ΑΕΚ – Ηρακλής 100-97 (85-85κ.α.): Όταν η ψυχή ξεπερνάει τη λογική! (videos+photos)

ΑΕΚ – Ηρακλής 100-97 (85-85κ.α.): Όταν η ψυχή ξεπερνάει τη λογική! (videos+photos)

Η συγκλονιστική ΑΕΚ των εννιά παικτών λύγισε τον Ηρακλή στην παράταση (100-97, 85-85κ.α.) με buzzer-beater του Ντάριλ Μέικον

Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν τα θαύματα! Μολονότι τα προβλήματα δεν λένε να τους αφήσουν σε ησυχία, εκείνοι απλά αρνούνται να λυγίσουν. Τι να αναλύσεις κάποιος από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, εκεί όπου η «Ένωση» κατέβηκε με... δεκάδα, συμπεριλαμβανομένου του Γκίκα, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Οι εννιά του Παπαθεοδώρου έδωσαν μια τρομερή μάχη κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο, ο οποίος έφτασε μια... ανάσα από τη νίκη, ωστόσο ο Ίμπανκς ευστόχησε κατά λάθος σε βολή, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο «μίλησαν» οι «εκτελεστές» Λάνγκφορντ και Μέικον. Ο τελευταίος ευστόχησε στο φινάλε δικαιώνοντας και τον προπονητή του που αποφάσισε να κάνει φάουλ για να έχει η ομάδα του την τελευταία επίθεση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το small-ball κυριάρχησε αναγκαστικά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία, πάντως, έδειξε ένα ιδιαίτερα ψύχραιμο πρόσωπο στο ξεκίνημα. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να παίζουν δίχως άγχος, ξεκίνησαν το ματς με εντυπωσιακό και διατηρούσαν το προβάδισμα, έχοντας πρωτοστάτες τους Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλο.

Σταδιακά, βέβαια, ο Ηρακλής άρχισε να εκμεταλλεύεται τις περισσότερες λύσεις που είχε και παίρνοντας 16 πόντους από τους αναπληρωματικούς του, ανέτρεψε την κατάσταση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με επιμέρους 16-5 πέρασε μπροστά (35-34) στο 17' και συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά 7 πόντων (43-36).

Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους 10-2, κάλυψαν αμέσως το συγκεκριμένο χάντικαπ που είχε πάρει ο γηραιός. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί έξω από τα 6μ75, ενώ ο «γηραιός» εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες λύσεις του και την κυριαρχία στα ριμπάουντ.

Ως εκ τούτου το ματς εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με 11/22 τρίποντα στην άμυνα ζώνης και προηγήθηκαν 72-67 στο 34', ωστόσο ο Ηρακλής ανέτρεψε ξανά την κατάσταση, εκμεταλλευόμενος και μια τεχνική ποινή που χρέωσαν οι διαιτητές τον Παπαθεοδώρου.

Με μεγάλα τρίποντα των Χάγκινς και Ενετσόνια, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 84-80, 1'36'' πριν το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα, αλλά ο Λάνγκφορντ απάντησε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά ο Λοτζέσκι αστόχησε κι ο Ίμπανκς πήγε στις βολές. Με 1 δευτερόλεπτο για τη λήξη έβαλε κατά λάθος τη δεύτερη βολή, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους για μια τελευταία επαναφορά, μετά από τάιμ άουτ.

Ο Χάνλαν έκανε φάουλ στον Ματσιούλις, ο οποίος με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 85-85 κι έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι Λάνγκφορντ και Μέικον κράτησαν όρθια την ΑΕΚ, η οποία με γκολ φάουλ του πρώτου πέρασε μπροστά με 97-95, 20.1'' πριν το τέλος, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να κάνει φάουλ για να έχει την τελευταία επίθεση. Και δικαιώθηκε... Μετά τις 2/2 βολές του Χέιγκινς, ο Μέικον έδωσε τη νίκη με buzzer-beater τρίποντο!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 36-43, 63-60, 85-85 (κ.α.), 100-97

Δείτε στο gallery τα στατιστικά των δύο ομάδων...

 



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved