Δ. Γιαννακόπουλος: «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός, κράτος-μπουρδ…» (video)

Δ. Γιαννακόπουλος: «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός, κράτος-μπουρδ…» (video)

Σκληρή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με αφορμή όσα γίνονται στους ορισμούς διαιτητών από την ΚΕΔ μετά τον εκβιασμό που κάνει από τον Φεβρουάριο ο Ολυμπιακός.

Στη διαδικασία κλήρωσης των διαιτητών της Basket League έδωσε το «παρών» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις. Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επί της ουσίας έχει καταφέρει να μην ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές, χρησιμοποιώντας εκβιαστικές πρακτικές και το δόγμα «κράτος είναι ο Ολυμπιακός» που χρησιμοποιείται κατά κόρον στον Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Είδαμε την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία, να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κατέβουν αν οριστούν ξανά κάποιοι από αυτούς τους τρεις διαιτητές. Μαθαίνω ότι επί εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές, χωρίς να μας έχει εξηγήσει κάποιος με ποια κριτήρια δυο διεθνείς κι άλλος ένας διαιτητής δεν μπαίνουν στις κληρώσεις του Ολυμπιακού. Αυτό τι αποδεικνύει; Αποδεικνύει αυτό το οποίοι λένε οι Ολυμπιακοί, ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός. Το θέμα όμως είναι ότι ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο, από ότι φαίνεται κι από ότι ακούγεται υπάρχουν εκβιασμοί από τον υπουργό προς την ΕΟΚ, μετά από την ΕΟΚ προς τους διαιτητές. Δεν θέλω να πιστέψω τέτοια πράγματα, απλά οφείλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός πάει πάντα σύμφωνα με τους νόμους, ζητάει πάντα νόμιμα πράγματα και θα ήθελα πραγματικά κάποιος να βγει και να πει για ποιο λόγο οι διαιτητές που είναι ανεπιθύμητοι στον Ολυμπιακό, δεν έχουν μπει. Ακούω ότι και σήμερα πάλι ενδεχομένως να μην γίνει, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός το επιχείρημα ότι δεν είναι υπότροπος, γιατί είναι άλλο η κανονική περίοδος και άλλα τα playoff έτσι ώστε να μην πάει στην Α2. Αυτό όμως είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Αύριο θα βγει ο Παναθηναϊκός να πει δεν θέλω τον Α, Β, Γ, μετά η ΑΕΚ το ίδιο, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος και η κάθε ομάδα. Θα καταλήξουμε τελικά να μην υπάρχουν Έλληνες διαιτητές που να σφυρίζουν τους ελληνικούς αγώνες. Έλληνες διαιτητές που γνωρίζουμε ότι είναι στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως και θα αναγκαστούμε όλοι, να υποκύψουμε στον εκβιασμό του Ολυμπιακού και να πάμε σε ξένους διαιτητές. Εγώ τονίζω, ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή να αποδείξει η ΚΕΔ ότι δεν παίζει παιχνίδια, ότι θα βάλει αυτούς τους τρεις διαιτητές όσοι μπορούν να μπουν στους αγώνες του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα. Αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι περιμένουμε απαντήσεις για ποιο λόγο σε εννέα αγωνιστικές δεν έχουν μπει στην κλήρωση. Ξανά για ακόμα μια φορά λέω ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Με τις αποφάσεις που παίρνονται αποδεικνύεται ότι κράτος είναι ο Ολυμπιακός αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, τελειώνοντας η κλήρωση μέσα»

Δηλώσεις Δημήτρη Γιαννακόπουλου



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved