Καντέρ: «Θα ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό» (videos+photos)

Καντέρ: «Θα ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό» (videos+photos)

Για μια ακόμα φορά ο Ενές Καντέρ στάθηκε στην επιθυμία του να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ - Όσα συνέβησαν στην βράβευση του και τι ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα»

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Award) της ΑΧΕΠΑ παρέλαβε ο φιλέλληνας και ακτιβιστής Τούρκος καλαθοσφαιριστής του NBA, Ενές Καντέρ, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Ύπατο Πρόεδρο της οργάνωσης, Γεώργιο Χωριάτη και τον Υπεύθυνο Αθλητισμού, Γρηγόριο Στάμο, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στη Νέα Υόρκη.

Στην πρώτη του επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ο Ενές Καντέρ δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, επαναλαμβάνοντας τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που τρέφει για τους Έλληνες αλλά και την ανάγκη να οικοδομηθούν, με την συμβολή και του ιδίου, "γέφυρες ειρήνης" ανάμεσα στους δυο λαούς, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δυο χωρών δοκιμάζονται σε πολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Καντέρ τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε να παραμείνει σε επαφή με την ομογένεια και τους Έλληνες, υποσχόμενος να παραβρεθεί σε ανοικτές εκδηλώσεις, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Από την πλευρά τους, τόσο, ο Γιώργος Χωριάτης όσο και ο Γρηγόρης Στάμος, έπλεξαν το εγκώμιο του Ενές Καντέρ για την εν γένει στάση που τηρεί στα ελληνοτουρκικά και το σθένος με το οποίο αντιτάχθηκε στις εμπρηστικές πολιτικές Ερντογάν και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό»

Αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στον "Εθνικό Κήρυκα" ("Ε.Κ.") για την τιμή που του έγινε από την ΑΧΕΠΑ, όπως επίσης και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως το αγωνιστικό του μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε:

Νιώθω υπέροχα. Νιώθω ότι πλέον κάνουμε τα σωστά βήματα για να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στους γείτονες, την Τουρκία και την Ελλάδα. Για εμένα ήταν τιμή να δεχτώ το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από έναν εκπληκτικό οργανισμό που κάνει τόσα πολλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχω αρκετά λόγια για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, γιατί, όπως έχω πεί, από την πρώτη ημέρα, έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους στους Τούρκους που βρίσκονται υπό την πίεση του καθεστώτος Ερντογάν, καλωσορίζοντάς τους. Επίσης ο αδερφός μου αγωνίζεται για μια ελληνική ομάδα που ονομάζεται Κολοσσός, οπότε θα είναι και αυτός πολύ ευτυχισμένος όταν ακούσει για αυτό το βραβείο",

Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με κάποιους Έλληνες Προξένους στο παρελθόν αλλά ήταν η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Από την στιγμή που θα πάρω το διαβατήριό μου η Ελλάδα θα είναι μια από τις πρώτες χώρες που επισκεφθώ, λόγω του αδερφού μου, προφανώς, αλλά και του φαγητού, των ανθρώπων, του χορού, της κουλτούρας εκεί και είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Προφανώς, μεγαλώνοντας εγώ και ο αδελφός μου, υποστηρίζαμε τον Παναθηναϊκό. Τώρα, ένας από τους καλύτερους φίλους μου, ο Μάριο Χεζόνια, παίζει για τον Παναθηναϊκό. Συνεπώς, όταν τελειώσει η καριέρα μου στο NBA, ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα συζητήσω για να αγωνιστώ.



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved