Παναθηναϊκός: Τον έκλεψαν... ξανά στη Βαρκελώνη (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Τον έκλεψαν... ξανά στη Βαρκελώνη (photos+videos)

Η Euroleague και οι... άρχοντές της αποφάσισαν και διέταξαν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να έχει θέση στο Final 4 του Λονδίνου. Ομως στις καρδιές όλων των Ελλήνων η ομάδα που έχει αλλάξει την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο εξάστερος που έχει τιμήσει όσο καμία άλλη ομάδα την Ελλάδα εκτός των συνόρων, γυρίζει την... πλάτη σε αυτή την παρωδία που έχει βιώσει στη σειρά των Play Offs με την Μπαρτσελόνα και επιστρέφει θριαμβευτής στη βάση του.

Γιατί όσο και αν δεν αρέσει στον Μπερτομέου και τα... υψηλόβαθμα στελέχη του, ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος θριαμβευτής της φετινής διοργάνωσης. Η ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν και υποχρέωσε τους πάντες και τα πάντα να συστρατευτούν εναντίον του για να του φράξουν το δρόμο προς το 7ο ευρωπαϊκό. Γιατί την παρουσία στο Λονδίνο την άξιζε και με το παραπάνω και το απέδειξε και στο πέμπτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, μέσα στο σπίτι της. Ομως, για μια ακόμα φορά και πιο απροκάλυπτα από κάθε προηγούμενη, οι... άρχοντες του Κώστα Ρήγα είχαν αντίθετη άποψη. Τρία φάουλ στον Διαμαντίδη με το καλημέρα, συνεχή χτυπήματα με απίστευτα σφυρίγματα από τον απίθανο Πολωνό Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι, όλα στην... υπηρεσία της Μπαρτσελόνα, μιας ομάδας που ακόμα και με 100-0 διαιτησία, έφτυσε... αίμα για να καταφέρει τελικά να πάρει τη νίκη με 64-53.

Η παρέα του Ρήγα έστειλε το μήνυμα από την αρχή

Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκού, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης στο πρώτο ενάμιση λεπτό της αναμέτρησης είδε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να χρεώνεται με 2ο φάουλ με τους διαιτητές να τα χρεώνουν με μεγάλη ευκολία. Ο Παναθηναϊκός αν και δέχτηκε γρήγορα 6 πόντους, έμοιαζε πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα (ήδη δύο κλεψίματα από τον Ματσιούλις) και το σκορ στο 3’ ήταν στο 6-5.

«Καθάρισαν» τον Διαμαντίδη οι διαιτητές

Ο Ναβάρο, όμως, με σουτ τριών πόντων έκανε το 9-5 με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να «χτυπήσει» την ζώνη του Πακσουάλ περνώντας την μπάλα στο καλάθι. Οι αστειότητες των διαιτητών και κυρίως του Ζαμοίσκι ξεκίνησαν από την αρχή και συνεχίστηκαν με… αμείωτους ρυθμούς, αφού ανακαλύφθηκε και τρίτο φάουλ στον Διαμαντίδη με τον Τζαουάι από τις βολές να κάνει το 14-6. Ο Λάσμε απάντησε άμες, 14-8 (5’) με τον Διαμαντίδη να τραβιέται στον πάγκο και τον Μπράμος να περνάει στο παιχνίδια.

Σε διψήφιο αριθμό η διαφορά

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός στην προσπάθειά του να παίξει μέσα στην ρακέτα κέρδιζε τα φάουλ, αλλά ήταν τραγικά άστοχος από την γραμμή των βολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι με ½ βολές ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε το 14-10 στο 6’ με τους «πράσινους» να έχουν μόλις 3/8 ελεύθερες βολές. Η συνέχεια έγινε ακόμα χειρότερη για την ομάδα του Πεδουλάκη αφού ο Ίνγκλις με σουτ τριών πόντων έκανε το 17-10 (7’) με τους «πράσινους» να παίρνουν άμεσα τάιμ άουτ, αλλά τα πράγματα να μην διορθώνονται. Ο Λόρμπεκ με καλάθι και φάουλ πήγε την διαφορά στο +10, 20-10. Ακολούθησε ένα 0-4 για τον Παναθηναϊκό από τους Μπράμος και Γκιστ, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έδειχνε να.. παραπαίει. Οι «πράσινοι» μέσα σε 1:10 δέχθηκαν σερί 8-0 (2 βολές Γιασικεβίτσιους και 2 τρίποντα από Χουέρτας και Ίνγκλις) και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με double score 28-14.

«Χειρουργείο» άνευ προηγουμένου

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πεδουλάκης προσπάθησε να βρει λύσεις για να… καλύψει το κενό του Διαμαντίδη, με το ξεκίνημα του αγώνα να… παραπλανά τους πάντες. 0-4 σερί από τον Παναθηναϊκό και 28-18 αλλά από εκεί και έπειτα η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε. Οι «Μπλαουγκράνα» τα έβαζαν όλα, οι διαιτητές σιγοντάριζαν με τα φαλτσοφυρίγματά τους και το 28-18 έγινε 37-18 σε χρόνο.. ρεκόρ. Ο Πεδουλάκης δεν μπορούσε να αφήσει κι άλλο εκτός αγώνα τον Διαμαντίδη με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να σκοράρει αμέσως σε 37-20 και τον Ματσούλις να κάνει το 37-22 στον αιφνιδιασμό. Οι τρεις διαιτητές του αγώνα συνέχιζαν να κλείνουν, προκλητικά, τα μάτια σε πεντακάθαρες παραβάσεις των γηπεδούχων, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να.. παλεύει, τον Ούκιτς να κάνει το 39-25 και τον Λάσμε το 39-27 στο 17’. Ο Λόρμπεκ όμως δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να χαρεί για.. πολύ, αφού με τρίποντο έκλανε το 42-27, αλλά ο Τσαρτσαρής μείωσε και πάλι σε 42-29, ενώ ο Λάσμε με καρφωμα που φέρει την… υπογραφή του μείωσε ακόμα περισσότερο σε 42-31 στο 18’.  

Και πάλι κόντρα σε… 8

Ο Παναθηναϊκός άντεχε. Συνέχιζε να παλεύει κόντρα σε όλους και σε όλα. Οι διαιτητές, επιτέλους, είδαν ένα από τα… δεκάδες φάουλ πάνω στον Λάσμε με τον σέντερ από την Γκαμπόν να εκμεταλλεύεται και τις δύο βολές και να κάνει το 42-33. Ο Τζαουάι όμως απάντησε άμεσα, 44-33 και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν για πολλά… γέλια. Ο Ναβάρο για μία ακόμα φορά προσπάθησε να διεκδικήσει το όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου, στο φάουλ του Τσαρτσαρή, ενώ οι διαιτητές 2 δεύτερα πριν το τέλος σε μια φάση που… δίχασε την απόφασή τους με ελαφρά την καρδιά έδειξαν Μπαρτσελόνα. Αυτήν ξέρουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε!
Προκλητικός ο Ναβάρο, αντικείμενα στο παρκέ
Ο Παναθηναϊκός ήξερε πολύ καλά, πλέον, με ποιους και με… πόσους είχε να κάνει. Έτσι μπήκε αγριεμένος και αποφασισμένος. Χωρίς να χάσει πολύ χρόνο κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω από τους δέκα πό ντους με καλάθια των Λάσμε και Γκιστ, 46-37, ενώ ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με πολύ ωραία ενέργεια έκανε το 48-39 στο 24΄. Ο Ναβάρο συνέχιζε να προκαλέι με τους διαιτητές να τον…. Κρατάνε να τον χρεώσουν με τεχνική ποινή και τον Λάσμε να κάνει το 50-41 στο 25 με τους «πράσινους» να είναι νευρικούς και στην «εκκλησία», κατά τα άλλα, «Παλάου Μπλαουγκράνα» να πέφτουν αντικείμενα κατά των παικτών του Παναθηναϊκού.

Πάλευε κόντρα σε όλους και σε όλα

Στην αμέσως επόμενη φάση (26’) ο Διαμαντίδης υπέπεσε στο 4ο προσωπικό του φάουλ (κανονικά το 2ο) με τον Τόμιτς να κάνει το 51-41. Το παιχνίδι είχε γίνει πολύ νευρικό και από τις δύο πλευρές με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο για το καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες ήταν τραγικά άστοχες και έμειναν χωρίς σκορ για 4:45 η Μπαρτσελόνα και για 4:44 ο Παναθηναϊκός. Ο Διαμαντίδης με την εκπνοή του δεκαλέπτου ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Ούκιτς έκανε το 51-43 και έδωσε ανάσα… ζωής στην ομάδα του. Πάντως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της νευρικότητας είναι τα 1/12 τρίποντα που είχε ο Παναθηναϊκός σρ αυτό το σημείο και το 7-10 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Δεν τα κατάφερε

Ο Παναθηναϊκός είχε ζωή… Ήταν μέσα στο παιχνίδι και ο Διαμαντίδης με σουτ… ψυχολογίας μείωσε σε 51-45. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στην άμυνα, ήταν ξεκάθαρο και η απόφαση του Πεδουλάκη να παίξει με 4 κοντούς δικαιώθηκε. Οι «πράσινοι» πλέον με φυσιολογικό σχήμα επιχειρούσαν την ολική ανατροπή αλλά ήταν απίστευτα άστοχοι. Ο Ναβάρο όμως δεν ήταν και με τρίποντο-μαχαιριά έκανε το 54-45 μπροστά στον Μπράμος, ενώ με ένα από τα κλασικά του σου πήγε την διαφορά και πάλι πάνω από τους 10 πόντους, 56-45. Ο Ματσιούλις, όμως την ρίχνει και πάλι κάτω από το ψυχολογικό… ταβάνι των 10 και 56-47 στο 35’.  Ο Λιθουανός έδινε λύσεις για την ομάδα του και έκανε το 59-51 στο 36’ και ήταν πάλι αυτός που έκανε το 59-53. Ο Παναθηναϊκός, όμως, εκτός όλων των άλλων είχε να τα βάλει και με την απίστευτη αστοχία του. Ακριβώς δύο λεπτά πριν από την λήξη ο Ούκιτς αστοχεί σε νέο τρίποντο (με τον Παναθηναϊκό να έχει το τραγικό 1/15) και στην αμέσως επόμενη φάση ο Χουέρτας ευστοχεί στο δικό του τρίποντο και κάνει το 62-53 κι ενώ απέμενε 1:38. Ο Διαμαντίδης αστοχεί και πάλι 91/16) και το 64-53 είναι το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15, Γιασικεβίτσους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ίνγκλις 8, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαουάι 9, Τόμιτς 5

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος  3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7, Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό:

{coveritlive}6d3ed08cc6{/coveritlive}

Δείτε videos από τη Βαρκελώνη...

Παναθηναϊκός: Τον έκλεψαν... ξανά στη Βαρκελώνη (photos+videos)



AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved