Σερβία-Ελλάδα: Μετράει δυνάμεις στην τελευταία πράξη των προκριματικών

Σερβία-Ελλάδα: Πρώτη «μάχη» για την εθνική ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς αντιμετωπίζει τους «πλάβι», στην πρεμιέρα της τελευταίας φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γιώργος Κυριακόπουλος
Σερβία-Ελλάδα: Μετράει δυνάμεις στην τελευταία πράξη των προκριματικών

Το πρώτο επίσημο ματς στη νέα εποχή, ετοιμάζεται να δώσει η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (25/08) τη Σερβία στην «Stark Arena», στην πρεμιέρα της τελευταίας φάσης των προκριματικών.

Η «επίσημη αγαπημένη» ξεκινά τις προσπάθειές της ως επικεφαλής του 9ου ομίλου, μαζί με τη Λετονία, καθώς μεταφέρει τα αποτελέσματα από την προηγούμενη φάση, έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 1 ήττα. Αντίθετα, οι «πλάβι» μετρούν μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς.

Βέβαια, το ματς στο Βελιγράδι αποτελεί και την πρώτη «εικόνα» της εθνικής, ενόψει και του Eurobasket. Ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει στη διάθεσή του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά αντίθετα εκτός «μάχης» τέθηκαν οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Γιάννης Κουζέλογλου.

Σημαντική απώλεια μετράει και η Σερβία. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν μπορεί να έχει στα πλάνα του τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, ωστόσο, μεταξύ των «εκλεκτών» του είναι ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Το πρόγραμμα του 9ου ομίλου

19:30 Λετονία - Τουρκία
21:00 Σερβία - Ελλάδα
21:30 Βέλγιο - Μ. Βρετανία

H βαθμολογία (Νίκες - Ήττες)

Ελλάδα 3-1
Λετονία 3-1
Τουρκία 2-2
Βέλγιο 2-2
Σερβία 1-3
Μ. Βρετανία 1-3