Πανελευσινιακός: Μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου!

Πανελευσινιακός: Μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου!

Έκανε την έκπληξη ο Πανελευσινιακός, που πήρε σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου με 76-72 στο κλειστό της Γούβας.

Αν και στην τελευταία θέση οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα δεν παρατούν τα όπλα. Μετά τη μεγάλη νίκη τους επί του Ρεθύμνου κέρδισαν και τον Πανιώνιο, συμπληρώνοντας πέντε θετικά αποτελέσματα σε 21 αγώνες τους στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ. Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Νίκος Λιακόπουλος, μοιράζοντας και τέσσερις ασίστ, ενώ από τους ηττημένους που έμειναν στο 16-5 και ισοβαθμούν πλέον στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής παρέμειναν οι γηπεδούχοι, που ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 9-2 και 21-20 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου έχοντας ηγέτη στην επίθεση το Λιακόπουλο. Ο Πανιώνιος επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τα κατάφερε, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει την ανατροπή εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού ευστοχίας του (τελείωσε με 38% αντί 41% των γηπεδούχων). Ο Πανελευσινιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας διαφορά ενός τριπόντου (39-36), αλλά κυρίως δείχνοντας πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Νεοσμυρνιωτών.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσαν τα ποσοστά τους στα σουτ δύο και τριών πόντων, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ, με 43-41, στο 23’. Ωστόσο, ο Νίκος Λιακόπουλος και ο Ξαβιέρ Γκίμπσον κατάφεραν να δώσουν εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα τους, με 59-54, στο 30’ κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελική αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και μείωσαν σε 73-72, με 45’’ να απομένουν, αλλά η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα διατήρησε την ψυχραιμία της και με τους Καλίστους Εζιούκου και Νίκο Παπανικολάου να έχουν 3/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε πολύ σημαντική νίκη, που την κρατάει μέσα στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία.

Δεκάλεπτα: 21-20, 39-36, 59-54, 76-72.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 6, Παπανικολόπουλος 6 (2), Παπανικολάου 6, Δημάκος, Γκίμπσον 10 (1), Μαγκουνής 6 (1), Λιακόπουλος 21, Δεληγιάννης 2, Τσιάκος 4, Αβραμίδης 4, Εζιούκου 11.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Πέιν 10 (2), Αθηναίου 7 (1), Κις, Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 3 (1), Γιάνκοβιτς 13 (1), Καββαδάς 9, Παππάς 10, Αγραβάνης, Μπούκερ 10.



Γιαννακόπουλος: «Ό,τι χρειάζεται για το 8ο στην Αθήνα» (pic)
Γιαννακόπουλος: «Ό,τι χρειάζεται για το 8ο στην Αθήνα» (pic)
La Liga: Πέρασε από το «Σαν Μαμές» η Εσπανιόλ - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
La Liga: Πέρασε από το «Σαν Μαμές» η Εσπανιόλ - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
Premier League: «Ανάσα» για Φούλαμ, 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ
Premier League: «Ανάσα» για Φούλαμ, 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Λύτρωση στις καθυστερήσεις με Σαλάχ για Αίγυπτο - Τα αποτελέσματα
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Λύτρωση στις καθυστερήσεις με Σαλάχ για Αίγυπτο - Τα αποτελέσματα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved