Νίκη «βάλσαμο» για Άρη

Νίκη «βάλσαμο» για Άρη

Ο Άρης επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα αφού επικράτησε του Πανελληνίου στο -άδειο λόγω τιμωρίας- Αλεξάνδρειο με 73-63.

Μετά τις πρόσφατες βαριές ήττες από Ολυμπιακό και ΛεΜαν σε Α1 και EuroCup αλλά και τα αρκετά… στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα, η νίκη για τον Άρη ήταν μονόδρομος στη σημερινή αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο.

Οι «κίτρινοι» εξέτισαν την τελευταία αγωνιστική της ποινής τους στο άδειο Αλεξάνδρειο ενώ ο Σαρόν Ντρούκερ είχε επισημάνει την ανάγκη του ροζ φύλλου όμως οι «Ολυμπιονίκες» ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου προηγήθηκε 2-7 στο 4’ με τον Σμιθ να σημειώνει
5 πόντου ενώ ο Άρης βρήκε σίδερο αυτό το διάστημα με μόλις 1/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 0/1 βολή! Ο Αμερικανός φόργουορντ του Πανελληνίου κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους στο «Παλέ» (15-20 στο 10’) αφού έφτασε τους 11 πόντους με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι «κίτρινοι» έτρεξαν σερί 7-0 στη δεύτερη περίοδο και πήραν κεφάλι στο σκορ κάνοντας το 22-21 στο 14’ με τον Μπορόβνιακ ενώ διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα με μπροστάρη τον Πι Τζέι Τάκερ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +5 (34-29) για τον Άρη που βελτίωσε την άμυνά του κόντρα στον Πανελλήνιο που έβρισκε δύσκολα τον δρόμο προς το καλάθι.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Ταπούτος πέτυχε γρήγορα 5 πόντους ενώ με κάρφωμα του Τζον Τόμας ο Άρης εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (41-29, στο 23’)! Οι λανθασμένες επιθετικές επιλογές του Πανελληνίου επέτρεψαν στους «κίτρινους» να διατηρούν διαφορά ασφαλείας.

Οι «Ολυμπιονίκες» στηρίχτηκαν στο ξέσπασμα του Στίβεν Σμιθ, ο οποίος με 2/2 βολές έφτασε τους 20 πόντους και έφερε τον Πανελλήνιο πιο κοντά στο σκορ μειώνοντας σε 44-38 στο 28’. Παρ’ όλα αυτά ο Νίκος Χατζηβρέττας με τρίποντο διαμόρφωσε το 51-40 στο 29’, για τον Άρη που είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Ίδια εικόνα και στην τελευταία περίοδο, με τον Πανελλήνιο να προσπαθεί να μειώσει και τους «κίτρινους» να διατηρούν διψήφια διαφορά. Ο Ούντριχ έριξε τη διαφορά στους οκτώ (60-52) όμως ο Ταπούτος με λέι απ στον αιφνιδιασμό απάντησε άμεσα κάνοντας το 62-52. Ο Πι Τζέι Τάκερ πρόσφερε το χάι-λάιτ της βραδιάς με άλει-ουπ κάρφωμα με το ένα χέρι (73-59) για τον Άρη που έφτασε τελικά στη νίκη με 73-63.

Δεκάλεπτα: 15-20, 34-29, 56-45, 73-63
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 10 (2), Ταπούτος 11 (1), Τάκερ 19 (2), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 5 (1), Χαραλαμπίδης 6, Μπορόβνιακ 5, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 4, Τόμας 13.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος, Μπέιλι, Καλαϊτζής, Κράμπενχοφτ, Σμιθ 30 (1), Σκλάβος 2, Ούντριχ 9 (2), Φράνσις 14, Όστοϊτς 2, Κομποδιέτας 4.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved