Basket League ΟΠΑΠ: Αγωνία Καβάλας για Πανιώνιο

Basket League ΟΠΑΠ: Αγωνία Καβάλας για Πανιώνιο

Με αγωνία περιμένει η Καβάλα τις εξελίξεις αναφορικά με το εάν ο Πανιώνιος θα πάρει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ.

Στην Καβάλα έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμένο τους για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη κατηγορία, στη θέση των Νεοσμυρνιωτών, εφόσον δεν καταφέρουν να πάρουν την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο προπονητής της Γιάννης Τζήμας, με δηλώσεις του στην τηλεόραση της Πρωινής, παραδέχθηκε πως δεν τους φοβίζει η πρόκληση, ίσα ίσα είναι ήδη απόλυτα προετοιμασμένοι. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν ετοιμάζονται για τη μεγάλη κατηγορία: «Υπάρχει μια αγωνία, αλλά τείνει να γίνει από στιγμή σε στιγμή μια βεβαιότητα και σιγουριά από αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε. Θεωρώ ότι νομικά δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτά ακούμε από τους μπασκετικούς κύκλους. Είναι θέμα ωρών η επισημοποίηση ότι η Καβάλα πρέπει να ξεκινήσει τις διεργασίες για να καλύψει τη θέση του Πανιωνίου στην Α1. Πραγματικά, για εμάς είναι εξέλιξη που μας χαροποιεί. Είναι κάτι που το θέλουμε, πρώτα από όλα για τον κόσμο της Καβάλας, που έχει ζήσει την Α1 για πέντε χρόνια με ποιοτικούς παίκτες, με μεγάλα μπάτζετ και πραγματικά θέλουμε να του δώσουμε αυτή την ποιότητα. Η Καβάλα είναι πόλη που έχει ανακηρυχτεί με τους καλύτερους φιλάθλους και επανειλημμένα έχει αποδειχθεί κόσμημα, το οποίο πρέπει να το διαχειριστούμε όλοι μαζί ξανά».

Για την τρίτη θέση που κατέκτησαν πέρυσι στην Α2: «Μας κάνει πολύ υπερήφανους το γεγονός ότι η Καβάλα τη δικαιούται αυτή τη θέση. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα, παρ’ όλο που ήμασταν στην τελευταία θέση με τρεις ήττες, λέγαμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ήταν κάτι που το κυνηγήσαμε από την πρώτη ημέρα. Χάσαμε την άνοδο για ένα σφύριγμα στην ΑΕΚ, ένα απίστευτο τρίποντο στον Κόροιβο Αμαλιάδας, για μία βολή χαμένη, έτσι βγήκαμε τρίτοι. Η 3η θέση, όμως, ήταν πεντακάθαρη με πέντε και εφτά βαθμούς διαφορά από τους επόμενους. Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν τρεις βαθμούς κάτω από το Ψυχικό. Αυτό μας κάνει υπερήφανους. Ήταν κάτι που το κυνηγήσαμε, το θέλαμε, το παλέψαμε. Είναι προς τιμή του κ. Παπακωνσταντίνου, που όταν η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Α2 προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, τη στήριξε, την κράτησε για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Μακάρι να επισημοποιηθεί. Είναι χαρά για εμάς, παρά τις δυσκολίες που έρχονται».

Για το εάν έχουν προχωρήσει σε επαφές με παίκτες: «Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει το σκάουτινγκ, αλλά χωρίς να μπορούμε να επισημοποιήσουμε ορισμένα πράγματα. Έχουμε δει και βλέπουμε πολλούς παίκτες. Είναι άσχημη εξέλιξη για εμάς, αφού στη συγκεκριμένη φάση πρέπει κάποια παιδιά να κοπούν, για να μπορέσει το μπάτζετ να σηκώσεις κάποιες μεταγραφές Αμερικανών παικτών, αλλά και για τον αριθμό που πρέπει να έχουμε. Είμαι στενοχωρημένος πραγματικά, γιατί είχα κάνει μια ομάδα η οποία είναι πολύ καλή και ήμουν βέβαιος ότι θα βγαίναμε στην Α1. Ωστόσο, είμαι και ευχαριστημένος γιατί θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Είναι δύσκολη φάση για το προπονητικό τιμ. Έκλεισαν οι περισσότεροι παίκτες και δύσκολα μπορούμε να βρούμε Έλληνα αυτή τη στιγμή για την Α1. Η Καβάλα είναι ομάδα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη στο πανελλήνιο. Έναν μήνα πριν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει φοβερές επιλογές».

Για τους ξένους: «Αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μόνο με ξένους παίκτες. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Το πρώτο μας σκεπτικό είναι να φέρουμε τέσσερεις ξένους παίκτες για να γεμίσουμε το ρόστερ. Όλα έχουν να κάνουν, όμως, με την επισημοποίηση του γεγονότος. Πρώτα να τελειώσει επίσημα και μετά θα πούμε πολλά».

Για το εάν φοβάται την πρόκληση της μεγάλης κατηγορίας: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι μια κατηγορία που την έχω παίξει πολλά χρόνια. Έχω κάνει τον πρώτο προπονητή και έχω συνεργαστεί με Πιλαφίδη και Γιατζόγλου. Πέρυσι μέχρι το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έκανα όλο το σκάουτινγκ για τα Τρίκαλα, για αυτό δεν ήρθα στην Καβάλα πιο νωρίς. Είναι μια κατηγορία που έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Μας ταιριάζει στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ. Το μόνο δύσκολο είναι το timing. Σε δέκα ημέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε κανέναν παίκτη πεντάδας. Καταλαβαίνετε ότι τη στιγμή που οι άλλες ομάδες παίζουν τουρνουά και φιλικά εμείς δεν ξέρουμε πού είναι ο παίκτης μας, στην Αμερική ή στο Κονγκό. Αλλά οι προκλήσεις είναι για να τις κυνηγάμε. Είμαστε εδώ και χαίρομαι που η επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει Α1».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved