Πιτίνο: «Μου έλειψε ο κόσμος μας, παγίδα το ματς με Μπασκόνια» (video)

Πιτίνο: «Μου έλειψε ο κόσμος μας, παγίδα το ματς με Μπασκόνια» (video)

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Μπασκόνια, αλλά και για την κλήρωση της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά στον Καναδά.

Έτοιμος να καθίσει ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι ο Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε στη media day των «πράσινων» για την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια, την οποία έχει ήδη… προλάβει να «διαβάσει» και να ξεχωρίσει τους Σενγκέλια και Στάουσκας, τους οποίους πρέπει να «σταματήσει» έτσι ώστε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό η ομάδα.

Παράλληλα, ο Πιτίνο είπε πως του έλειψε αρκετά ο κόσμος του Παναθηναϊκού και το ΟΑΚΑ, ενώ υπογράμμισε πως οι «πράσινοι» δεν πρέπει να πέσουν στην… παγίδα του ενθουσιασμού που έχει δημιουργηθεί γύρω από την ομάδα μετά τις δυο σερί εκτός έδρας νίκες σε Μόναχο και Κάουνας.

«Η Μπασκόνια επιθετικά είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες. Παίζουν πολύ με το τεσσάρι τους (σ.σ. Σενγκέλια), είναι ο πρώτος σκόρερ και υποψήφιος για MVP της Euroleague. Ο Στάουσκας είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων, παίζουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποκτούν αβαντάζ όταν υπάρχουν βοήθειες στο τεσσάρι τους και βρίσκουν ανοικτά σουτ. Όλοι δίνουν βοήθειες σε αυτόν στο χαμηλό ποστ κι αυτός είναι πολύ καλός στο να βρει το πεντάρι ή τους σουτέρ στην περιφέρεια», είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

Για το πόσο του… έλειψε το ΟΑΚΑ, σχολίασε: «Μου έλειψαν αρκετά οι οπαδοί μας. Ένα πράγμα που πάντα λέω είναι πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού μοιάζει με αυτούς του Κεντάκι. Πάνε παντού για την ομάδα, είδατε τι έγινε στο τελευταίο παιχνίδι μας στο Μόναχο. Όπου και να πάμε, συναντάμε οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η έδρα μας είναι φοβερή, αλλά τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Έχω προπονήσει σε πολλά επαγγελματικά παιχνίδια και ξέρω πως είναι. Έχουμε κερδίσει δυο σερί εκτός έδρας, όλοι είναι ενθουσιασμένοι, τα συναισθήματα είναι έντονα, όλοι λένε «παίζεις στην έδρα σου, άρα πρέπει να κερδίσεις». Αυτό είναι παιχνίδι – παγίδα. Τα πάντα σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει να τα προσέξεις, να δώσεις σημασία στη στατιστική. Να φτάσεις στα επιθετικά και στα αμυντικά σου στάνταρ. Η Μπασκόνια έρχεται εδώ με το επιθετικό της ταλέντο που είναι πολύ υψηλό για το επίπεδο της Euroleague. Μόνο η Μακάμπι τους έπαιξε εξαιρετικά και περιόρισε κάποιες από τις επιλογές της».

Τέλος, για την κλήρωση της Ελλάδας στο Προολυμπιακό, σχολίασε: «Το πιο σημαντικό είναι πως ο Καναδάς έχει ένα αβαντάζ γιατί παίζει εντός έδρας. Μετά τις ΗΠΑ έχει τους περισσότερους ΝΒΑers. Στον Καναδά, όμως, έχει και πολλούς Έλληνες και η Βικτόρια είναι μια πολύ ωραία πόλη. Για εμάς θα παίξει σημαντικό ρόλο το τι θα γίνει με τον Γιάννη. Στον προκριματικό γύρο δεν ξέρω αν ο Γιάννης θα είναι με την ομάδα, αν έχει υποχρεώσεις στο ΝΒΑ. Τώρα οι Μπακς έχουν ένα από τα καλύτερα ρεκόρ και θέλουν να πάνε μακριά. Αν δεν τον έχουμε, θα έχουμε δύσκολο έργο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, και είμαι βέβαιος πως η εθνική ομάδα θα είναι εκεί για να κάνει το καλύτερο δυνατό».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο για Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Μπασκόνια και προολυμπιακό τουρνουά



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved