Άρης-Προμηθέας 66-65: Μπλοκ και νίκη δια χειρός Σλαφτσάκη (photos)

Άρης-Προμηθέας 66-65: Μπλοκ και νίκη δια χειρός Σλαφτσάκη (photos)

Σε ένα ματς-ντέρμπι ο Άρης με «σωτήρα» τον Διαμαντή Σλαφτσάκη επικράτησε στην παράταση με 66-65 του Προμηθέα

Με αντεπίθεση διαρκείας από το τέταρτο δεκάλεπτο και μετά, ο Άρης κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επικρατήσει, στο Αλεξάνδρειο, για την 22η αγωνιστική της Basket League, στην παράταση, του Προμηθέα Πάτρας με 66-65. Αποτέλεσμα που τον επανέφερε σε... δρόμο επιτυχιών, μετά από 5 συνεχείς ήττες. Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Λάκι Τζόουνς (20 π., 4 ριμπ., 2 ασ., 1κλ., 2 κοψ). Ξεχώρισε για τους Αχαιούς (στο πρώτο μέρος), ων μοιραίος στο τέλος, ο Ρίον Μπράουν (20π. με 5/10 τρίποντα, 7 ριμπ. 1 ασ.).

Με τον Μπράουν να δίνει το... σύνθημα με το “καλησπέρα” (17 πόντοι με 4/7 τρίποντα και 4 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο) και τον Μέιερ να στηρίζει το έργο του, ο Προμηθέας βρέθηκε με διαφορά 11 πόντων στο 7' (2-13). Ο Αρης αντέδρασε με επιθετικές πρωτοβουλίες, κατά βάση, του Σλαφτσάκη και με επιμέρους σερί 22-9 πήρε τα ηνία στο ματς με ένα καλάθι 14' (24-22).

Εξι συνεχείς πόντοι από τον Λίποβι έκαναν ξανά αφεντικό στο παρκέ τον Προμηθέα (17' 24-28), με τους Αχαιούς να λειτουργούν ακόμη αποδοτικότερα, στην πορεία, κερδίζοντας έδαφος είτε σκοράροντας με άνεση από την περιφέρεια, είτε με δεύτερες επιθέσεις. Συνέπεια αποτέλεσε να αποκτήσουν “αέρα” 14 πόντων στο 22' (29-43), με βασικό κινητήριο μοχλό τον Ελις.

Εχοντας τους Νταλό, Μποχωρίδη, Τζόουνς στη γραμμή των βολών (6/8) και τον τελευταίο να εκτελεί, επίσης, από τα 6.75, ο Αρης πλησίασε στους 7 πόντους στο 26' (43-50), αναγκάζοντας τον Μάκη Γιατρά να καλέσει τάιμ άουτ.

Η επιστροφή στο παρκέ είχε αμφότερες τις ομάδες «άσφαιρες» για ένα δίλεπτο. Οι «κίτρινοι» εκφράστηκαν, εν τέλει, με 2/4 βολές, από τους Τζόουνς, ΜακΓκί, με τον πρώτο να έχει και δυναμική αμυντική συνδρομή και ο Προμηθέας με κλέψιμο και κάρφωμα από τον Κατσίβελη. Δεδομένα που συνετέλεσαν στο να ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με 45-52.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Προμηθέας ξέφυγε με +11 (45-56). Απόσταση που εξανεμίστηκε από τους γηπεδούχους, χάρις στην ηγετική παρουσία του Τζόουνς, με τη βοήθεια του Κάιζερ. Η καταλυτική δράση των δύο Αμερικανών έφερε το ματς σε ισορροπία στο 37' , με 57-57.

Με τρίποντο (οι πρώτοι πόντοι του στο παιχνίδι) του Τολιόπουλου, ο Αρης προηγήθηκε με +2 στο 38' (60-58). Ο Γκίκας ισοφάρισε για τον Προμηθέα, κάνοντας το 60-60, σκορ που δεν άλλαξε ως το σφύριγμα της λήξης και οδήγησε σε παράταση.

Στο δίλεπτο του επιπλέον πενταλέπτου, ο Άρης απέκτησε προβάδισμα 5 πόντων , με 65-60. Βολές του Κασελάκη (2/2) και ένα τρίποντο από τον Μπράουν έφεραν ξανά τη μάχη στα ίσια 65-65.

Στα 35'' για το φινάλε, ο Τζόουνς ήταν εύστοχος σε 1/2 βολές, διαμόρφωσε το 66-65, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς στην τελευταία επίθεση για τον Προμηθέα, ο Σλαφτσάκης «έβγαλε» εξαιρετική άμυνα στον Μπράουν και ο τελευταίος αστόχησε από τα 6.75.

 



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved