Γι' αυτό απορρίφθηκε η πρόταση της FIBA

Γι' αυτό απορρίφθηκε η πρόταση της FIBA

H θέση της Euroleague για την αρνητική απάντηση στη FIBA για τα «παράθυρα».

Τους λόγους για τους οποίους απάντησε αρνητικά τη FIBA για τη μεταφορά αγώνων το Νοέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018 εξήγησε η Euroleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague που υπογράφουν 16 συμμετέχοντας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

1.Είναι ευθύνη και υποχρέωση της FIBA και των εθνικών ομοσπονδιών να οργανώνουν τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων και τα επίσημα παιχνίδια των προκριματικών στα υψηλότερα στάνταρ και με τους κορυφαίους παίκτες, προπονητές και διαιτητές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φιλάθλων.

2.Η Ευρωλίγκα πάντοτε υποστήριζε τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και θα συνεχίσει να το κάνει όταν αυτά ανταποκρίνονται στις βασικές προϋποθέσεις.

3.Η πρόταση της FIBA δεν λύνει το βασικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το καλεντάρι, το οποίο η ίδια η FIBA έχει εγκρίνει χωρίς να δίνει προτεραιότητα αλλά και να έχει έρθει σε συμφωνία με τους συλλόγους.

Α. Δεν λύνει το πιο σημαντικό πρόβλημα, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες για τα επίσημα παιχνίδια των εθνικών ομάδων (για παράδειγμα αυτοί που συμμετέχουν σε διοργανώσεις από την Λατινική Αμερική), αντίθετα καταστρέφουν το προϊόν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των φιλάθλων, βάζοντας κάποιες εθνικές ομάδες σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα, ενώ κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε παίκτες από την ίδια εθνικότητα.

Β. Μεγαλώνει την κούραση λόγω ταξιδιού αλλά και λόγω αγώνων των παικτών, αναγκάζοντας τους να παίξουν αυξημένο αριθμό παιχνιδιών σε πολύ σύντομο διάστημα χωρίς να υπάρχει χρόνος ξεκούρασης, προκαλώντας ταξίδια που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 30,40 ή ακόμα και 50 ώρες τόσο για τους Ευρωπαίους όσο και για τους μη-Ευρωπαίους παίκτες, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού και κούρασης.

4. Για τους παραπάνω λόγους δεν αποδεχόμαστε τις αλλαγές στο καλεντάρι της σεζόν 2017-18 που πρότεινε η FIBA.

5. Οι ομάδες της Ευρωλίγκας θεωρούν ατυχές το ότι η πρώτη πρόταση της FIBA έφτασε πέντε χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια της ένωσης της Ευρωλίγκας ώστε να βρεθεί λύση.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένουμε τη δέσμευσή μας να υπάρξει ένας ανοικτός διάλογος με σκοπό να φτάσουμε σε μία μακρυπρόθεσμη συμφωνία με την FIBA, η οποία θα ρυθμίζει την σχέση και τις ευθύνες ανάμεσα στις διεθνείς ομοσπονδίες, την Ευρωλίγκα αλλά και τους συλλόγους του Eurocup. Μια τέτοια συμφωνία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων ένα αναλυτικό καλεντάρι εθνικών ομάδων, βάζοντας την βάση για μία πραγματική συνεργασία που θα πάει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και όλες τις επαγγελματικές πτυχές του σε ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη σε μία προσπάθεια αμοιβαίας συνεργασίας.

Πλήρως επιτυχημένη η Sponsors Day της PAO BC Academy (photos+video)
Πλήρως επιτυχημένη η Sponsors Day της PAO BC Academy (photos+video)
ΠΑΕ Απόλλων: «Μπορείτε και πάλι να είστε υπερήφανοι για την ομάδα σας»
ΠΑΕ Απόλλων: «Μπορείτε και πάλι να είστε υπερήφανοι για την ομάδα σας»
Σοκ για την Μαρσέιγ εν όψει Σάλτσμπουργκ (photos)
Σοκ για την Μαρσέιγ εν όψει Σάλτσμπουργκ (photos)
Αβέβαιο το μέλλον του Φαν Πέρσι στην Φέγενορντ
Αβέβαιο το μέλλον του Φαν Πέρσι στην Φέγενορντ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης