Βεζένκοφ: «Ο Σπανούλης έχει τη νίκη στο DNA του»

Βεζένκοφ: «Ο Σπανούλης έχει τη νίκη στο DNA του»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη.

Ο νεαρός φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» μίλησε για πολλά πράγματα στο προσωπικό blog που έχει στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Αναλυτικά όσα ανέφερε…

«Όπως ξέρετε, έχουμε ήδη παίξει δέκα παιχνίδια στην EuroLeague κι έχουμε νικήσει τα έξι εξ αυτών. Στην φετινή EuroLeague μπορείς αν χάσεις μερικά διαδοχικά παιχνίδια, αλλά και πάρεις συνεχόμενες νίκες, όπως έχουμε κάνει κι εμείς.  Είναι σαν τρενάκι. Το πιο σημαντικό, είτε νικάς, είτε χάνεις, είναι να μένεις συγκεντρωμένος στον τελικό σου στόχο. Έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες, ήμασταν πνευματικά σκληροί και νικήσαμε στα επόμενα τρία παιχνίδια. Η EuroLeague δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Είναι σημαντικό να είσαι πνευματικά σκληρός και να μην απογοητεύεσαι από τις ήττες. Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να χαίρεσαι πολύ στις νίκες και δεν πρέπει να σκέφτεσαι πως είσαι ο καλύτερος. Πρέπει να βρεις την ισορροπία και να συνεχίσεις να δουλεύεις. Θέλουμε να δείξουμε τι αξίζουμε και να συνεχίσουμε να

Πιθανώς το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το καλύτερό μας μέχρι στιγμής. Οι φίλαθλοί μας μάς βοήθησαν πολύ. Πάντα τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που ως εκείνη την στιγμή ήταν αήττητη. Πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέναντι στην Μπουντούτσνοστ. Ελπίζουμε να είναι ένα σημείο καμπής για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε πολύ καλά. Είναι ένας θρύλος του μπάσκετ και θέλει σε κάθε παιχνίδι να νικάει. Είναι νικητής και κάνει τα πάντα για να βοηθάει την ομάδα να νικάει. Κάθε παίκτης έχει σκαμπανεβάσματα και κάνει καλά και άσχημα παιχνίδια, αλλά πάντα έχει τη νοοτροπία του "Kill Bill". Έχει κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague και είναι ακόμα πεινασμένος για περισσότερες νίκες και τίτλους.

Ο Βασίλης βλέπει συνεχώς μπάσκετ και το σκέφτεται συνέχεια. Έχει νοοτροπία και σιχαίνεται την ήττα. Θέλει να νικάει παντού, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε διαγωνισμό σουτ. Η νίκη είναι στο DNA του, αρνείται να χάσει. Κάθε παίκτης έχει την δική του ρουτίνα, αλλά ο Βασίλης κάνει πολλά πράγματα για να νιώσει καλύτερα και να είναι έτοιμος, όταν το παιχνίδι θα αρχίζει. Κάθε παίκτης κάνει κάτι διαφορετικό. Εγώ για παράδειγμα ακούω μουσική. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Αυτή την σεζόν έρχομαι από τον πάγκο και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν έχει σημασία αν παίζω 5 ή 15 λεπτά ή δεν παίζω καθόλου. Θέλω να βοηθάω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για κάθε παίκτη. Αν η ομάδα νικήσει, όλοι οι παίκτες θα έχουν βοηθήσει. Ο κόουτς Μπλατ θέλει να είμαι επιθετικός, να βγάζω ενέργεια και να βοηθάω την ομάδα σε αυτή την πολύ σκληρή EuroLeague. Ο μόνος τρόπος είναι να είμαι επιθετικός και σκληρός.

Ο Ζακ Λεντέι, μιλώντας για επιθετικότητα και τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ και είχει 42 ranking! Ήταν εντυπωσιακό! Είναι ένας καλός παίκτης που βελτιώνεται καθημερινά. Μην ξεχνάτε πως είναι rookie στην EuroLeague, αλλά παίζει σαν βετεράνος της διοργάνωσης. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Παίζει με ευκολία τόσο στο "4", όσο και στο "5". Είναι πολύ επιθετικός και προσπαθεί να είναι θετικός κάθε λεπτό που είναι στο γήπεδο. Πάντα βγάζει ενέργεια στο γήπεδο, είναι cool, ήσυχος και πολύ καλό παιδί.

Το επόμενο παιχνίδι μας είναι με την Ζάλγκιρις στην Λιθουανία. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να παίζεις. Σε παρακολουθούν 15.000 φίλαθλοι και παίζεις απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Πρέπει να παίξουμε στο 100% για να πάρουμε τη νίκη στο Κάουνας. Η Ζάλγκιρις είναι μία ομάδα που θέλει να να ελέγχει το παιχνίδι, οπότε πρέπει να είμαστε σκληροί γ ια να τους βγάλουμε από την ζώνη άνεσής τους. Έχουν κάνει πολλές εκτός έδρας νίκες και την προηγούμενη εβδομάδα νίκησαν και στην έδρα τους. Αυτή την στιγμή και οι δύο ομάδες έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό σημαίνει πως θα δούμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν με εκπλήσει το γεγονός ότι ο Σάρας πηγαίνει καλά προπονητής. Ως παίκτης ήταν... κομπιούτερ. Ήξερε τα πάντα για το μπάσκετ, οπότε η μετάβαση στην προπονητική ήταν εύκολη για εκείνον. Ό,τι κάνει, το κάνει για κάποιο λόγο, για να βρει το αδύνατο σημείο του αντιπάλου. Είναι πραγματικά πολύ καλός.

Τελευταία ταξιδεύουμε συχνά και υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ψυχαγωγηθείς στα αεροδρόμια, στις πτήσεις και στα ταξίδια που κάνουμε οδικών. Προσπαθώ να κοιμάμαι, όσο μπορώ, αλλά  επίσης παρακολουθώ ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ακούω μουσική και γενικά προσπαθώ να περνάω χρόνο με τους συμπαίκτες μου. Είμαι τυχερός, γιατί με παίρνει ο ύπνος στα αεροπλάνα. Τελευταία παρακολουθώ το  "Casa De Papel" και μάλλον μετά θα αρχίσω το "Lucifer". Είναι και τα δύο στο Netflix, το οποίο βοηθάει τους παίκτες στα ταξίδια. Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες έχουν Netflix, ώστε να έχουν επιλογή να παρακολουθήσουν ταινίες και σειρές offline, γιατί κάποια ταξίδια είναι πολύ μεγάλα και δύσκολα.

Έχουμε πέντε παιχνίδια στην EuroLeague ως το τέλος του 2018 και θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο καλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε στην ομάδα πολλούς έμπειρους παίκτες που αγωνίζονται για πολλά χρόνια στην EuroLeague. Δεν είναι καλό να κοιτάς μακριά και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι με την Ζάλγκιρις».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved