόντους και δύο φορές triple-double. Αν μη τι άλλο οι συγκεκριμένοι αριθμοί… ζαλίζουν και θα ήταν βέβαιο πως εάν η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ, θα αποτελούσε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να το κατακτήσει. Από το μακρινό 1969, όταν και ξεκίνησε να τιμάται ο καλύτερος παίκτης των Τελικών, μόνο ο Jerry West το έχει κατακτήσει και η ομάδα του δεν κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή. Είναι όμως στα αλήθεια ο Lebron αυτός που το αξίζει;

Μέχρι στιγμής είναι με διαφορά ο αποδοτικός, ο πιο σταθερός σε απόδοση, ο πρώτος σκόρερ, με λίγα λόγια ο κυρίαρχος της σειράς. Στον παραπάνω ισχυρισμό ωστόσο πρέπει να προστεθεί ένα «αλλά», καθώς μην ξεχνάμε πως οι Warriors προηγούνται 3-2 ενώ εκτός των άλλων με εξαίρεση τον James έχουν καταφέρει να βγάλουν εκτός ισορροπίας όλους τους υπόλοιπους Cavaliers με την άμυνά τους. Για παράδειγμα στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, στο μοναδικό παιχνίδι που ο King έχει «γκρεμίσει» τα στεφάνια, ο Timofey Mozgov έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των Cavs, σκοράροντας μάλιστα 28 πόντους. Στο επόμενο παιχνίδι όπου η ομάδα του χρειαζόταν πόντους από το ζωγραφιστό, εκείνος ήταν άποντος!

Επίσης οι έτερες απειλές από την περιφέρεια Smith-Shumpert είναι «μία ζέστη μία κρύο», με αποτέλεσμα να περιμένουν όλοι από τον Dellavedova να τους ξελασπώσει. Εν ολίγοις με το να έχει την μπάλα ο James μπορεί να υπάρχει μία μόνιμη απειλή για το καλάθι τους, ωστόσο οι Warriors έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βγάζουν εκτός ρυθμού τους εναπομείναντες παίκτες της πεντάδας. Και όσο περνούν τα παιχνίδια ο Kerr βάζει διάφορες πινελιές στην άμυνά του, με αποκορύφωμα την πεντάδα χωρίς βαρύ πεντάρι που έχει παρατάξει στα δύο τελευταία παιχνίδια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα κανείς παίκτης των Cavs να μην μένει (εύκολα) ελεύθερος μια και όλοι αντίπαλοι τους έχουν τα γρήγορα πόδια για να τους προλάβουν κάτι το οποίο ισχύει και στους αιφνιδιασμούς.

Ο Lebron έχει το ελεύθερο από τον προπονητή του να κάνει ότι θέλει στην επίθεση. Και καλά κάνει, είναι άλλωστε ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Όταν όμως κουράζεται ή κλείνεται καλά πρέπει να ξέρει ότι έχει όλους τους συμπαίκτες του έτοιμους να δώσουν λύση, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν γίνεται. Άλλωστε αυτό για το οποίο πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος είναι αν στο τέλος της ημέρας πρέπει να βραβευτεί ο πιο εκθαμβωτικός παίκτης της σειράς ή κάποιος ο οποίος όντως θα έχει βοηθήσει πραγματικά την ομάδα του να φτάσει μέχρι τέλους;

Είναι δεδομένο πως αν σε πέντε μέρες από τώρα (ξημερώματα Σαββάτου) οι Cavs σηκώσουν το τρόπαιο το βραβείο του MVP θα έχει ονοματεπώνυμο. Εάν ωστόσο το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό τότε το οι εκτιμήσεις για το ποιος θα κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο είναι τόσο απρόβλεπτες όσο και το ποια ομάδα θα κατακτήσει φέτος την κορυφή.

Lebron James Highlights vs Warriors Game 5



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved