Κακιούζης: «Και του χρόνου μαζί»

Κακιούζης: «Και του χρόνου μαζί»

Διάθεση να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στην Κηφισιά φανέρωσε ο Μιχάλης Κακιούζης, που έχει υψηλούς στόχους παρά την ηλικία του.

Ο 38άχρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΝΚ, παραδέχθηκε πως του αρέσουν οι προκλήσεις και στα βόρεια προάστια βρήκε όλα όσα αναζητούσε για να συνεχίσει την καριέρα του. Οι διοικούντες την ΚΑΕ του ανανέωσαν το συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον ίδιο να εμφανίζεται πανέτοιμος για το νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έπεισαν να παραμείνεις στην ομάδα;
«Ήταν πολλοί οι λόγοι κι όχι ένας. Με τυχαία σειρά θα πω ότι ένας είναι ο προπονητής, που αποτέλεσε και βασικό λόγο για να έρθω πέρυσι στην ομάδα. Είχε δίκιο σε όσα μου είχε πει και κυρίως για το κλίμα και τη διοίκηση της ΑΕΝΚ. Αυτή η γνωριμία των έξι μηνών με βοήθησε να εκτιμήσω τους ανθρώπους της ομάδας κι έτσι όταν φθάσαμε να συζητήσουμε για την ανανέωση δεν χρειάστηκαν παρά 5-10 λεπτά για να συμφωνήσουμε. Και μπορεί κάποιον άλλον στα 38 του να μην τον ενδιαφέρει η προοπτική, όμως για εμένα παίζει τεράστιο ρόλο η διάθεσή της να ανέβει, να πρωταγωνιστήσει και αν μη τι άλλο έχω αποδείξει πως δεν φοβάμαι να παίρνω μέρος σε τέτοιες προκλήσεις. Οπότε και του χρόνου μαζί».

-Ποια είναι η πρόκληση για την επόμενη σεζόν;
«Πάντα έπαιζα για να κερδίσω το πρωτάθλημα, όμως εδώ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Βεβαίως, όλοι θα είναι πιο πονηρεμένοι απέναντί μας, αλλά νομίζω πως έχουμε και την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση. Σε συνδυασμό με τις κινήσεις που βλέπουμε ότι γίνονται από την ομάδα θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο, και ακόμα καλύτερο, ρυθμό με αυτόν που είχαμε πέρυσι».

-Πολλοί αναρωτιούνται πώς καταφέρνεις στα 38 σου και συνεχίζεις να είσαι ενεργός αθλητής και μάλιστα να διατηρείσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο.
«Θα σταματήσω να παίζω το πρωί που θα ξυπνήσω και θα πω «ωχ, πού πάω σήμερα». Εφόσον νιώθω την ίδια επιθυμία για μπάσκετ, αλλά και στον τρόπο που δουλεύω, τότε δεν βλέπω το λόγο να σταματήσω παρά μόνο αν δεν είμαι αυτός που πρέπει στο παρκέ. Το βασικό είναι να δουλεύεις για να κρατάς το σώμα σου σε τέτοια κατάσταση γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα μειονεκτήματα θα βγουν στην επιφάνεια και θα υπερκαλύψουν το πλεονέκτημα της εμπειρίας που σε βοηθάει να κινείσαι πιο σωστά στο γήπεδο και να παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις».

-Έχοντας παίξει σε μεγάλες ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές ομάδες, τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στη λειτουργία της ΑΕΝΚ;
«Όσο βαρύγδουπο κι αν ακουστεί, η Κηφισιά πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για πολλές ομάδες. Η οικογένεια Δημουλά και σύσσωμη η διοίκηση αποτελούν φάρο ελπίδας για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι σωστοί, τυπικοί, επαγγελματίες, πληρώνουν τις υποχρεώσεις στην ώρα τους, συμπεριφέρονται ανθρώπινα και σιγά σιγά αποκτούν και εμπειρία. Επειδή ακριβώς έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ομάδες της Ευρωλίγκας. Σε μια εποχή που οι ομάδες αλλάζουν ξένους κάθε 2-3 εβδομάδες απλώς για να μην τους πληρώνουν νομίζω ότι αξίζει να τονιστεί και το σωστό, το θετικό που πρεσβεύει η Κηφισιά».

-Είσαι έτοιμος να πάρεις και το δίπλωμα του προπονητή;
«Βασικά γυμνάζομαι για να παραμένω σε καλή κατάσταση σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, αλλά παράλληλα αυτόν τον καιρό παρακολουθώ τα μαθήματα για το δίπλωμα Α’ Κατηγορίας ώστε να είμαι έτοιμος. Είμαι άτυχος που έχουμε στην Κηφισιά πολύ καλό προπονητή, αλλά κάποια ήττα θα κάνει, δεν μπορεί (γέλια)».

-Την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ την παρακολουθείς;
«Υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει και δεν ταυτίζεται; Είτε μπάσκετ είτε ποδόσφαιρο, εννοείται ότι βλέπουμε και είμαστε φανατικά με την Εθνική. Ήδη πέτυχε το στόχο της η ομάδα, αλλά νομίζω πως θα πάει και παρακάτω».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved