Αρβανίτης: «Αδικημένος ο Άρης»

Αρβανίτης: «Αδικημένος ο Άρης»

Συγγνώμη από τους φιλάθλους του Άρη, για τη μη εξασφάλιση εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ζήτησε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικιών παραχώρησε σήμερα (23/01) συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στην υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, στο ενδεχόμενο της άρσης απαγόρευσης μεταγραφών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αλλά και στα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στο κλειστό Δύο Αοράκια, στη Νέα Αλικαρνασσό. Σχολιάζοντας αρχικά την άρνηση της ΕΟΚ να παραχωρήσει εισιτήρια στους δύο φιναλίστ δήλωσε αδικημένος, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη μη παραχώρηση εισιτηρίων για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Είναι σοβαρό θέμα. Σαν διοίκηση θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους κατόχους διαρκείας και τους υπόλοιπους οπαδούς μας που δεν εκπληρώσαμε την επιθυμία τους, να παρουσιαστούμε όλοι σαν μια γροθιά, διοίκηση, κόσμος και ομάδα. Η ΕΟΚ δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Ήταν κάθετα αντίθετη για τα 1.500 εισιτήρια που ζητήσαμε. Προσπαθήσαμε όσο μπορέσαμε και της εξηγήσαμε τη θέση μας. Τους καταλαβαίνω και τους νιώθω, κι εγώ οπαδός είμαι. Είναι στιγμές που πρέπει να λειτουργήσεις ως πρόεδρος, βάζοντας στην άκρη τον οπαδό. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που κάναμε. Η ομάδα θα πρέπει να κατέβει και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δικαίως βρεθήκαμε εκεί. Δικαιούνται τα παιδιά τα παίξουν αυτόν τον τελικό, γιατί αυτοί κέρδισαν τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο».

Για το εάν θεωρεί πως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα πλεονεκτούν στα Δύο Αοράκια: «Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματά μας, η ΕΟΚ θα έπρεπε να διασφαλίσει την ισονομία και την ουδετερότητα σε έναν τελικό. Υπάρχει ένα θέμα με την ΕΟΚ, η οποία έχει στο μυαλό της πού θα δώσει τα εισιτήρια στις τοπικές ομάδες και να μην υπάρχουν κενές ζώνες. Αυτό δεν ξέρω πώς θα το πετύχουν. Τους είχα πει ότι υπογράφω εφόσον μας δοθούν εισιτήρια ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης είναι αδικημένος από αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει να λειτουργούμε ως παράγοντες και όχι ως οπαδοί».

Για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα: «Ένας φαύλος κύκλος χρεών κλείνει οριστικά για την ΚΑΕ, με την υπαγωγής της στο άρθρο 99. Πείσαμε με το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε, το δικαίωμα στην ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο κι έναν Άρη πρωταγωνιστή . Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και κάποιους από τους πιστωτές μας, που έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Ταπούτος που συμφώνησε αμέσως, ο κ. Καλέργης που βοήθησε με τους Βεργίνη, Τσαϊρέλη, ο κ. Ζορπίδης, ο κ. Τζελάλης, αλλά και ο κ. Πετράτος που κατάλαβε πως το συμφέρον των πελατών του είναι να σταθεί ο Άρης στα πόδια του».

Για την αποπληρωμή των χρεών: «Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε το λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις που θα αρχίσουν να δίνονται από το Μάιο. Υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά. Για αυτό θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της ΚΑΕ Άρης. Ήρθε η στιγμή όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Άρη και να πράξουμε τα αυτονόητα, Η στήριξη είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο Άρης να σταθεί ξανά στα πόδια του. Όλα αυτά δεν θα γίνουν πραγματικότητα εάν δεν είναι δίπλα μας ο κόσμος του Άρη. Με ένα διαρκείας ή με την παρουσία του στο γήπεδο».

Για το απαγορευτικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στις μεταγραφές: «Είπαμε από την αρχή σχετικά με τη FIBA πως η διοίκηση θέλει να παρέχει τα καλύτερα. Η άρση του απαγορευτικού αποτελεί στόχος μας. Το καλοκαίρι ήταν έξι απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσες. Έχουμε φθάσει μέχρι τώρα στις τέσσερις, περιμένουμε την υπογραφή από τον Μπετς για να γίνουν τρεις και θα συζητήσουμε τις υπόλοιπες. Με την υπαγωγή στο άρθρο 99, όμως, δεν λύνεται το θέμα της FIBA. Χρειάζεται να γίνουν προσεκτικά βήματα. Να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή χαμηλούς τόνους και πολλή δουλειά. Θέλει σοβαρότητα και θα δουλέψουμε εντατικά. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα και δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις: «Ήταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις, πάνω από ένα εκατ. κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η λειτουργία η ΚΑΕ Άρης, 43 παίκτες σε πέντε χρόνια. Ένας παίκτης ήταν όσο η φετινή ομάδα. Αυτός είναι ο Αρειανός, ο πρώην πρόεδρος. Η παραγοντάρα!».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Έχουμε βγάλει ανακοίνωση κι έχουμε συνεννοηθεί μαζί του. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη. Πιστεύω ότι έχει γίνει πολύ καλή συζήτηση μαζί του. Του αρέσει όπως φαίνεται στον Άρη. Είναι κάτι που τον ενδιαφέρει, δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ αυτή τη συνεργασία, αλλά τώρα δεν μπορούσε λόγω της Εθνικής Κίνας. Είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



Euroleague: Το μήνυμα Παναθηναϊκού AKTOR για Εφές - «Το ΟΑΚΑ… φλέγεται, όλοι πράσινα»
Euroleague: Το μήνυμα Παναθηναϊκού AKTOR για Εφές - «Το ΟΑΚΑ… φλέγεται, όλοι πράσινα»
Ολυμπιακός: Η απόφαση για Πασχαλάκη και Κάρμο - Πότε επιστρέφουν από την τιμωρία τους
Ολυμπιακός: Η απόφαση για Πασχαλάκη και Κάρμο - Πότε επιστρέφουν από την τιμωρία τους
Super League: Βήμα παραμονής ο Πανσερραϊκός, έχασε μεγάλη ευκαιρία η Athens Kallithea | Η βαθμολογία
Super League: Βήμα παραμονής ο Πανσερραϊκός, έχασε μεγάλη ευκαιρία η Athens Kallithea | Η βαθμολογία
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η αινιγματική ανάρτηση για τους Μπακς με ΛΕΞ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η αινιγματική ανάρτηση για τους Μπακς με ΛΕΞ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved