Eurobasket 2022: Η Γαλλία στα ημιτελικά με ανατροπή λόγω... Φοντέκιο (videos)

Eurobasket 2022: Η Γαλλία στα ημιτελικά με ανατροπή λόγω... Φοντέκιο (videos)

Η Ιταλία βρέθηκε αγκαλιά με μια ακόμα σπουδαία πρόκριση, αλλά η Γαλλία επέστρεψε από το -7 λίγο πριν το τέλος και χάρη σε δύο χαμένες βολές του Σιμόνε Φοντέκιο έστειλε το ματς στην παράταση, όπου κυριάρχησε με Ερτέλ και Γκομπέρ (93-85) και πήρε το εισιτήριο για τη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Σε μια ακόμα συναρπαστική αναμέτρηση στο Eurobasket 2022, η έμπειρη Γαλλία ήταν αυτή που κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και τη διεκδίκηση ενός ακόμα μεταλλίου.

Η Ιταλία του Τζιανμάρκο Ποτζέκο βρέθηκε κοντά σε μια ακόμα σπουδαία πρόκριση με ανατροπή από το -11 στο πρώτο μέρος, αλλά στο τέλος ο κορυφαίος μέχρι εκείνο το σημείο Σιμόνε Φοντέκιο (21 πόντους), αστόχησε σε 2 βολές που θα σφράγιζαν τη νίκη.

Ο εξαιρετικός Τομά Ερτέλ (20 πόντους, 8 ασίστ) δεν έχασε την ευκαιρία και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου με τη βοηθεία του Ρούντι Γκομπέρ (19 πόντους, 14 ριμπάουντ) έδωσε στη Γαλλία τη νίκη.   

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Γαλλία κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα και με τον Εβάν Φουρνιέ να πετυχαίνει 9 από τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του, πήρε προβάδισμα αρχικά με 13-4 και εν συνεχεία με 27-17.

Οι «τρικολόρ» σκόραραν με εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75μ. (9/15 στο πρώτο μέρος) και έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 11 πόντους στο 15’ (33-22). Ωστόσο, η Ιταλία αύξησε την πίεση στην μπάλα, έφτασε σε κλεψίματα και μπόρεσε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ, μειώνοντας στο 38-31 στο τέλος του 20λέπτου.

Κι όπως και με τη Σερβία, έτσι και κόντρα στην θεωρητικά ανώτερη Γαλλία, οι γείτονές μας εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Με σκληρή άμυνα, πάθος κι ενέργεια στο παρκέ, αλλά και τους Φοντέκιο, Σπίσου, Ντατόμε και Πολονάρα να δίνουν λύσεις με μεγάλα καλάθια, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 56-62.

Η Ιταλία διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Προηγήθηκε με 68-75, αλλά η Γαλλία δεν παράτησε το ματς. Με καλάθι του Γκομπέρ και τον Φουρνιέ να πετυχαίνει μια βολή και στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ για να ευστοχήσει σε δίποντο, μείωσε στους 2 (73-75 και στη συνέχεια 75-77).

 

Ο Φουρνιέ ωστόσο χρεώθηκε με φάουλ σε προσπάθεια  να κλέψει την μπάλα στα 16,3 δεύτερα, ο Φοντέκιο έχασε τις βολές και η Γαλλία με λέι απ του Ερτέλ στα 5 δεύτερα έφερε το ματς στα ίσα (77-77).

 

Ο μοιραίος Φοντέκιο αστόχησε και στο τελευταίο σουτ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

 

Εκεί όπου ο Τομά Ερτέλ, με τον Φουρνιέ να αποβάλλεται με 5 φάουλ, πήρε τη Γαλλία στους ώμους του και με προσωπικές ενέργειες της έδωσε το προβάδισμα. Ο Σπίσου προσπαθούσε σχεδόν μόνος, τη στιγμή που ο Μέλι αποβλήθηκε, αλλά ο Γκομπέρ στο τέλος με προσωπικές ενέργειες οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Σλοβενία-Πολωνία.

Δεκάλεπτα: 27-20, 38-31, 56-62, 77-77 (κ.δ.),  93-85 (παρ)

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Αλμπισί, Φαλ 1, Φουρνιέ 17 (3), Γκομπέρ 19, Ερτέλ 20 (4), Λουαού - Καμπαρό 13 (3), Εμπαγιέ, Οκομπό, Πουαριέ, Ταρπέι 8 (8 ριμπάουντ), Γιαμπουσέλε 15 (3).

ΙΤΑΛΙΑ (Ποτσέκο): Μπιλίγκα, Ντατόμε 12 (4), Φοντέκιο 21 (4), Μάνιον 4, Μέλι 10 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Παγιόλα (5 ασίστ), Πολονάρα 9, Ρίτσι 4, Σπίσου 21 (4), Τονούτ 8.



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved