Μπαρτζώκας: «Καταπληκτική εμφάνιση αμυντικά»

Μπαρτζώκας: «Καταπληκτική εμφάνιση αμυντικά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα

«Δεν είναι εύκολο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ήταν μία εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά αμυντικά. Παρότι χάσαμε πολλά λέι απ στο παιχνίδι δεν χάσαμε το μυαλό μας και πήραμε τη νίκη. Δεν ήταν από τα σημαντικά παιχνίδια βαθμολογικά, αλλά θέλαμε να τελειώσουμε με νίκη μέσα στην έδρα μας για τον κόσμο μας», επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά τόνισε: «Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν must win, παρ' ότι δείξαμε μεγάλη μάχη, υπήρχε πολύ αθλητικότητα, έγιναν πολλά φάουλ και πολλές επαφές. Ήταν ένα παιχνίδι πλέι οφ, όχι κανονικής διάρκειας. Παίξαμε με δύο παίκτες πολύ σημαντικούς, τον Σλούκα και τον Φαλ, όμως δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ομαδική προσπάθεια και η άμυνά μας σε όλο το παιχνίδι ήταν μοναδική. Χάσαμε πολλές βολές στην τρίτη περίοδο και κρίσιμα λέι απ. Βασιστήκαμε στην άμυνά μας, βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε. Δώσαμε υπόσχεση πως όποιος κι αν είναι αντίπαλος στα πλέι οφ εμείς θα παλεύουμε».

Για τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού: «Ένιωσα πολλές φορές χαρούμενος και περήφανος από πολλές νίκες που κάναμε. Τώρα όμως έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα, χάσαμε πολλές βολές. Δεν δείξαμε διστακτικότητα σε κανένα σημείο. Χάναμε βολές, χάναμε λέι απ σε κρίσιμα σημεία. Όλοι μαζί επιμείναμε να κερδίσουμε το ματς».

Για τον απολογισμό της regular season και τι περιμένει στα πλέι οφ: «Τα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Το επίπεδο της έντασης ανεβαίνει. Το παιχνίδι παίζεται με πολλές επαφές, όπως πρέπει να είναι τα πλέι οφ. Στην Ευρώπη όταν παίζεις ντέρμπι και κρίσιμα ματς δεν ξεχωρίζεις αν είναι παιχνίδι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο από τον Απρίλιο. Στα πλέι οφ δεν περιμένουμε τίποτα παραπάνω. Θα είναι όλες πολύ καλές ομάδες, θα πρέπει να δείξουμε μαχητικό πνεύμα. Σε αυτό είμαστε καλοί. Ήταν πολύ καλή προσπάθεια, αν υποθέσουμε ότι ο στόχος ήταν να βρεθούμε στις 8 καλύτερες ομάδες. Το καταφέραμε, πήραμε και πλεονέκτημα έδρας. Το γεγονός ότι στο goal average είμαστε πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα, με κάνει χαρούμενο. Δείξαμε μια ομάδα που αν λειτουργεί καλά έχει μεγάλο ταβάνι. Το επόμενο βήμα είναι τα πλέι οφ. Έρχονται ομάδες στα πλέι οφ χωρίς μεγάλη πίεση γιατί ξαφνικά η σεζόν τους άρχισε ξανά. Έρχονται χωρίς μεγάλη πίεση και μεγάλο ενθουσιασμό και είναι πολύ επικίνδυνες. Πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου και να λες πόσο έτοιμοι είμαστε».

Για το τι θέλει να κρατήσει για τα πλέι οφ: «Τεχνικά υπάρχουν πολλά πράγματα και εξαρτάται από τον αντίπαλο. Στην Ευρωλίγκα υπάρχει πολύ ταλέντο. Αν μπορούσα να κρατήσω είναι είναι η δημιουργικότητα και η σκληράδα στην άμυνα. Το να είμαστε καλή αμυντική ομάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο στα πλέι οφ».

Για το χτίσιμο του Ολυμπιακού και αν νιώθει περήφανος που έχτισε την ομάδα με μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν πρέπει να επικαλείσαι το μπάτζετ. Όταν γύρισα στον Ολυμπιακό είχα μια συγκεκριμένη αποστολή. Να πάμε εδώ που φτάσαμε τώρα μεσολάβησε μια λιγότερο καλή. Δεν ήταν αποτυχημένη χρονιά, απλά δεν είχαμε πρωτάθλημα, δεν είχαμε ρυθμό. Αρχίσαμε μια διαδικασία, κρατήσαμε τους παίκτες που έπρεπε να μείνουν, ήρθαν σημαντικοί παίκτες και αυτό που έδειξε η ομάδα είναι πως είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Το καλό είναι πως νιώθω ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα όλοι μαζί ενωμένοι».

Για το αν θα δει τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας: «Οι συνεργάτες μου κάνουν ζάπινγκ, εγώ δεν κάνω. Ο,τι είναι να έρθει θα έρθει».



Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved