Μαϊάμι Χιτ: Κρατά η κόντρα με τους Σπερς

Μαϊάμι Χιτ: Κρατά η κόντρα με τους Σπερς

Η απόφαση του Έρικ Σποέλστρα περί ξεκούρασης των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ στο ματς των Μαϊάμι Χιτ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς φάνηκε να έχει… εκδικητικό χαρακτήρα.

Για τυπικούς λόγους, οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης δηλώθηκαν τραυματισμένοι, καθώς αντιμετωπίζουν, ούτως ή άλλως, μικροπρόβλημα στο πόδι και στον αστράγαλο, αντίστοιχα. Στην πραγματικότητα, όμως, πήραν ρεπό, αφού σίγουρα θα έπαιζαν, αν υπήρχε ανάγκη. Επίσημα οι Χιτ δεν παραδέχονται πως οι επίμαχοι αποκλεισμοί συνδέονται με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Γκρεγκ Πόποβιτς για τον αγώνα των δύο ομάδων στις 29 Νοεμβρίου, οι οποίες κατέληξαν σε πρόστιμο… 250,000 δολαρίων του NBA στους Τεξανούς, αλλά είναι φανερό πως σχετίζονται.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως ο Έρικ Σποέλστρα αναμένεται να προσφέρει νέα ρεπό στους Τζέιμς και Ουέιντ, όπως και στον Μπος, ώστε να είναι φρέσκοι ενόψει των playoffs. Άλλωστε ο κόουτς των πρωταθλητών του NBΑ είχε φανερώσει την πρόθεσή του πριν από το ματς με τους Σπερς. Επίσης, η μήνυση φιλάθλου-δικηγόρου σε βάρος των «σπιρουνιών» για αθέτηση εμπορικών νόμων με τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των Τόνι Πάρκερ, Μανού Τζινόμπιλι, Τιμ Ντάνκαν και Ντάνι Γκριν από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων απορρίφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε η συγκεκριμένη «ιστορία» τελείωσε και οριστικά.

Σε αντίθεση με τους προαναφερόμενους συμπαίκτες του, ο Ουντόνις Χάσλεμ έπαιξε κανονικά (21 λεπτά, 8 πόντους, 7 ριμπάουντ), αν και δεν ξεπέρασε ενοχλήσεις στο πόδι, τη στιγμή που ο Μάριο Τσάλμερς αποκλείστηκε από δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με αφορμή πρόβλημα στον αστράγαλο. Αμφότερων η παρουσία στο αυριανό ματς (03/04, 03:00) με τους Νιου Γιορκ Νικς στο «American Airlines Center», πάντως, κρίνεται αμφίβολη.

Σήμερα (02/04, 03:00), πάντως, οι Σπερς δοκιμάζονται στο «FedEx Forum» των Μέμφις Γκρίζλις και θα έχουν τρεις απουσίες. Καταρχάς, οι Ντάνκαν και Καούχι Λέοναρντ τέθηκαν στο περιθώριο με αφορμή τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο Τζινόμπιλι παραμένει στα πιτς. Γνωστοποιήθηκε, μάλιστα, πως ο Αργεντινός διεθνής θα χάσει τρεις με τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως οι εκπρόσωποι του Σαν Αντόνιο θα στερηθούν των υπηρεσιών του για την υπόλοιπη regular season και για τον πρώτο γύρο των playoffs, τουλάχιστον!

Φαίνεται πως η περιθωριοποίηση των Ντάνκαν και Λέοναρντ έχει χαρακτήρα ρεπό, αλλά εκείνη του 35χρονου γκαρντ φαντάζει πλέον σοβαρή. Εν τη απουσία του, ο Πόποβιτς θα στηριχθεί περισσότερο στον Τόνι Πάρκερ, ενώ οι Γκριν, Λέοναρντ, Στέφεν Τζάκσον και Μπορίς Ντιό θα κληθούν να αναλάβουν σημαντικότερες αρμοδιότητες. Επίσης, οι Σπερς κάλεσαν τον Άρον Μπέινς από την D-League, ώστε να κλείσουν προσωρινά κάποιες «τρύπες» στη frontline.

Από την πλευρά τους, οι Γκρίζλις δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Απέκτησαν, όμως, τον Κένιον Ντούλινγκ, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο 32χρονος γκαρντ μέσω Twitter. Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι ο Ντούλινγκ αποσύρθηκε από το μπάσκετ και ανέλαβε εξωαγωνιστικό ρόλο στους Μπόστον Σέλτικς, αλλά τις τελευταίες ημέρες θεωρήθηκε φαβορί για μία θέση στο rotation του Λάιονελ Χόλινς πίσω από τους Μάικ Κόνλεϊ και Τζέριντ Μπέιλες, οπότε οι συγκεκριμένες εξελίξεις απλά επιβεβαίωσαν σχετικές φημολογίες.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved