Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπασκόνια 82-97: Παράδοση άνευ όρων στο κίνητρο των Βάσκων

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπασκόνια 82-97: Παράδοση άνευ όρων στο κίνητρο των Βάσκων

Κάκιστη εικόνα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, γνώρισε τη συντριβή από την Μπασκόνια, που τον «βομβάρδισε» από τα 6.75μ (14/20 τριπ.) και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης.

Την ένατη νίκη της στους τελευταίους δέκα αγώνες της Euroleague πέτυχε μέσα στο ΟΑΚΑ η Μπασκόνια, επικρατώντας με 97-82 του Παναθηναϊκού και πλέον βρίσκεται πιο κοντά στην πρόκρισή της στα play off της διοργάνωσης.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπέστη την 6η ήττα του στα τελευταία 7 παιχνίδια και το χειρότερο είναι πως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βάλει δύσκολα στους Βάσκους, έχοντας κάκιστη αμυντική αντίδραση, αλλά και την έλλειψη ενός οργανωτή και δημιουργού.

Μέσα σε όλα οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν και μία ακόμα κακή διαιτησία, που έπαιξε το ρόλο της στα τρία πρώτα δεκάλεπτα σπρώχνοντας απροκάλυπτα σε ορισμένες περιπτώσεις τους Βάσκους, αλλά η παράδοση του Τριφυλλιού στην τέταρτη περίοδο, δεν επιτρέπει μεγαλύτερη αναφορά στο γεγονός αυτό.

Ο Ακίλε Πολονάρα ήταν ο κορυφαίος, με σημαντική προσφορά στο πρώτο ημίχρονο, που ακόμα... πάλευε ο Παναθηναϊκός, μετρώντας 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησε ο Ρόκας Γκιεντράιτις με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο Πιέρια Χένρι  έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ασίστ, ενώ 22 πόντους πρόσθεσε ο Ζόραν Ντράγκιτς!

Καλύτερος του Παναθηναϊκού ήταν ο Ντίνος Μήτογλου (22π., 8ριμπ.), ενώ... διασώθηκαν οι Σαντ Ρος (14π.) και Χεζόνια(14π.).

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Όντεντ Κάτας έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε με τον Όγκαστ στην αρχική πεντάδα, μαζί με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαπέτρου και Μήτογλου. Ο Γκεντράιτις πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά μετά το τρίποντο του Σαντ Ρος, ο Παναθηναϊκός με τον Μήτογλου να κάνει ό,τι θέλει στην επίθεση (10 πόντους και 4 ριμπάουντ) διατήρησε το προβάδισμα για τα 7 πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η περιφερειακή άμυνα του Τριφυλλιού ήταν κακή και η Μπασκόνια με 5 στα 5 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και κύριο εκφραστή τον Πολονάρα (11 πόντους με 5 στα 5 σουτ σε αυτό το διάστημα) πήρε το προβάδισμα (21-25 στο τέλος της περιόδου).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι Βάσκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και γρήγορα ξέφυγαν στο +9 (25-34), με τον Πολονάρα να μην σταματιέται με τίποτα. Ακολούθησε ένα ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ του Μήτογλου και τεχνική ποινή στον Κάτας για να πάει η διαφορά στο μέγιστο του πρώτο ημιχρόνου (27-37), πριν ο Σαντ Ρος (8 πόντους στο ημίχρονο) γίνει ο δεύτερος μετά τον Μήτογλου (18 πόντους με 5 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος) με σημαντική επιθετική συνεισφορά. Η διαφορά έπεσε στους 3 (41-44) με τρίποντο του Παπαπέτρου, αλλά ένα καλάθι του Χένρι και ένα ακόμα τρίποντο από τον τρομερό Πολονάρα (16 πόντους με 4/4 τρίποντα) έφερε το 41-49 στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον 20ό πόντο του Μήτογλου, αλλά στη συνέχεια η Μπασκόνια με ένα σερί 9-0 έφτασε τη διαφορά στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο (43-58). ο Σαντ Ρος προσπάθησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα να «ξυπνήσει» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αλλά ο Πολονάρα ήταν και πάλι εκεί -σε άμυνα και επίθεση- για να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια και από τον Γκιεντράιτις (15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα μέχρι εκείνο το σημείο), με το δεκάλεπτο να λήγει στο 59-72 με τρίποντο του Μποχωρίδη.

Στην τέταρτη περίοδο η Μπασκόνια, όχι απλά δεν άφησε το πόδι από το... γκάζι, αλλά συνέχισε να βομβαρδίζει έξω από τα 6.75μ. και με τρία συνεχόμενα τρίποντα έφτασε τη διαφορά στο +20 (63-83), με το υπόλοιπο του αγώνα να είναι διαδικαστικό (82-97).

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 41-49, 59-72, 82-97

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved