Σανγκ: «Όνειρο η συμμετοχή μου στην Euroleague»

Σανγκ: «Όνειρο η συμμετοχή μου στην Euroleague»

Ενθουσιασμένος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και την Ευρώπη είναι ο Πινγκ Σανγκ, που γράφει ιστορία, ως ο πρώτος Κινέζος που παίζει μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Κινέζος σέντερ είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague, στο παιχνίδι κόντρα στη Λιέτουβος αντί του ανέτοιμου Στεφάν Λάσμε. Σε δηλώσεις του στην ελληνική έκδοση της σελίδας της Euroleague επισήμανε πως θα αρπάξει από μαλλιά την ευκαιρία να διακριθεί με τη φανέλα του «εξάστερου», τονίζοντας πως προσπαθεί να βελτιωθεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πινγκ Σανγκ:

Αλήθεια, πως είναι να βγαίνεις στο παρκέ και να γνωρίζεις ότι την ίδια στιγμή σε παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος επειδή, ακριβώς, ξέρω τι εκπροσωπώ και τι σημαίνει η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό! Γνωρίζω ότι σε κάθε παιχνίδι θα με βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι πίσω στη χώρα μου, θα μαθαίνουν νέα μου και θα ψάχνουν να δουν τι κάνω στην Ελλάδα! Θα προσπαθήσω να αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεται φέτος».

Μπορούσες να φανταστείς ότι κάποια στιγμή θα έκανες αυτό το τεράστιο ταξίδι για να παίξεις μπάσκετ σε μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία της Euroleague;

«Σε καμία περίπτωση! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου δοθεί η δυνατότητα να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι το αγαπημένο μου και νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ, σε μια σπουδαία ομάδα με μεγάλη ιστορία όπως ο Παναθηναϊκός».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κατά την παρουσία σου στην Ελλάδα;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με την προσαρμογή μου εδώ. Η Αθήνα είναι μια όμορφη πόλη ενώ και οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πολύ καλοί μαζί μου. Πάντως είναι αλήθεια ότι οι προπονήσεις και, γενικά, η προετοιμασία πριν από ένα παιχνίδι απέχει πολύ με αυτό που είχα συνηθίσει στην Κίνα. Το στυλ παιχνιδιού είναι διαφορετικό και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ».

Στην Κίνα είχες συμπαίκτη τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι ενώ εδώ είσαι στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Μπορείς να μου συγκρίνεις το μπάσκετ στη χώρα σου με το ευρωπαϊκό παιχνίδι;

«Στην Κίνα το παιχνίδι είναι run 'n gun, θυμίζει πολύ το αμερικάνικο μπάσκετ. Όλοι τρέχουν και σουτάρουν, χωρίς να δίνουν σημασία στις άμυνες ενώ ο ΜακΓκρέιντι είναι πραγματικός σούπερ σταρ, ένας cool τύπος! Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα συστήματα στην άμυνα και την επίθεση. Από την πρώτη στιγμή μου εξήγησαν πόσο σημαντική είναι η άμυνα. Εδώ ο Διαμαντίδης είναι ο αρχηγός μας. Μου μιλάει εντός κι εκτός γηπέδου, προσπαθεί να με βοηθήσει να βελτιωθώ».

Είσαι ο πρώτος Κινέζος παίκτης που αγωνίζεσαι στην Euroleague. Σκοπεύεις να γίνεις και ο πρώτος Κινέζος που κατακτά την Euroleague;

«Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν καταφέρουμε να κερδίσουμε την Euroleague. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Νομίζω ότι η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση είναι ένα όνειρο. Ξέρω τι σημαίνουν τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού και ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής».

Οι δικοί σου άνθρωποι πως πήραν την απόφασή σου να περάσεις τα σύνορα και να παίξεις μπάσκετ σε μια άλλη ήπειρο;

«Οι δικοί μου με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου το μπάσκετ είναι παράδοση για την οικογένειά μου αφού ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας παίκτης, επίσης. Είναι πολύ περήφανοι για μένα και το γεγονός ότι βρίσκομαι στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved