Λιανός: «Δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία μας»

Λιανός: «Δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία μας»

Αν και νεοφώτιστος στην Basket League ΟΠΑΠ ο Απόλλωνας Πατρών κατέχει μέχρι στιγμής την 6η θέση στην κατάταξη, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για το Γιάννη Λιανό.

Οι «μελανόλευκοι» είχαν εξ αρχής εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, όπως παραδέχθηκε και ο 27χρονος φόργουορντ στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Για όσους είναι κοντά και ζουν την ομάδα από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας η πορεία μας δεν αποτελεί έκπληξη. Ακόμη και στο ξεκίνημα όταν χάσαμε τρία παιχνίδια στο σουτ δεν υπήρξε κανένας φόβος. Άγχος μπορεί να υπήρξε, φόβος ότι ίσως να κινδυνεύσουμε όχι». Είπε ακόμα…

-Περίμενες ότι σχεδόν από το ξεκίνημα του β’ γύρου ουσιαστικά ο Απόλλων θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή του;
«Όλοι στην ομάδα πιστεύαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να τελειώνουμε αρκετά νωρίς με την υπόθεση παραμονή. Έχουμε ποιότητα και το αποδεικνύουμε κάθε αγωνιστική. Και με τον Άρη φθάσαμε κοντά στη νίκη και από λεπτομέρειες δεν την πήραμε».

-Φοβήθηκες στην αρχή, στις τρεις ήττες στο σουτ, ότι μπορεί η χρονιά να κυλήσει ανάποδα;
«Όχι. Παίζαμε καλά και απλώς μας έλειπε μια νίκη, ένα αποτέλεσμα για να πάρουμε μπροστά».

-Ποιο ήταν το παιχνίδι «κλειδί»;
«Αυτό με την Καβάλα και κυρίως ο τρόπος που κερδίσαμε. Ακολούθως πετύχαμε την σημαντική νίκη με τον Κολοσσό στην Ρόδο, η οποία απλώς επιβεβαίωσε την ποιότητά μας. Όμως, με την Καβάλα έγινε η αρχή».

-Τώρα, ποιος είναι ο στόχος;
«Θεωρώ ότι θα είμαστε σίγουρα στα πλέι οφ. Για την 6η θέση έχουμε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με Άρη και Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά λιγάκι πιο δύσκολο πρόγραμμα».

-Πού θα κριθεί η 6η θέση;
«Πιστεύω στις 13 νίκες, ίσως και στις 12. Εμείς λογικά με τέσσερις νίκες θα τερματίσουμε 6οι».

-Ο βασικός σας αντίπαλος ποιος είναι;
«Ο εαυτός μας. Από εμάς εξαρτάται. Αν έχουμε το ίδιο πάθος και τη συγκέντρωση που δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν θα είμαστε στην 6η θέση».

-Ύστερα από σχεδόν ενάμιση γύρο τι σου έχει κάνει εντύπωση στην Α1;
«Ότι δεν συγχωρούνται τα λάθη. Μπορεί το επίπεδο να μην είναι όπως παλιότερα, αλλά κάθε λάθος πληρώνεται. Αν εφησυχάσεις όποιος και εάν είναι ο αντίπαλός σου, ό,τι διαφορά και να έχεις κινδυνεύεις με ήττα και μπορεί να μην καταλάβεις πώς έχασες».

-Από τις άλλες ομάδες ποια σου αρέσει;
«Ο Πανιώνιος γιατί έχει ταλέντο και αρκετούς νεαρούς Έλληνες και ο ΠΑΟΚ γιατί παρά τις απώλειες σε έμψυχο υλικό καταφέρνει και διατηρείται σε αρκετά υψηλό επίπεδο».

-Το επόμενο παιχνίδι είναι με το Ρέθυμνο. Το σχόλιό σου;
«Είναι παιχνίδι «κλειδί» για την 6η θέση. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση γιατί το Ρέθυμνο έχει ως ομάδα ένα ιδιαίτερο στιλ. Αρέσκεται στα τρελά σουτ. Μαζί του ποτέ δεν μπορείς να είναι σίγουρος».



Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Τένις: Ήττα με ανατροπή για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη
Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
Δύο αγωνιστικές στον Αλέγκρι
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved