Ολυμπιακός: Το ρίσκο του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Το ρίσκο του Μπαρτζώκα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας προτίμησε να πάει με πιο αδύναμη γραμμή ψηλών τη νέα χρονιά και με συγκεκριμένο ρεπερτόριο στο παιχνίδι τους ειδικά στο «5»

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι που συμπλήρωσε το παζλ του φετινού Ολυμπιακού, όπως το σχεδίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Όμως, έπειτα από την ολοκλήρωση του, κάτι που υποστήριξε επίσημα και η ΚΑΕ στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Σλούκα, μπορεί κανείς να προβεί σε ορισμένες επισημάνσεις.

Είναι προφανές ότι ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» προτίμησε μετά την αποχώρηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ να πάει σε παίκτες ρακέτες που είναι πιο αθλητικοί, αλλά λιγότερο ικανοί με την μπάλα στα χέρια σε σχέση με τον Σέρβο σέντερ της ΤΣΣΚΑ (πλέον). Ο Οκτάβιους Έλις και ο Χασάν Μάρτιν είναι δυο παίκτες που λειτουργούν περισσότερο μέσα από το σύνολο και λιγότερο φτιάχνοντας οι ίδιοι φάσεις στο «ζωγραφιστό».

Στο «4» υπάρχει ο Γιώργος Πρίντεζης που αποτελεί σταθερή αξία, αλλά από κει και πέρα οι λύσεις των Ζαν Σαρλ Λιβιό, Αλέξανδρου Βεζένκοφ και Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, προφανώς και είναι χαμηλότερης δυναμικής από όσα άφηναν να εννοηθεί ότι θα απασχολήσουν τους Πειραιώτες.

Ξεκάθαρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε το ρίσκο του στην ρακέτα και ελπίζει να του βγει μέσα στην χρονιά, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στους ψηλούς.

Αντίθετα, στην περιφέρεια με τον Βασίλη Σπανούλη να πλαισιώνεται από τους Τζένκινς, Χάρισον και εσχάτως τον Σλούκα δημιουργεί ένα ποιοτικό καρέ που θα συμπληρωθεί από τους Λαρεντζάκη-Κόνιαρη. Όμως, εκεί είναι και το ζητούμενο. Μπορεί τα παιχνίδια να είναι πολλά στην Ευρωλίγκα, αλλά προφανώς ο χρόνος των δυο Ελλήνων θα είναι περιορισμένος σημαντικά. Κι αν ο νεοαποκτηθείς Λαρεντζάκης είναι διατεθειμένος να περιμένει τις ευκαιρίες, ο Κόνιαρης θα είναι πιο δύσκολο να συμβιβαστεί με τον πάγκο.

Όσο για τους φόργουορντ Παπανικολάου και ΜακΚίσικ εκεί τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα και οι δυο παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο στο «3».

Από το ρόστερ που έφτιαξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους 14 παίκτες, είναι προφανές ότι δυο εξ αυτών θα μένουν εκτός με τους Έλληνες (Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης και Λαρεντζάκης) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Λογικό βέβαια, βάση του σχεδιασμού του προπονητή. Όμως, το ρίσκο στην ρακέτα που παίρνει ο Μπαρτζώκας είναι μεγάλο.

 



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved