ΠΑΟΚ: Καμπανάκι για τη βιωσιμότητα της ΚΑΕ
«Καμπανάκι» κινδύνου, για μια ακόμη φορά, τους τελευταίους μήνες, για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, έκαναν σήμερα οι διοικούντες την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι «ασπρόμαυροι» τοποθετήθηκαν, στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας εμφατικά τις οικονομικές ανάγκες της ΚΑΕ και τα ποσά που απαιτούνται γα να συνεχίσει να υφίσταται αυτή, έχοντας τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις της.
Παρουσιάστηκε, επίσης, η συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρική Μακεδονία, λογαριασμό στην οποία έχει ανοιχθεί από οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, για την οικονομική αρωγή της ΚΑΕ.
Στο πάνελ για τη διαδικασία ήταν ο αντιπρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Κωνσταντινίδης και Λεωνίδας Δεδέογλου, αντίστοιχα, όπως και ο επικεφαλής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.
«Είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της ΚΑΕ. Είμαστε εδώ γιατί οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι σύνδεσμοι, μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε εδώ. Είναι δικιά τους η πρωτοβουλία, οι ίδιοι εγγυώνται ότι τα χρήματα που θα μαζευτούν θα δαπανηθούν για να βγει η ΚΑΕ από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ανοίξαμε λογαριασμούς στη Συνεταιριστική Κεντρική Τράπεζα, θα συζητήσουμε και για κάποια τραπεζικά προϊόντα, ώστε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε περισσότερα. Θέλουμε να δούμε πως το 1 ευρώ μπορούμε να το κάνουμε 1.2 ευρώ. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση, τα αγωνιστικά περιθώρια έχουν στενέψει. Στοχεύσαμε σε δύο παιχνίδια, θεωρούσαμε πως θα έχουμε θετικά αποτελέσματα στα ματς με Λαύριο, Πανιώνιο, δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε. Η ομάδα κινδυνεύει αγωνιστικά, παλεύει για τη σωτηρία της. Ζητάμε στήριξη από τον κόσμο. Πέρα από παρουσία στο γήπεδο, χρειάζεται η κατάθεση χρημάτων στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί», ανέφερε, αρχικά, ο κ. Κωνσταντινίδης.
Πρόσθεσε λέγοντας ακόμη: «Χρειαζόμαστε 350.000 ευρώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, είναι ποσό που θα καλύψει άμεσες ανάγκες, για να μην υπάρξουν επιπλοκές και να μη κινδυνεύσει η ομάδα. Μετά θα χρειάζονται, μηνιαίως, 70.000 ευρώ για να βγαίνει ο κάθε μήνας, χρήματα που τα βρίσκουμε, είναι πιο διαχειρίσιμο αυτό το ποσό. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εχει γίνει παρόμοια κίνηση από την προηγούμενη διοίκηση με το Keep PAOK Αlive. Δεν περιμένουμε σε ένα μήνα πως θα τα καταφέρουμε. Πρέπει επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες. Πρώτα θέλουμε ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος, να γίνει άρση του ban και να διαφοροποιηθεί το ρόστερ και μετά να γίνουν πληρωμές παικτών της ομάδας και στελεχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Είναι το σημερινό μας καμπανάκι κινδύνου. Δεν υπάρχει ο από μηχανής Θεός για να σώσει την ομάδα. Ισως δεν είχαν αντιληφθεί στο παρελθόν την κρισιμότητα της κατάστασης της ομάδας, ίσως δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο τώρα τα πράγματα, ίσως να περίμεναν πως θα προκύψει κάποιος επενδυτής».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε:
«Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουμε κάνει καμία επαφή, δεν έχει καμία υποχρέωση για την ΚΑΕ. Το περασμένο Αύγουστο στα γραφεία του ΑΣ μας ανακοινώθηκε η κατάσταση της ΚΑΕ και ζητήθηκε όσοι θέλουμε, να ασχοληθούμε. Δεχτήκαμε τότε 7, πλέον μείναμε 4. Η βοήθεια που περιμέναμε δεν ήταν από τον μεγαλομέτοχο, αλλά από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Το ποσό που λείπει μηνιαίως είναι 70.000 ευρώ, ο ΑΣ προφανώς βασίστηκε ότι θα τα βρίσκαμε τα χρήματα αυτά. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε τυχοδιώκτες. Αν θέλει να βοηθήσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, είναι ευπρόσδεκτός σε ό,τι θέλει να κάνει, δεν δεσμεύτηκε απέναντί μας με καμία υπόσχεση, ούτε έχει την υποχρέωση, κατά την άποψή μου, να το κάνει. Μέχρι τώρα, φυσικά, έχει βοηθήσει πολύ.
Δεν ξέρουμε πόσο θα είμαστε εδώ, αν δεν έχουμε ανταπόκριση μετά και το σημερινό κάλεσμά μας. Δεν έχει εκχωρηθεί τίποτα, ούτε ένα ευρώ, από την επόμενη χρήση της ΚΑΕ. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Είπαμε, όμως, από την αρχή για εξυγίανση. Αυτό είναι το ένα καλό για του χρόνου. Εγιναν επαφές με χορηγούς, θα έχουμε πολλούς μνηστήρες πιστεύουμε για του χρόνου, αν φύγουμε από το φετινό σκόπελο.
Υπάρχουν σχέδια, υπάρχουν όνειρα, ξέρουμε πως θα τα κάνουμε. Αν φύγουμε από τον τωρινό σκόπελο, μπορούμε να παραδώσουμε κάτι υγιές για την ΚΑΕ. Την τρίτη χρονιά δε θα χρειάζεται καμία βοήθεια η εταιρεία».
Εξήγησε, επιπλέον: Αν έβαζα στη ζυγαριά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, θα έλεγα να συμμετέχουμε στην Ευρώπη, χρειάζονται οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για την ομάδα.
Την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε ο Γιώργος Δακουράς, ο Αντώνης Καρούσης είναι μη εκτελεστικό μέλος της διοίκησης και υπάρχει και η προ εβδομάδων παραίτηση του Χρήστου Καραμπέρη. Πέρασε και σε μας πέρασε από το μυαλό να παραιτηθούμε, γιατί νιώθουμε πως δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.
Το ban δεν ήταν προτεραιότητα μέχρι τώρα, γιατί πιστεύαμε ότι αγωνιστικά δε θα χρειαζόταν να κινηθούμε για την άρση του. Χρειάζεται, πλέον.
Ο ΑΣ ενημερώνεται κάθε μήνα, με επιστολή, για τις ανάγκες της ΚΑΕ, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της. Εμείς τελούμε υπό τον ΑΣ, ο ΑΣ μας όρισε. Το γιατί δεν μπόρεσε να καλύψει όσα χρειαζόταν η εταιρεία ή αν δε βοήθησε όσο έπρεπε, δε θα ήθελα να το πω.
Αν υποβιβαστεί η ομάδα, θα υπάρχουν ονόματα. Πρόθεση μας είναι να πληρωθούν όλοι και θα πληρωθούν. Οσο υπάρχει αυτό το σωματείο, θα καλυφθούν οι ανάγκες όλων.
Ακολουθεί αγώνας τελικός το Σάββατο (σ.σ. απέναντι σε Προμηθέα Πάτρας). Ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του. Αυτό επικαλούμαστε τώρα. Να έρθει ο κάθε ένας στο γήπεδο και να παρακινήσει και άλλους».
Ο Λεωνίδας Δεδέογλου, με τη σειρά του, επισήμανε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Μαζευτήκαμε τον περασμένο Αύγουστο με κάλεσμα, για να κάνουμε την ΚΑΕ να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και για να προσελκύσουμε επενδυτή. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές. Είπαμε, αρχικά, ότι αγωνιστικό κομμάτι πάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά δε γίνεται. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, η ομάδα κινδυνεύει. Ελπίζω το εγχείρημα που κάνουμε τώρα να αποδώσει καρπούς. Τα νούμερα είναι αληθινά και χρειαζόμαστε τα χρήματα. Αρχίσαμε 7 στη διοίκηση και συνεχίσουμε 4. Αφήνουμε τις δουλειές μας για να είμαστε εδώ. Το βάρος είναι στον κόσμο. Αν το γήπεδο είναι άδειο, τι να κάνουμε; Να γίνουμε επαίτες για πόσο; Πολλοί απαιτούνε αλλαγές παικτών στην ομάδα, αλλά πώς να το κάνουμε; Αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος, ούτε εμείς έχουμε λόγο ύπαρξης εδώ. Υπάρχουν προτεραιότητες για την ομάδα. Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και τα χρειαζόμαστε για να τακτοποιηθούν όλοι».
Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας δίπλα του το μέλος του ΔΣ της τράπεζας, Νίκο Σολούγκα, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ψυχή του ΠΑΟΚ, τον κόσμο του. Εχουμε έδρα στις Σέρρες, είμαστε ένα κομμάτι και εμείς του λαού του ΠΑΟΚ. Πιστεύουμε πως θα ανταπεξέλθουμε στην ανέξοδη διαχείριση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, θα προσπαθήσουμε τα χρήματα που θα μαζευτούν να τα αυγατήσουμε και να στηρίξουμε τη δυνατότητα, το μέλλον, και την καλύτερη πορεία της ΚΑΕ. Η στήριξη δεν είναι προσωρινή, συλλογικά επιβιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από τη συλλογικότητα θέλουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι για να στηρίξουμε τον ΠΑΟΚ. Ο στόχος είναι να μη μείνουμε για λίγο. Θέλουμε να το δούμε επενδυτικά, διαχειριστικά, ώστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση. Είναι έμπειρη η διοίκηση επιχειρηματικά, μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες ελπίζουμε να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες της ΚΑΕ».