ΑΕΚ - Χολαργός 88-75: Ο αρχηγός Σάκοτα υπέγραψε την πρόκριση!

ΑΕΚ - Χολαργός 88-75: Ο αρχηγός Σάκοτα υπέγραψε την πρόκριση!

Ο captain Ντούσαν Σάκοτα βγήκε μπροστά στο κρίσιμο σημείο κι η ΑΕΚ «λύγισε» (88-75) τον μαχητικό Χολαργό και πέρασε στα ημιτελικά της Basket League.

Ο αρχηγός της «Ένωσης» σημείωσε 11 πόντους σε τέσσερα λεπτά το διάστημα ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο του αγώνα, συμβάλλοντας ώστε η ομάδα του ξεφύγει με διψήφια διαφορά και εν τέλει να φτάσει στη νίκη πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. 

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έκανε έτσι το 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «4» των playoffs του πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσουν. Το αντίθετο... Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» περισσότερο προβλημάτισε εν όψει των αγώνων με τον Προμηθέα στα ημιτελικά της Basket League!

Σίγουρα, πάντως, έβαλε το... χεράκι του κι ο Χολαργός, ο οποίος έβαλε ξανά δύσκολα στην ΑΕΚ και πάλεψε μέχρι το φινάλε για να ολοκληρώσει μια τεράστια έκπληξη. Δεν τα κατάφερε αλλά σίγουρα κέρδισε το χειροκρότημα, όχι μόνο για σήμερα αλλά για τη γενικότερη εικόνα στην παρθενική σεζόν του στη «μεγάλη» κατηγορία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Χολαργός μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ δίχως να έχει άγχος και με... φόρα από τη σπουδαία νίκη του στο δεύτερο ματς της σειράς. Αντίθετα, οι παίκτες του Μπάνκι μπήκαν νωθρά, κάτι που επέτρεψε τους φιλοξενούμενους να επιβάλλουν τον ρυθμό του. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη με τρίποντο του Φιτζπάτρικ προηγήθηκε με 21-10 (8'), έχοντας πολύ καλά ποσοστά (6/10διπ., 4/6τρ.). Ειδικά, έξω από τα 6μ75 οι παίκτες του Χολαργού έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι!

Το πάθος που έβγαλαν Λαρεντζάκης και Σάκοτα επέτρεψε στην ΑΕΚ να αντιδράσει! Τα δύο αντιαθλητικά που έκαναν Οκερέαφορ και Χόκινς, συνέβαλαν ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν σερί 11-0 και να περάσουν μπροστά με 29-27! Το τρελό buzzer-beater του Τάλτον από τα 9 μέρα (στο 14') ήταν το πρώτο καλάθι του Χολαργού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Γενικότερα, τα σουτ έξω από τα 6μ75 επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να «κόψουν» τη φόρα της ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με 36-31 (16'). Οι παίκτες του Λυκογιάννη που ισοφάρισαν σε 40-40, μέτρησαν 8/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος!

Η «Ένωση» επέστρεψε από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα, ούσα σαφώς πιο συγκεντρωμένη! Οι γηπεδούχοι πίεσαν πάνω στην μπάλα και βρήκαν κλεψίματα που οδήγησαν σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Με σερί 7-0 προηγήθηκαν με 53-44 αλλά οι πόντοι του Χόκινς κράτησαν τον Χολαργό, ο οποίος δεν επέτρεψε στην αντίπαλο του να ξεφύγει. Μάλιστα, αν δεν ήταν κι ο Σάκοτα, η ΑΕΚ ενδεχομένως να μην πήγαινε με +6 (67-61) στην τέταρτη περίοδο. Ο αρχηγός της «Ένωσης» σημείωσε έξι πόντους στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της τρίτης περιόδου κι ενώ είχε 10 σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί και με πέντε μαζεμένους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (74-63 στο 33'). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τέσσερα λεπτά ο Σάκοτα σημείωσε 11 πόντους, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν ως το +13 (77-64) και στη νίκη-πρόκριση!

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 46-44, 67-61, 88-75. 

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των ομάδων στο gallery...



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved