Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-110: Το «πράσινο τρένο» συνεχίζει (photos)

Λάρισα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 68-110: Το «πράσινο τρένο» συνεχίζει (photos)

Με την 4η του εκατοστάρα σε έξι ματς ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρασε και από τη Λάρισα (110-68) για την έκτη αγωνιστική της Basket League 

Το ότι δεν έχει αντίπαλο στο εγχώριο Πρωτάθλημα έδειξε για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος επικράτησε (110-68) της Λάρισας και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για μια ακόμα κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έβγαλαν όρεξη στο παρκέ και παρά την κούραση από τα συνεχόμενα παίχνιδια (αυτό ήταν το 5ο σε 11 μέρες) έδειξαν πολλά πράγματα στο παρκέ παίρνοντας μια εύκολη νίκη. 

Πλέον ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ σκέφτεται το εντός έδρας παιχνίδι της Παρασκευής για την Euroleague κόντρα στην Βαλένθια στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να θέλουν να πάρουν μια ακόμα νίκη στη διοργάνωση. 

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού στα σουτ δύο πόντων μέχρι το ημίχρονο (14/17), σε συνδυασμό με τις τρίποντες... ενέσεις (6/14 τρίποντα), βοήθησαν τους «πράσινους» να μπουν γρήγορα στη θέση του οδηγού, να ξεφύγουν με +14 (15-29) στο δεκάλεπτο και να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +18 (36-54).

Η διάρκεια σε άμυνα και επίθεση χαρακτήρισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να μην αισθάνεται σε κανένα σημείο την... ανάσα της Λάρισας, μέχρι το τελικό 110-68. Για την ιστορία, η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο +43 (65-108 στο 39΄).

Πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού, που μέτρησε 12/27 τρίποντα, οι ΝτεΣόν Τόμας (14π.) και Ταϊρίς Ράις (14π.), ενώ πολύτιμοι ήταν και οι Ουέσλι Τζόνσον με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, Τζίμερ Φριντέτ (12π.), Νικ Καλάθης (11π., 7ασ. σε 11΄) και Ιωάννης Παπαπέτρου (10π.). Στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Νίκος Παππάς έμεινε στο παρκέ για 23 λεπτά με απολογισμό 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από τη Λάρισα, ξεχώρισε ο Τζόνι Μπερχανεμέσκελ με 20 πόντους.

O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από την αρχή του ματς μπήκε αποφασισμένος να επιβάλλει το ρυθμό του και με δυο βολές του Παπαπέτρου έκανε το 20-10 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Μάλιστα οι «πράσινοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 29-13.

Το ίδιο έργο και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους και βγάζοντας πολύ καλές φάσεις πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 54-36. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 85-52. Τα τελευταία λεπτά του ματς δεν άλλαξε κάτι παρά μόνο ότι οι φιλοξενούμενοι προσέφεραν πλούσιο θέαμα, με τους Τζόνσον, Ράις, Καλάθη και τους υπόλοιπους να βάζουν τη δικιά τους πινελιά. 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-29, 36-54, 52-85, 68-110



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved