Basket League: Κόντρα στον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός - Ντέρμπι στα Λιόσια
Eurokinissi

Basket League: Κόντρα στον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός - Ντέρμπι στα Λιόσια

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στην Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που ΑΕΚ και Περιστέρι θα παλέψουν για το πλεονέκτημα της 3ης θέσης.

Στις 19:15, το Σάββατο (27/01), ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον Ιωνικό, στο ΟΑΚΑ, δύο ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, στη Euroleague για την 21η αγωνιστική.

Στην Basket League, οι «πράσινοι» προέρχονται από το δεύτερο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της περιόδου, έχοντας φτάσει τις έξι διαδοχικές νίκες από τις 11 Δεκεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε κατά σειρά της ΑΕΚ εντός, του Απόλλωνα εκτός, του Προμηθέα εκτός, του Περιστερίου εντός, του Άρη εντός και του Λαυρίου εκτός έδρας. Παραμένει παράλληλα μία από τις τρεις ομάδες που διατηρούν το απόλυτο στην έδρα τους, αφού έχει κάνει το 6/6.

Ο Ιωνικός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, από τον Κολοσσό στη Ρόδο και εντός έδρας από τον Προμηθέα. Είναι παράλληλα μία από τις τέσσερις ομάδες που εξακολουθούν να αγνοούν τη νίκη μακριά από την έδρα τους. Οι Νικαιώτες έχουν απολογισμό έξι ηττών σε ισάριθμα παιχνίδια, στα οποία είχαν συντελεστή πόντων -134 που είναι ο χειρότερος μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας. Μακριά από την έδρα του ο Ιωνικός σημειώνει 69,5 και δέχεται 91,83 πόντους κατά μέσο όρο.

Με το πιο αμφίρροπο ματς, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Περιστέρι, «ανοίγει η αυλαία» της 14ης αγωνιστικής της Basket League, το Σάββατο (28/01), στις 16:00, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Οι «κιτρινόμαυροι» και οι «κυανοκίτρινοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου ισόβαθμοι, με 21 βαθμούς και θέλουν να μπουν με το δεξί στον δεύτερο, εξασφαλίζοντας και πλεονέκτημα για την 3η θέση της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του ντέρμπι του πρώτου γύρου, αφού πέρασε από το Περιστέρι 84-80. Βέβαια, η ΑΕΚ και το Περιστέρι, θα πρέπει να λάβουν υπ΄ όψη και τον Κολοσσό ως προς την κατάληψη της 3ης θέσης, καθώς μαζί τους συγκατοικούν και οι Ροδίτες.

Έπειτα από τρεις σερί ήττες από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες επί της Καρδίτσας και του Απόλλωνα εκτός έδρας. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι το πρώτο που θα δώσει εντός έδρας στη νέα χρονιά. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων μετράει τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια έχοντας ηττηθεί από τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Στο Basketball Champions League, όμως προέρχεται από ήττα στη Μάλαγα, στη φάση των «16».

Στις 17:00, διεξάγεται ένα επίσης ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Κολοσσό. Οι Αχαιοί έχουν έναν βαθμό λιγότερο από ΑΕΚ, Περιστέρι και Κολοσσό και αρκετές αγωνιστικές μπροστά τους για να αναρριχηθούν ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Προμηθέας και Κολοσσός προέρχονται από νικηφόρο σερί στην Basket League.

Ο Προμηθέας νίκησε κατά σειρά τον Άρη εντός, το Λαύριο εντός και τον Ιωνικό εκτός έδρας. Το σερί των τριών νικών είναι το μεγαλύτερο που έκανε στη διάρκεια της σεζόν και στο οποίο έφτασε μία φορά και στην περσινή κανονική περίοδο (16/1-20/3) αλλά χωρίς να το ξεπεράσει. Στο «Δ. Τόφαλος» έχει φέτος απολογισμό τεσσάρων νικών σε έξι αγώνες έχοντας ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Κολοσσός φεύγει από τη Ρόδο για πρώτη φορά μέσα στο 2023 αφού έδωσε τέσσερις συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες που ήταν νικηφόροι και σε συνδυασμό με τη νίκη επί του Άρη στο Nick Galis Hall, τον οδήγησε σε ένα σερί πέντε επιτυχιών. Είναι ένα σερί στο οποίο έφτασε και στην περσινή σεζόν, προς το τέλος της κανονικής περιόδου από τις 10 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου κόντρα σε Προμηθέα (εντός), Λαύριο (εκτός), Ηρακλή (εκτός), Περιστέρι (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός έδρας).

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στη Basket League:

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

16:00 ΑΕΚ-Περιστέρι
17:00 Προμηθέας Πατρών-Κολοσσός
19:15 Παναθηναϊκός-Ιωνικός

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

15:45 ΠΑΟΚ-Λαύριο
17:00 Καρδίτσα-Απόλλων Πατρών
19:15 Ολυμπιακός-Άρης

Η βαθμολογία (Ν-Η)

1. Ολυμπιακός 26 (13-0)
2. Παναθηναϊκός 24 (11-2)
3. Κολοσσός Ρόδου 21 (8-5)
4. ΑΕΚ 21 (8-5)
5. Περιστέρι 21 (8-5)
6. ΠΑΟΚ 20 (7-6)
7. Άρης 20 (7-6)
8. Προμηθέας 20 (7-6)
9. Ιωνικός 16 (3-10)
10. Απόλλων Πατρών 16 (3-10)
11. Λαύριο 15 (2-11)
12. Καρδίτσα 14 (1-12)



Παναθηναϊκός AKTOR: Με μπλουζάκια αφιερωμένα στον Πάρη οι “πράσινοι”
Παναθηναϊκός AKTOR: Με μπλουζάκια αφιερωμένα στον Πάρη οι “πράσινοι”
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
Μακάμπι: Μέσα ο Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved