Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια 112-111: Ο αρχηγός είναι ΕΔΩ και έκρινε τη ματσάρα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια 112-111: Ο αρχηγός είναι ΕΔΩ και έκρινε τη ματσάρα!

Ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα πολλή δουλειά και χρόνο, παρότι παρουσιάστηκε βελτιωμένος κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου δείχνει για μια μεγάλη σεζόν, δίνοντας τη νίκη με 112-111 στη δεύτερη παράταση, έχοντας 41 πόντους με 8 τρίποντα!

Ένας ΜΥΘΙΚΟΣ Ιωάννης Παπαπέτρου οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη φιλική νίκη με 112-111 επί της Βίρτους Μπολόνια, στο δεύτερο φιλικό των «πράσινων» στο Μόναχο για το Magenda Sport Cup.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού έδειξε γιατί η παραμονή του ήταν πολύτιμη για την ομάδα που χτίζει ο Δημήτρης Πρίφτης, πραγματοποιώντας μια απίθανη εμφάνιση με 41 πόντους (8/13 τρίποντα, 6/10 δίποντα, 5/7 βολές και 8 ασίστ), αλλά και καθοριστικά καλάθια που έστειλαν το ματς σε δύο παρατάσεις, αλλά και αυτό που του έδωσε τη νίκη εν τέλει στην εκπνοή.

Καλή παρουσία είχαν οι «παλιοί» Λεωνίδας Κασελάκης (16 πόντους με σπουδαίο τρίποντο που έστειλε το ματς στην πρώτη παράταση) και Χάουαρντ Σαντ Ρος (15 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ). Εξαιρετικός από τους «νέους» ο Κέντρικ Πέρι με 25 πόντους (7 στην καθοριστική δεύτερη παράταση), 7 ριμπάουντ και εξαιρετικές άμυνας, ενώ θετικός ήταν και ο Τζεχάιβ Φλόιντ με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Αντίθετα, εκτός αγώνα και... κλίματος ήταν οι δύο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Οκάρο Ουάιτ και Τζέρεμι Έβανς!

Σε ομαδικό επίπεδο, που παίζει και το μεγαλύτερο ρόλο, καθώς τα αποτελέσματα τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν σημασία, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε πως ακόμα θέλει δουλειά και έχει δρόμο να διανύσει για να φτάσει εκεί που θέλει ο προπονητής της. Κάτι λογικό για μια νέα ομάδα που χτίζεται από την αρχή, κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες, αλλά και με τις απουσίες δύο σημαντικών γκαρντ σε αυτό του τουρνουά (Νέντοβιτς και Μέικον), τη στιγμή που αναμένεται και μια ακόμα μεταγραφή.

Οι «πράσινοι» έδειξαν βελτίωση σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (η Βίρτους ίσως να έχει και ποιοτικότερο ρόστερ από τους Σέρβους, παρότι αγωνίζεται στο Eurocup). Είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ (41-35), υπομονή στην επίθεση για να βρεθεί το ελεύθερο σουτ ή το mismatch και συνέχισε να παίζει πιεστική άμυνα, αν και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έτσι όπως πήγε ο ρυθμός κρίθηκε από την επίθεση, μιας και τα τρίποντα έμπαιναν... βροχή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πιεστική άμυνα, η οποία οδήγησε σε λάθη τους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 16-9, αλλά στη συνέχεια «κόλλησε»» στην επίθεση και η Βίρτους με μπροστάρη τον Χέρβεϊ και λύσεις από το τρίποντο, ισοφάρισε 23-23 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο με εναλλαγές στο προβάδισμα. Ο Παπαπέτρου άρχισε να... ζεσταίνεται, αλλά αμυντικά οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα απέναντι στους Χέρβεϊ και Ούντο, με την περιόδο να ολοκληρώνεται στον πόντο (43-42) και τον Παπαπέτρου να έχει 16 πόντους, με τον Πέρι να προσθέτει άλλους 13 και κάποιες εξαιρετικές άμυνας, τη στιγμή που ο Κασελάκης έδινε μάχες σε άμυνα και επίθεση.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η ώρα για το σοου του Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του τριφυλλιού ξεκίνησε με δύο εντυπωσιακές ασίστ σε Σαντ Ρος και Κασελάκη, συνέχισε με καλάθι και φάουλ και στη συνέχεια εξαπέλυσε τρία σερί τρίποντα, για να φτάσει τη διαφορά στο +13. Μια βεβιασμένη επίθεση του Οκάρο Ουάιτ όμως και το απίθανο τρίποντο του Μπελινέλι από το κέντρο (του έδωσε το χέρι ο Πρίφτης) έριξαν τη διαφορά στους 10.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι έδωσε το έναυσμα στη Βίρτους για μια καταιγιστική τρίποντη αντεπίθεση η οποία μετέτρεψε το 78-67 σε 80-82 μέσα σε 3 λεπτά! Μάλιστα, η Μπολόνια έδειξε να «κλέβει» τη νίκη στο τέλος ξεφεύγοντας με 84-90 1 λεπτό πριν από τέλος. Εκεί όμως, μίλησε η... ελληνική ψυχή και με τρίποντα των Παπαπέτρου και Κασελάκη, ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Βίρτους φάνηκε να έχει πάλι το προβάδισμα, καθώς προηγήθηκε 98-100 με καλάθι του Χέρβεϊ, αλλά ο Παπαπέτρου με απίθανο καλάθι (έπρεπε να του έχει δοθεί και φάουλ) έστειλε το ματς στην παράταση.

Στη δεύτερη παράταση, όμως, ο Παναθηναϊκός πήρε το πάνω χέρι και με συνεχόμενους πόντους του Πέρι (7) προηγήθηκε 107-100 και 109-103, αλλά η Βίρτους δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με αντεπίθεση, προηγήθηκε 110-111 με μεγάλο τρίποντο του Μπελινέλι, 5 δεύτερα πριν από το τέλος.

Και εκεί όμως ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Παπαπέτρου είχε την απάντηση και με νέο καλάθι στην τελευταία επίθεση έδωσε τη φιλική νίκη στο τρομερό παιχνίδι κόντρα στους Ιταλούς.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-42, 71-61, 90-90. Παράταση 1: 100-100, Παράταση 2: 112-111.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ GALLERY:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια: Ένταση και αποβολή Σκαριόλο (photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια: Ένταση και αποβολή Σκαριόλο (photos)

Live Streaming Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια

Live Streaming Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια: Το «πράσινο» ζέσταμα και τα σουτάκια του Νέντοβιτς (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Βίρτους Μπολόνια: Το «πράσινο» ζέσταμα και τα σουτάκια του Νέντοβιτς (videos)

Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved