Βετούλας: «Σταματάω, έφθασε το τέλος»

Βετούλας: «Σταματάω, έφθασε το τέλος»

Έκλεισε ο κύκλος του στον Απόλλωνα Πατρών για το Νίκο Βετούλα, που διανύει την τελευταία χρονιά του στον πάγκο της ομάδας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εντός έδρας αναμέτρησης των «μελανολεύκων» με τον ΚΑΟΔ, και την ήττα τους, ο Πατρινός τεχνικός αποκάλυψε: «Υπομονή τρία παιχνίδια, ώστε να τελειώσει η χρονιά, γιατί δεν θέλω να μείνει έτσι, και του χρόνου η ομάδα θα πάρει άλλον προπονητή. Εγώ θα σταματήσω. Θεωρώ ότι έφτασε το τέλος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι και προπονητές, σήμερα πιστεύω ότι χαίρονται που χάσαμε. Ο κόσμος είναι δικαιολογημένος να χαίρεται, γιατί συνήθως στις μικρές κοινωνίες ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου. Αλλά εμείς έχουμε και παράγοντες που είναι προπονητές, τζένεραλ μάνατζερ. Του χρόνου θα τους δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουν ομάδα κι ελπίζω να κερδίσουν τον τελικό. Γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, τους αρέσει δεν τους αρέσει, εγώ έχω πάει σε δύο τελικούς με τον Απόλλωνα, όπως και ο Αργυρόπουλος που βρίζουν. Δυστυχώς, έχουμε πάει τελικό. Εάν έχει κάτι παραπάνω ο Απόλλωνας να μας το δείξει και να μας το πει. Αυτό αφορά σε συγκεκριμένους παράγοντες, με ονόματα. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουν ομάδες, να πάρουν προπονητές, γιατί σε εμένα δεν μπορούν να επιβάλουν τίποτα. Δεν θα το δεχόμουν και δεν το δέχθηκα. Για τον κόσμο, δικαιολογημένα γιουχάρει όταν χάνουμε. Δικαιολογημένα φταίει ο προπονητής, για να τελειώνουμε. Συνήθως το ξένο μας αρέσει περισσότερο. Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Από το Νίκο Βετούλα ζητήθηκε, στη συνέχεια, να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα: «Θα τα πούμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν θέλω να βάλω στη διοίκηση άλλα προβλήματα. Θα πούμε με ονόματα ποιοι προσπάθησαν και τι προσπάθησαν ή τι τους αρέσει και δεν τους αρέσει. Θεωρώ ότι έξι χρόνια είναι αρκετά και το λέω δημόσια, για να μην κάνω πίσω. Ήθελα να το πω μετά τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Βασίλης Λιανός και ο Άγγελος Κάνιστρας με απέτρεψαν, γιατί ήταν μια μεγάλη γιορτή. Από την προηγούμενη εβδομάδα το είχα αποφασίσει. Ο καθένας εδώ έκανε 1-2 παιχνίδια. Όπως είχε πει και ο Μύρτσος: Στα μπουζούκια κάθε μέρα κι αν πας, μπουζούκι δεν ξέρεις. Κάποιοι νομίζουν ότι έμαθαν μπάσκετ. Του χρόνου, ας πάνε τελικό. Είναι αυτοί που σου λένε «μπράβο κόουτς, καλή δουλειά» και πίσω σου λένε κάτι άλλο. Τι περιμένεις; Της κωλοτούμπας». Κλείνοντας, προσπάθησε να προστατέψει τον αρχηγό των «μελανολεύκων», που καθόταν δίπλα του στην αίθουσα Τύπου, από διευκρινιστικές ερωτήσεις: «Μη ρωτάτε τον Αργυρόπουλο ποιος φταίει. Ο πρώτος που φταίει είναι ο προπονητής. Τρία παιχνίδια έμειναν, θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουμε σαν ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια και τελειώνει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δηλαδή, εάν ήταν ξένος ο προπονητής θα λέγαμε: Φταίει ο προπονητής. Επειδή είμαι εγώ;».

Ο Νίκος Αργυρόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες του Απόλλωνα Πατρών και δήλωσε: «Πρώτα από όλα να δώσουμε συγχαρητήρια στη Δράμα για το καλό παιχνίδι που έκανε σήμερα (18/04) και τα καλά παιχνίδια που έκανε τελευταία. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια. Ήταν μια δίκαιη νίκη. Εμείς για άλλο ένα παιχνίδι δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Δεν παίζουμε καλά τους τελευταίους δύο μήνες κι αυτό συνεχίστηκε. Νόμιζα ότι αυτή την εβδομάδα, επειδή κάναμε δυνατή προπόνηση, θα εμφανιζόμασταν πιο δυνατοί, αφήνοντας πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς η ομάδα για την ώρα δείχνει ότι δεν μπορεί και θεωρώ ότι το πρώτο πρόβλημα είναι το ψυχολογικό». Είπε ακόμα…

Για τα αίτια της ήττας τους από τον ΚΑΟΔ: «Είναι πολύ άσχημο αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο. Προσπαθήσαμε, αλλά όχι στο επίπεδο που θέλαμε και μπορούμε. Θα κοιτάξουμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο τώρα...Κάποιοι παίκτες αφήσαμε την άμυνα που παίζαμε και κοιτάμε τα στατιστικά μας και την επίθεση. Ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, γιατί όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».

Για τα διαδοχικά άσχημα αποτελέσματά τους: «Αγωνιστικά έτσι παίζαμε, έτσι ήρθαν οι νίκες κι έτσι συνεχίζουμε τώρα. Απλώς, οι άλλες ομάδες μπορεί να μας έχουν διαβάσει λίγο περισσότερο. Δεν έχουμε στο μυαλό μας την άμυνα, που ήταν το δυνατό σημείο μας».

Για το τι θα πρέπει να αλλάξουν στο μέλλον: «Θεωρώ ότι στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, τουλάχιστον με όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει, τη στιγμή που και ο στόχος των πλέι οφ δείχνει να απομακρύνεται. Απομακρύνεται δικαίως, με τον τρόπο που παίζουμε. Καλό είναι να μην πούμε περισσότερα τώρα, αλλά να συγκεντρωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε και με όσα ψυχικά αποθέματα έχουμε να κάνουμε κάποιες καλές εμφανίσεις για την ομάδα μας, για τον κόσμο μας και για τον εαυτό μας».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved