Basket League: Η βαθμολογία μετά το φινάλε της 7ης αγωνιστικής (videos+photos)

Basket League: Η βαθμολογία μετά το φινάλε της 7ης αγωνιστικής (videos+photos)

Δείτε όσα συνέβησαν στην 7η αγωνιστική της Basket League - Το πανόραμα της διοργάνωσης

Την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή Basket League, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν στην έδρα τους με 76-57 του Περιστερίου για την 7η αγωνιστική της λίγκας. Μετά από ένα ημίχρονο που οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, οι γηπεδούχοι βρήκαν καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και έχτισαν διαφορά ασφαλείας.

Οι πρωταθλητές τελείωσαν το παιχνίδι με 8 παραπάνω ριμπάουντ (38-30), 7 περισσότερες ασίστ (20-13), περισσότερα κλεψίματα (10-7) και λιγότερα λάθη (14-16). Κατάφεραν δε να εκμεταλλευτούν πλήρως τα λάθη του Περιστερίου καθώς από αυτά πήραν 25 πόντους. Παράλληλα είχαν περισσότερη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου που σημείωσαν 44 πόντους, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι του Περιστερίου είχαν 27π.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που πλέον είναι στο 5-0, ήταν ο Μπεν Μπεντίλ με 15 πόντους και ακολούθησαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Νεμάνια Νέντοβιτς που είχαν από 11. Για το Περιστέρι που υποχώρησε στο 4-3 κανείς παίκτης δεν τελείωσε με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ράιαν Χάροου να έχει 9 πόντους και του Τρε ΜακΛιν και Στίβεν Γκρέι από 8.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη, που πέτυχε 22 πόντους με 4/6 τρίποντα, ο ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» επιβλήθηκε του Άρη (75-64) στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League. Παράλληλα έκανε... ποδαρικό με το δεξί ο Άρης Λυκογιάννης ως προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά». Καθοριστικό για την εξέλιξη του ντέρμπι ήταν το επιμέρους σκορ 20-2 του ΠΑΟΚ από τα 2’ και 41’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου (24-17 υπέρ των «κίτρινων») έως τα 6’ και 47’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39-26 για τους γηπεδούχους). Σε αυτό το εξάλεπτο ξέσπασμα του «Δικέφαλου του Βορρά» στο μπήκαν τα «θεμέλια» της επικράτησης του, ο Τσαλμπούρης σκόραρε 11 πόντους με 2 τρίποντα.

 
Με τον Δημήτρη Αγραβάνη να έχει 5/6 βολές στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα, ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 69-67 του Κολοσσού H Hotels για την 7η αγωνιστική της Basket League. Οι Πατρινοί άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, η ομάδα της Ρόδου απάντησε με εξαιρετική εμφάνιση στη δεύτερη περίοδο, με το δεύτερο μέρος να είναι ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Προμηθέας που αγωνίστηκε δίχως τρεις παίκτες (Γιαννόπουλος, Φαγέ, Τζέιμς) προερχόταν από δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα σε Γαλλία και Σλοβενία, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κολοσσός H Hotels ταξίδεψε στην Πάτρα την ημέρα του αγώνα, λόγω κακοκαιρίας.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Αγραβάνης (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Βαγγέλης Μάντζαρης (15 πόντους, 8 ριμπάουντ). Για την ομάδα της Ρόδου ο Θοδωρής Ζάρας τελείωσε με 14 πόντους, ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 12 και ο Κερέμ Καντέρ με 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.

 

Τι συνέβη το Σάββατο (12/12)

H AEK κυριάρχησε στην δεύτερη και στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ των δύο δεκαλέπτων 45-30), πέρασε από το Ιβανώφειο (79-72 τον Ηρακλή) σε ματς για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, και παρέμεινε αήττητη στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν.

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το μεγαλύτερο «βάθος» πάγκου που διαθέτει και με την πιεστική άμυνα της οδήγησε τους γηπεδούχους σε 19 λάθη έναντι 13 που έκανε η ΑΕΚ. Η Ένωση πέτυχε 21 πόντους από τα λάθη του Ηρακλή ενώ, επίσης, είχε ένα παραπάνω επιθετικό ριμπάουν (10-9). Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις, που σκόραρε 18 πόντους με 3/6 τρίποντα. Πολύτιμοι οι 14 πόντοι σε 15’ του Λίνου Χρυσικόπουλου, ο οποίος είχε 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα. Δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ με 16 πόντους.

Από τους γηπεδούχους προσπάθησαν περισσότερο ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος σκόραρε 21 πόντους με 8/10 δίποντα και πήρε 7 ριμπάουντ, και ο Σκάιλερ Μπόουλιν που πέτυχε 14 πόντους με 3/4 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα και έδωσε 5 ασίστ.

Πήρε εύκολα το ντέρμπι ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός Hellenic Coin βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Στον «θεσσαλικό κάμπο» επί της Λάρισας Bread Factory (97-76) πέτυχε την δεύτερη νίκη της στους τρεις τελευταίους αγώνες στους οποίους την καθοδήγηση της ομάδας έχει ο Βαγγέλης Αγγέλου και την δεύτερη συνολικά στην Basket League της φετινής σεζόν. Η ομάδα της Νίκαιας έβαλε τα «θεμέλια» της επιβλητικής επικράτησης της στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 31-19, μετέτρεψε το 24-22 της πρώτης περιόδου σε 55-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.Ο Ιωνικός Hellenic Coin κατάφερε με την άμυνα του να αναγκάσει τους γηπεδούχους να κάνουν 21 λάθη, να πετύχει 31 πόντους από τα λάθη της Λάρισας Bread Factory και 17 στον αιφνιδιασμό. Ο Τζέρεμι Χόγουελ με 18 πόντους με 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/5 βολές ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Ο Άνταμ Σμιθ με 19 πόντους με 7/11 σουτ εντός πεδιάς τον ακολούθησε σε απόδοση, ενώ τρεις ακόμη παίκτες του Ιωνικού Hellenic Coin τελείωσαν την συνάντηση με διψήφιο αριθμό πόντων: Ο Νίκος Χουγκάζ σκόραρε 13 πόντους με 2/2 τρίποντα. Ο Τζον Έλμορ στο ντεμπούτο του στην Basket League πέτυχε 12 πόντους ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στην ομάδα της Νίκαιας σκόραρε 11 πόντους.

Έχει πάρει «φωτιά» το Λαύριο

Τρίτη διαδοχική νίκη για το Λαύριο Megabolt, σε διάστημα μιας εβδομάδας! Οι «κυανοκίτρινοι» επικράτησαν στην έδρα τους του Μεσολογγίου ΒΑΧΙ με 87-70 για την 7η αγωνιστική της Basket League. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για το Λαύριο Megabolt που πλέον μετέτρεψε το αρχικό 0-3 σε ρεκόρ 3-3. Ακριβώς αντίθετη είναι η διαδρομή των νεοφώτιστων, καθώς ηττήθηκαν σε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι και πλέον το ρεκόρ τους από 3-0 έχει μετατραπεί σε 3-4. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα 20 λάθη του Μεσολογγίου ΒΑΧΙ καθώς πήραν 22 πόντους από αυτά. Ο Ντέβιν Ντέιβις με 23 πόντους ήταν οι κορυφαίος για το Λαύριο Megabolt ενώ 15 προσέθεσε ο Σον Έβανς. Για το Μεσολόγγι ΒΑΧΙ ο Ντεβόντε Γκριν είχε 19 πόντους, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην τελευταία περίοδο καθώς αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ. Επίσης, ο Γιάννης Σαχπατζίδης τελείωσε με 16 πόντους.

 



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved