Παπαχατζής: «Ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ»

Παπαχατζής: «Ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ»

Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε την εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του ΠΑΟΚ ο Θανάσης Παπαχατζής, καθώς όπως είπε έχουν ανώτερη ομάδα.

Οι Νεοσμυρνιώτες ξεπέρασαν το εμπόδιο του «Δικεφάλου του Βορρά» και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη δύσκολη αποστολή τους απέναντι στο Ρέθυμνο, στο «Μελίνα Μερκούρη», για την 24η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το διπλό όφελος της επιτυχίας τους κόντρα στους Θεσσαλονικείς και τη δύσκολη συνέχεια. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ήταν νίκη πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, γιατί μας δίνει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Θέλουμε ακόμα μία νίκη για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και, εάν δεν προκριθούμε στους τελικούς, στους αγώνες για τις θέσεις 3-4».

Για το διπλό όφελος της νίκης: «Ήταν ίσως η πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν. Εκτός από τη βαθμολογική σημασία της η νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει και ψυχολογική, γιατί προερχόμασταν από κακή εμφάνιση, ίσως τη χειρότερη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, στον αγώνα με αντίπαλο τον Κολοσσό στην Ρόδο. Θέλαμε τη νίκη για να ανέβει και η ψυχολογία μας».

Για το γεγονός πως χρειάστηκαν τη βοήθεια της παράτασης: «Αξίζαμε τη νίκη, γιατί είχαμε συνεχώς το προβάδισμα, πήραμε διαφορές τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα και επιβεβαιώσαμε ότι ήμασταν ανώτεροι. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση γιατί δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τον καλύτερο σκόρερ των αντιπάλων, Κώστα Χαραλαμπίδη, που με προσωπικά τρίποντα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μείωσε τη διαφορά και στο τέλος της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε και έστειλε την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Νικήσαμε τον ΠΑΟΚ από την επίθεσή μας. Στην άμυνα ήμασταν καλοί κατά διαστήματα και όταν ήμασταν καλοί στην άμυνα παίρναμε διαφορές. Εάν συναντήσουμε ξανά τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα στους Ντι Τζέι Κούπερ, Κώστα Χαραλαμπίδη».

Για το επόμενο παιχνίδι, εκτός έδρας με το Ρέθυμνο: «Στο Ρέθυμνο το ματς θα είναι δύσκολο, γιατί ο αντίπαλός μας στην έδρα του είναι δυνατός κι έχει την ικανότητα να ανοίξει το ρυθμό και να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Εάν ελέγξουμε το ρυθμό, πάρουμε τα ριμπάουντ και υποχρεώσουμε το Ρέθυμνο να παίξει στο μισό γήπεδο θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος του αγώνα. Πρέπει να πάμε στο Ρέθυμνο με τη σκέψη στο μυαλό μας ότι με μία νίκη εξασφαλίζουμε την τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και αρχίζουμε τα πλέι οφ στο ίδιο σημείο εκκίνησης με την προηγούμενη σεζόν».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved