Πεδουλάκης: Ο Παναθηναϊκός ανήκει στον κόσμο του...
Σύνθημα νίκης έστειλε ο Αργύρης Πεδουλάκης ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Καντού, πρώτης για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague, διαχωρίζοντας αυτό το ματς από το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» και πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των οπαδών του «εξάστερου», αλλά και των Διαμαντίδη - Τσαρτσαρή.
«Το παιχνίδι με την Καντού θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού προέρχεται από ήττα στην έδρα της και θα έρθει στην Αθήνα συγκεντρωμένη για να πάρει το καλύτερο γι' αυτήν αποτέλεσμα, να ισοφαρίσει την ήττα» τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια ομάδα που έχει δώσει δυνατά παιχνίδια στα προκριματικά, παίζει σεταρισμένο παιχνίδι και έχει δύο πολύ καλά πλέι μέικερ που εναλλάσσονται, κρυφό πλέι μέικερ που αποφασίζει για το τι θα γίνει στις επιθέσεις και καλούς εκτελεστές. Αρέσκεται πολύ στα πικ, έχει σε κάθε ματς μεγάλο αριθμό ασίστ, πάνω από 13 και δουλεύει πολύ στην έξτρα πάσα. Έχει βέβαια και αδυναμίες τις οποίες γνωρίζουμε».
Ο Πεδουλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός το ματς: «Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Σοβαροί και συγκεντρωμένοι, κάτι που δεν ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη».
Αναφερόμενος στον Λάσμε και το βαθμό ετοιμότητάς του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Είναι πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης και προσαρμογής. Τα παιδιά είναι πιο μπροστά, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αν είναι έτοιμος σωματικά θα τον χρησιμοποιήσουμε όσο μπορεί να βοηθήσει, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στην τελευταία μας προπόνηση».
Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε ακόμα:
-για την πρεμιέρα των νέων του Παναθηναϊκού και την πίεση:
«Υπάρχουν καταστάσεις που ζούμε περίεργες. Θα έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας, τα διορθώνουμε όλα μέσα από το βίντεο και θέλουμε να δούμε την αντίδραση των παιδιών. Έχουμε 4-5 παιδιά που έχουν την εμπειρία, αλλά όχι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν καλό μάθημα για όλους μας. Βιωματικά τα καταλαβαίνουμε όλα καλύτερα. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να πετύχεις τον στόχο σου... Σε κάθε ματς κάνουμε και ένα βήμα μπροστά. Μέσα από τα λάθη μας να βρίσκουμε λύσεις. Ο Δημήτρης και ο Κώστας βοηθάνε πολύ. Οι Έλληνες προσαρμόζονται, οι ξένοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Πρέπει να ξεγράψουν τις συνήθειες τους».
-για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να το κρατήσουμε απ' έξω. Έχουμε μπροστά μας μόνο την Καντού. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτό το ματς και δουλεύουμε μόνο πάνω σε αυτό. Έχουμε δύο ώρες βίντεο και 2 ώρες προπόνηση. Να δούμε τα λάθη μας τα χθεσινά και μετά την Καντού. Με τον Άρη είχαμε πολύ λάθος προσέγγιση. Κάποιοι μπορεί να επηρεαστούν άλλα πρέπει να τους επαναφέρεις. Κοιτάζουμε, λοιπόν, κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε παραδείγματα, είτε από την προετοιμασία, είτε από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν έχουμε βρει αγωνιστικό ρυθμό».
-για το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και κακός με τον Αρη και την έκπληξη που του προκάλεσε:
«Ήταν αναμενόμενα και τα δύο παιχνίδια. Είχαμε αυτοσυγκέντρωση και μυαλό που ήταν τα πιο σημαντικά στοιχεία. Στην Ρεάλ ήμασταν πολύ καλοί σε αυτά τα δύο γιατί βλέπαμε ότι ήταν καλύτερη. Υπήρχαν περιστατικά λάθους στο παιχνίδι και γι αυτό είπα ότι ήταν μια χαζή ήττα για εμάς. Αυτό όμως πρέπει να το περπατήσεις. Στο Αλεξάνδρειο θεωρώ πως αυτή η εικόνα ήταν λάθος. Νομίζαμε ότι θα ήταν εύκολα. Το προσεγγίσαμε λάθος το ματς. Τα Ελληνόπουλα ήταν καλύτερα γιατί ήξεραν τι είναι το Αλεξάνδρειο. Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες με λάθος τρόπο. Στο τρίτο δεκάλεπτο δώσαμε την μπάλα σε παιδιά που ξέρουν και ηρεμήσαμε. Βρήκαμε ότι ζητάγαμε στο παιχνίδι μας, από το πρώτο 5λεπτο φάνηκε ότι ήμασταν άστοχοι. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να κερδίζουμε το ματς με το μυαλό. Όσο προχωράμε σε Ευρωλίγκα και Α1 θα πρέπει να παίζουμε με το μυαλό. Θα υπάρχει και σωματική κόπωση».
-για τον Κώστα Τσαρτσαρή:
«Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Μήτσο έμειναν στην ομάδα. Είναι δεμένοι, έχουν συναισθήματα, λειτουργούν και με το οικονομικό αλλά και με το συναίσθημα. Από το καλοκαίρι ήμουν σίγουρος για τον Κώστα.
Είναι εγκεφαλικός παίκτης και μαζί με τον Μήτσο σ' αυτούς ακουμπάμε για να βοηθήσουμε τους νέους.
Ο Κώστας θα μας βοηθήσει σε όλη την χρονιά. Έχει τεράστια εμπειρία και θα είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Τον πίστευα από την αρχή, επέμενα στον Κώστα, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, είτε άμυνα είτε επίθεση και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε. Είναι σαν την..... Coca Cola. Πάει με όλα. Εμείς είμαστε γυμνοί στο θέμα δεσίματος. Αυτοί είναι παράδειγμα για τους άλλους. Δεν είναι έκπληξη η πολύ καλή παρουσία του».
-για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Έκλεισε ο κύκλος μιας ομάδας θρυλικής. Το πιο θετικό στοιχείο ήταν ο κόσμος και η υποδοχή που μας επεφύλαξε στο ΟΑΚΑ. Φάνηκε αυτό στο ΟΑΚΑ, μάς υποδέχτηκαν όλους με πάρα πολύ θετική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος της ομάδας θέλει νίκη και αλήθεια εγώ είμαι σίγουρος ότι τον Δεκέμβριο θα είμαστε έτοιμοι. Για να πας στο πανεπιστήμιο, πρέπει να πας πρώτα από στο γυμνάσιο, δεν πας απευθείας από το δημοτικό. Πολλοί προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει αυτογνωσία και αυτό λέω στα παιδιά. Ο κόσμος το έδειξε περισσότερο απ' όλους και με την υποδοχή στον Σόφο και σε εμένα και σε όλους. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε ομάδα. Θέλουμε χρόνο και το ξέρει και ο κόσμος. Μη συγκρίνουμε την ομάδα, το κομπιούτερ της τελευταίας τεχνολογίας. Μακάρι να είχαμε κρατήσει και κάποια άλλα παιδιά. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί με την προηγούμενη ομάδα. Αυτή είναι έμπνευση για εμάς. Άλλωστε δεν δημιουργήθηκε σε ένα βράδυ. Έγινε μέσα από πορεία, από βήματα, από εμπειρίες. Σήμερα υπάρχει καινούρια διοίκηση, καινούριοι παίκτες, καινούριοι προπονητές. Ο κόσμος είναι ο ίδιος. Υπάρχουν και οι διαφωνίες. Αυτό είναι και λογικό και καλό. Σπάει η μονοτονία και μας δίνει κίνητρο».
-για τον Αρμστρονγκ:
«Εμείς είμαστε ομάδα και εκεί τελειώνω. Όταν κρυώνουν τα δάχτυλά σου, τα βάζεις στην τσέπη. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν προβλήματα. Κάποιος μπορεί να γίνει χειρότερος. Εμείς χτίζουμε στους 12 νέους, μπορεί να μην αντέχει κάποιος την πίεση, τα ταξίδια, το σκεπτόμενο μπάσκετ. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν όλοι. Εμείς πιστεύουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να τους διδάξουμε και να γίνουμε σύνολο».