Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-66: Ήταν καλύτερος, άξιζε τη νίκη, αλλά τον κατασπάραξαν τα «κοράκια»

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-66: Ήταν καλύτερος, άξιζε τη νίκη, αλλά τον κατασπάραξαν τα «κοράκια»

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ΣΕΦ, πάλεψε κόντρα σε όλους και όλα, αλλά η διαιτητική τριάδα των Πιτσίλκα, Κάρδαρη και Θεωνά έκανε τα αδύνατα-δυνατά και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 68-66. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία εμφάνιση στο ΣΕΦ, αλλά Πιτσίλκας, Κάρδαρης και Θεωνάς του έκλεψαν ξεδιάντροπα τη νίκη!

Απίστευτο ξύλο από τον Ολυμπιακό σε όλο το παιχνίδι, μόλις 2 βολές εκτέλεσαν οι «πράσινοι» στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αποκορύφωμα ήταν το διπλό φάουλ των Βεζένκοφ αρχικά στην ντρίμπλα και του Ουόκαπ στη συνέχεια στο σουτ του Μπέικον για τη νίκη.

Ωστόσο, η «σφαγή» είχε ξεκινήσει από νωρίς... Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στη δεύτερη περίοδο, τα σφυρίγματα απέτρεψαν την διαβασμένη ομάδα του Ράντονιτς να πάρει μεγαλύτερη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δεν έφτανε με τίποτα ούτε καν στο όριο των 5 φάουλ σε κάθε περίοδο, ενώ εκτελούσε με ευκολία βολές, ο Παναθηναϊκός χρεωνόταν με ανύπαρκτα επιθετικά φάουλ και η ομάδα του Μπαρτζώκα έμενε ζωντανή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με το ματς να είναι στην κόψη του ξυραφιού και ειδικά στα τελευταία λεπτά, οι «πράσινοι» έτρωγαν ξύλο χωρίς να πάνε στις βολές (μόνο ο άστοχος Γκουντάιτις πήγε μια φορά στη γραμμή), με αποκορύφωμα και την τελευταία φάση...

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο ο Ράντονιτς κέρδισε κατά κράτος τον Μπαρτζώκα, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μουσταφά Φαλ είχε 7 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουέιν Μπέικον είχε 20 πόντους, με τους Νέιτ Ουόλτερς (13π., 7ρ.), Πάρις Λι (13π., 3κλ.) και Γιώργο Παπαγιάννη (11π., 7ρ.) να τον ακολουθούν.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ με διάθεση να παλέψει και με τον Μπέικον να δείχνει την πρόθεσή του να πάρει μπάλες και να οδηγήσει την ομάδα του επιθετικά. Την ίδια στιγμή ο Ράντονιτς επιχείρησε να αιφνιδιάσει με τον Γκουντάιτις πάνω στον Φαλ, αλλά ο Λιθουανός χρεώθηκε με 2 φάουλ στο πρώτο 1,5 λεπτό και το σχέδιο αυτό πήγε… στράφι. Μετά από 5 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 10-10 και τα φάουλ 4-0 κατά των «πράσινων». Σε εκείνο το σημείο κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, αβίαστα λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, έδωσε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα (που είχε τον Φαλ να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα) να πάρει διαφορά και με τη λήξη του δεκαλέπτου να βρεθεί για πρώτη φορά στο +10 (24-14).

Με τον Φαλ να πηγαίνει στον πάγκο για ξεκούραση (δεν βγήκε δευτερόλεπτο στην πρώτη περίοδο) ο Γιώργος Παπαγιάννης κυριάρχησε με τη σειρά του και με δύο καρφώματα κι ένα τρίποντο και ο Παναθηναϊκός με σερί 0-9 μείωσε στον πόντο. Ακολούθησε ένα καλάθι του Μπολομπόι, αλλά η άμυνα των «πράσινων» συνέχισε να τσακίζει κόκκαλα, παρότι η διαιτησία των Πιτσίλκα, Κάρδαρη και Θεωνά έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει την ανατροπή. Με τον Μπέικον να αναλαμβάνει πάλι δράση το τριφύλλι ξέφυγε με +7 (29-36), αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -3 (35-38).

Η τρίτη περίοδος δεν μπήκε καλά για τους «πράσινους». Δεν βρήκαν λύσεις επιθετικά, καθώς οι διαιτητές άφηναν τον Ολυμπιακό να παίζει ξύλο (στον Μπέικον κατά κύριο λόγο, βγάζοντάς τον εκτός ρυθμού) και οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 ξέφυγαν ξανά (47-42). Με μεγάλα τρίποντα του Λι, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά προβάδισμα, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 49-48 με καλάθι του Σλούκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά, εκμεταλλευόμενοι λάθη των «πράσινων» (55-50), αλλά ο Νέιτ Ουόλτερς κρατούσε τον Παναθηναϊκό με 6 σερί πόντους. Ο Μπέικον ωστόσο είχε βγει εκτός ρυθμού από το ξύλο που έτρωγε και ο Ολυμπιακός ξέφυγε ξανά με +5 (62-57). Και η διαιτητική τριάδα τέλειωσε το ματς, αντί για καθαρό επιθετικό φάουλ του Φαλ έδωσε καλάθι και φάουλ (65-59). Ο Μπέικον με απίθανο καλάθι και ο Λι με κλέψιμο και λέι απ στα 20 δεύτερα προσπάθησε ηρωικά για μια επική ανατροπή. Ο Βεζένκοφ έβαλε τις βολές, αλλά ο Μπέικον στα 5 δεύτερα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, που ήταν και φάουλ του Ουόκαπ, το οποίο φυσικά δεν δόθηκε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση ο Βεζένκοφ βρίσκει τα χέρια του Μπέικον στην ντρίμπλα και ο Ουόκαπ του κάνει φάουλ με το σώμα στην προσπάθεια για σουτ, αλλά οι διαιτητές έκλεισαν ξεδιάντροπα τα μάτια!!! 

 

Δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66



Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved