Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής 106-74: Πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ηρακλής 106-74: Πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε

Με εντυπωσιακό μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 31-15) ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 106-74 του Ηρακλή και πλέον στρέφει την προσοχή του στον Ερυθρό Αστέρα

Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός του δεύτερου ημιχρόνου δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ηρακλή, ο οποίος στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν άκρως... ανταγωνιστικός. Οι "πράσινοι" πήραν μια πολύ εύκολη νίκη (106-74) απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης χάρις στην εξαιρετικής του παρουσία στην επανάληψη και πλέον προετοιμάζονται με την καλύτερη ψυχολογία για τον πολύ κρίσιμο αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιώργο Παπαγιάννη που είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, στους 17 σταμάτησε ο Νέντοβιτς, ενώ 15 είχε ο Παπαπέτρου που έδωσε και 5 ασίστ. Ο Μακ σταμάτησε στις 10 ασίστ, ενώ άκρως θετική και η εμφάνιση του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Ο Παναθηναϊκός με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι "καυτός" ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Σέρβος είχε 9 πόντους και ¨οδηγούσε" τον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να είναι και πάλι πρωταγωνιστής στις δύο ρακέτες. Στο πεντάλεπτο οι "πράσινοι" ήταν μπροστά με 19-11 και από την στιγμή που πάτησε παρκέ ο Ιωάννης Παπαπέτρου η μπάλα πήγαινε συνεχώς στα χέρια του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προσπαθούσε με συνεχή ποσταρίσματα να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά του με τους αντιπάλους του και είτε παίρνοντας φάουλ, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το 31-22 του πρώτου δεκαλέπτου. Με τον Παναθηναϊκό να έχει πολύ καλές επιλογές με 7/9 σουτ δύο πόντων και 4/7 τρίποντα.

Ο Ηρακλής επέστρεψε

Η εκκίνηση του δεύτερου δεκάλεπτου ήταν ανάλογη με του πρώτου με τους Μήτογλου και Μακ να συνδέονται με το καλάθι του Ηρακλή και να ανεβάζουν την διαφορά μέχρι τους 12 πόντους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε την διαφορά μέχρι και τους 13 πόντους, 46-33 αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν... τραγικός. Με πολύ κακές επιθετικές επιλογές και με πολύ καλή άμυνα έδωσε το δικαίωμα στον Ηρακλή να "τρέξει" σερί 16-2 με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με 48-49 και ουσιαστικά να επιστρέφουν στο ματς και να το ξεκινούν από την αρχή, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 52-49 και τον Σαγκς να είναι ο παίκτης που έχει κάνει όλη την ζημιά στους "πράσινους".

Τον... διέλυσε σε 10 λεπτά

Με μία καταπληκτική εμφάνιση στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς νωρίτερα του αναμενομένου. Χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 31-15. Ο Καββαδάς με το ξεκίνημα μείωσε σε 52-51 και από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός... αφηνίασε. Οι "πράσινοι" είχαν σε εκπληκτικό βράδυ τους Μακ και Παπαπέτρου δημιουργικά οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν και προσέφεραν απλόχερα έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Την ίδια ώρα ο Νέντοβιτς και οι υπόλοιποι "πυροβολούσαν" αδιακρίτως από τα 6.75 με το "τριφύλλι" να παίζει εντυπωσιακή άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 52-51 έγινε 83-59, με τους γηπεδούχους να "τρέχουν" σερί 31-8 και τον Παπαγιάννη να καρφώνει την μία μπάλα μετά την άλλη, μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που βρήκε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με 83-64. Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους "πράσινους" να συνεχίζουν να παίζουν πολύ καλή άμυνα, τον Καλαϊτζάκη να συνδέεται από το τρίποντο και 4 λεπτά πριν το τέλος ο Μήτογλου με αιφνιδιασμό να "γράφει" το 92-68 και τον Άαρον Ουάιτ να "σφραγίζει" το τελικό 106-74 με σουτ τριών πόντων.

 

Δεκάλεπτα: 31-22, 52-49, 83-64, 106-74



Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved