Ζιάγκος: «Ομάδα με διαδικασίες εξπρές»
SHARE

Ζιάγκος: «Ομάδα με διαδικασίες εξπρές»

Για το πόσο γρήγορα χτίστηκε η φετινή ΑΕΚ, αλλά και τις μεγάλες απαιτήσεις των φιλάθλων, μίλησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Ο προπονητής της «Ένωσης», με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, παραδέχθηκε πως θέλουν να είναι σοβαροί στις προσδοκίες, έχουν στόχους αλλά χρειάζονται χρόνο που προς το παρόν δεν διαθέτουν. Μίλησε, επίσης, για τα μεταγραφικά, την προ καιρού παραίτησή του και την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία, καθώς και τη νέα έδρα τους, το ΟΑΚΑ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τους φετινούς στόχους της ΑΕΚ: «Σε κάθε περίπτωση θέτουμε στόχους ρεαλιστικούς και θέλουμε να είμαστε σοβαροί στις προσδοκίες. Ο κόσμος θέλει να ακούει για μεγάλους στόχους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, διότι πριν από είκοσι ημέρες δεν υπήρχαμε στο μπασκετικό χάρτη. Εμείς έχουμε ως στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταθέτουμε ό,τι μπορούμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Για να δέσουμε χρειάζεται χρόνος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει κι εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι καλό σύντομα».

Για τα όνειρα των φιλάθλων: «Ο κόσμος της ομάδας είχε, έχει και θα έχει απαιτήσεις, ανεξάρτητα. Απαιτήσεις είχε και όταν παράκμαζε η ομάδα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά και όταν έπαιζε στην Α2 για πρώτη φορά. Εμείς βλέποντας τα καθημερινά και πιο επαγγελματικά, ξέρουμε πόσο μπορούμε να ζορίσουμε τους παίκτες μας».

Για τα μεταγραφικά: «Χθες (24/09) παίξαμε χωρίς το βασικό μας σέντερ (Γκούντριτζ). Είναι σε εξέλιξη η προθεσμία που του έχουμε δώσει. Τα τελευταία νέα είναι ευχάριστα και τις επόμενες ημέρες θα έρθει. Υπάρχει κενή θέση κοινοτικού, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο. Πληρώνουμε με βαρύ τίμημα τα λάθη του παρελθόντος και έχουμε μια φιλοσοφία να κινούμαστε μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι μας».

Για την επιλογή του να επιστρέψει στην ΑΕΚ, παρότι είχε αποχωρήσει μετά το τέλος της περσινής σεζόν: «Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις σε κάθε επιλογή ανθρώπου, τα επαγγελματικά κριτήρια και τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά. Ισορροπώ ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Υπήρχε προσέγγιση μετά τα όσα έγιναν, τα ζύγισα. Κάνουμε όλοι μας τις υπερβάσεις μας για να πετύχει αυτό το εγχείρημα».

Για το πρόβλημα στο θέμα της έδρας: «Το γηπεδικό ταλαιπωρεί την ομάδα αρκετά χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά λογικά θα παίζουμε στο ΟΑΚΑ φέτος. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν να κάνουν μόνο με το γηπεδικό, διότι έγινε ομάδα με διαδικασίες εξπρές. Προπονητικά η ομάδα υπάρχει δέκα ημέρες, αλλά και με την καθημερινότητά μας υπάρχει πρόβλημα. Κλονίζει όλους μας, είναι όμως ένα θεματάκι που θα κλείσει τις επόμενες ημέρες».

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ ως έδρα: «Σε κάθε επιλογή υπάρχουν οι υποστηρικτές και οι μη υποστηρικτές. Πάρθηκε από τη διοίκηση, διότι κρίθηκε πως θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Επειδή δεν έχουμε δικό μας γήπεδο, είναι δύσκολο να μας δεχθεί ο κάθε δήμος και να μας φιλοξενήσει, στεγάζοντας όλα τα τμήματα. Πέρυσι παίξαμε το πρώτο παιχνίδι στη Ζωφριά και στη συνέχεια ξαναπαίξαμε στο δεύτερο γύρο. Θα θέλαμε να έχουμε μια έδρα ισχυρή, αλλά δεν είναι έδρα το ΟΑΚΑ. Οι δυνατότητες, όμως, είναι συγκεκριμένες».


Παίρνει Ντοναρούμα ο Ολυμπιακός! (videos+photos)
Παίρνει Ντοναρούμα ο Ολυμπιακός! (videos+photos)
Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn
Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn
Πλήθος κόσμου στο υστατο «αντίο» της συζύγου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου
Πλήθος κόσμου στο υστατο «αντίο» της συζύγου του Δημήτρη Ανδρεόπουλου
BCL: Αυτή είναι η θέση του Προμηθέα μετά τη συντριβή στην Πόλη
BCL: Αυτή είναι η θέση του Προμηθέα μετά τη συντριβή στην Πόλη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies