Μουντομπάσκετ, Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Ζω τη ζωή που προσευχόμουν να ζήσω»

Μουντομπάσκετ, Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Ζω τη ζωή που προσευχόμουν να ζήσω»

Μουντομπάσκετ: Χαρούμενος από την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας φόργουορντ εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της εθνικής ομάδας στους «16» του Μουντομπάσκετ και αναφέρθηκε στην ανατροπή απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και την πορεία στη διοργάνωση.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι εδώ πέρα τα έδωσαν όλα. Το πρόγραμμα μας θα έλεγε κανείς κόντρα σε αυτές τι ομάδες πως ήταν βατό. Όμως αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζεις. Έτσι όπως είναι ομάδα με αυτό που έγινε και την τελευταία στιγμή και με το ροτέισον και με τα παιδιά που δεν είναι εδώ μαζί μας ακόμα και με τον Ντίνο που δεν είναι εδώ μαζί μας έχουμε μπορέσει να καταφέρουμε με ότι έχουμε μαζί μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά τα έδωσαν και πραγματικά δείξαμε και από τον πάγκο και από μέσα ειδικά στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο ότι δεν έχει σημασία τίποτα μόνο η νίκη και μόνο η πρόκριση».

Ακόμα, ο άσος των Μπακς μίλησε για:

Το τι άλλαξε μέσα στα αποδυτήρια: «Θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει να εκπροσωπείς την χωρά. Μερικές φορές η θέληση για νίκη τα ξεπερνάει όλα, δεν ήταν μόνο η πρόκριση. Ποτέ σε όλα τα τουρνουά που έχω παίξει από το 2015 δεν έχουμε αποκλειστεί από την πρώτη φάση ασχέτως του ποιος είναι εδώ. Όπως είπε και ο κόουτς σε εμάς βλέπει τι κάνουμε, μιλήσαμε στα αποδυτήρια μεταξύ μας και βγήκαμε έξω να τα δώσουμε όλα».

Το τι πήγε τόσο άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και τόσο καλά στο δεύτερο: «Στο πρώτο ημίχρονο έχει να κάνει με το πολύ δυνατό παιχνίδι που έπαιζε η Νέα Ζηλανδία. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω πως παίζαμε απλά για να παίζουμε το δικό τους μπάσκετ. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε το δικό μας μπάσκετ, είμασταν πιο δυνατοί από αυτούς, και εμείς τους δείξαμε τι σημαίνει να παίζει δυνατά με τον δικό μας τρόπο και από την επίθεση και από την άμυνα».

Τη διαιτησία και στον χθεσινό αγώνα αλλά και γενικά στο τουρνουά: «Θα ήθελα να υπάρχει συνέπεια στα σφυρίγματα. Να μην είναι ένα ματς έτσι κι ένα αλλιώς. Κάποιες ομάδες έχουν μια ταυτότητα, θα παίξουν σκληρά κλπ. Σε ένα τέτοιο ματς θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια και στις δύο πλευρές».

Το πως νιώθουν οι διεθνείς κάτω από αυτές τις συνθήκες που δεν λογίζονται ως φαβορί: «Μπορούμε να χαρούμε επιτέλους μια νίκη, επειδή δεν μας θεωρούν φαβορί. Το βλέπουν διαφορετικά στην Ελλάδα και διαφορετικά εκτός. Στο εξωτερικό φοβούνται να παίξουν εναντίον μας… Έχουμε θέσει κάποια στάνταρ, όταν κάποιος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει κάποια στάνταρ. Πιο πολύ καλό μάς έχει κάνει που δεν μας θεωρούν φαβορί».

Την παρουσία του στην Εθνική: «Έχω ξεφύγει λίγο από το ‘πρέπει’. Ζω τη ζωή που προσευχόμουν μια ζωή να ζήσω. Όταν βάζω ‘πρέπει’ και ζητάω παραπάνω, νιώθω μερικές φορές άσχημα. Παίζω μπάσκετ, είμαι εδώ, είναι καλά η οικογένειά μου. Δεν μπορώ να έχω ‘πρέπει’, ειδικά σε αυτή την Εθνική. Αυτό που ζητάω είναι τα παιδιά που είναι εδώ να τα προσέξετε, γιατί είναι το μέλλον της ομάδας. Δεν έχει σημασία τίποτα πέρα από το να τα δώσεις όλα, να είσαι δίπλα στους συμπαίκτες σου και ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσεις. Κι όταν τελειώσει όλο αυτό να πεις ‘τα δώσαμε όλα και είναι ΟΚ’».



Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Super League, Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Σημάδεψε… παραμονή από τα 11 βήματα
Super League, Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0: Σημάδεψε… παραμονή από τα 11 βήματα
Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
Βόλεϊ Γυναικών: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με επική επιστροφή επί του Ολυμπιακού!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved