Καλαμπόκης: «Ο Κολοσσός θα έχει λαμπρό μέλλον, αν…»

Καλαμπόκης: «Ο Κολοσσός θα έχει λαμπρό μέλλον, αν…»

Για το παρόν και το μέλλον του Κολοσσού Ρόδου, την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και προσωπικά του ζητήματα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο 34χρονος γκαρντ:

1.Έχεις αγωνισθεί σε σπουδαίες ομάδες της Α1 και του εξωτερικού, ποια είναι η διαφορετικότητα του Κολοσσού ΒΑΠ;
«Ο Κολοσσός εκπροσωπεί ένα νησί. Αυτό δημιουργεί ευθύνες όταν μιλάμε κυρίως για μία κλειστή κοινωνία, που σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι ξέρουν τι εστί Κολοσσός. Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί προσδοκίες και ο στόχος και η διάθεσή όλων μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που υπάρχουν. Το να παίζεις σε μία ομάδα που εκπροσωπεί ένα νησί έχει και ορισμένες δυσκολίες. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλές μετακινήσεις, παίζουμε σε ασυνήθιστες ώρες, αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε τη χαρά και είμαστε υπερήφανοι που παίζουμε στον Κολοσσό».

2.Τι είναι αυτό που λείπει μέχρι στιγμής από τον Κολοσσό ΒΑΠ, ώστε να έχει την ίδια φρεσκάδα αλλά και αποτελεσματικότητα στα παιχνίδια του όπως πέρυσι ;
«Κατ' αρχάς, το φετινό πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό με το περσινό. Ο Κολοσσός φέτος διαθέτει μία νέα ομάδα και το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς στη ζωή και στον αθλητισμό είναι ο χρόνος. Χρειάζεται υπομονή και πολύ προσπάθεια για να κάνει ο Κολοσσός μία πορεία σαν την περσινή. Όλοι το θέλουμε και όταν υπογράφαμε το καλοκαίρι λέγαμε ότι θέλουμε να φτάσουμε ψηλά όπως και πέρσι. Από την άλλη πλευρά είμαι αρκετά έμπειρος και ξέρω ότι κατά τη διάρκεια κάθε πρωταθλήματος κάποια πράγματα αλλάζουν, προκύπτουν νέες καταστάσεις και οι στόχοι αναπροσδιορίζονται».

3.Εάν στην Ελλάδα γινόταν το πρωτάθλημα «κλειστό», χωρίς άνοδο και υποβιβασμό, ποιες και γιατί ομάδες θα έπρεπε να επιλέγονταν για να συμμετάσχουν;
«Είναι μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα και πρόταση για την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή. Στη χώρα μας ο αθλητισμός και ο ανταγωνισμός είναι έννοιες που ταυτίζονται. Αν βγάλουμε τον ανταγωνισμό, που φέτος είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πλήττουμε το πρωτάθλημα. Από την άλλη, δημιουργείς μία σταθερή κατάσταση για την εξυγίανση ορισμένων ομάδων. Το ερώτημα είναι ποια από τα δύο πράγματα θέλουμε».

4.Στα 34 σου φαίνεσαι όσο φρέσκος ήσουν και πιο παλιά. Τι κάνεις και διατηρείσαι;
«Αυτό που έκανα πάντα. Αγαπάω το μπάσκετ και κάθε μέρα προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό μου και να φροντίζω να βοηθάω την ομάδα μου. Ξέρω ότι τα χρόνια περνούν και οι καταστάσεις δεν είναι όπως παλιά, αλλά η αγάπη που νιώθω για το μπάσκετ με κρατάει ανταγωνιστικό».

5.Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την Κολοσσό ΒΑΠ μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά;
«Για να είμαστε ειλικρινείς ο Κολοσσός πέρσι έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του. Δεν ανταμείφθηκε με τον τρόπο που του άξιζε, να παίξει δηλαδή στη Ευρώπη. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της περιφέρειας και κατά συνέπεια της πολιτείας. Μία ομάδα που έχει συνεπή πορεία περιορίζεται σ’ ένα μικρό γήπεδο, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Άρα όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση και τότε ο Κολοσσός θα έχει λαμπρό μέλλον».

6.Σε βοήθησαν τα χρόνια στο εξωτερικό σε ότι αφορά στην καριέρα σου ή και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου;
«Το να γνωρίζεις νέες διαφορετικές φιλοσοφίες, νοοτροπίες και κουλτούρες είναι πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στη συμπεριφορά σου. Οπότε σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα χρόνια στο εξωτερικό. Όμως και στο ελληνικό πρωτάθλημα γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους».

7.Πού οφείλονται οι πέντε συνεχόμενες ήττες του Κολοσσού ΒΑΠ, μετά τις τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;
«Αφενός οφείλονται στο ότι το πρόγραμμα έγινε πιο δύσκολο και αφετέρου στο ότι επαναπαυτήκαμε μετά τις τρεις πρώτες νίκες και νομίζαμε ότι θα κερδίζαμε χωρίς να ιδρώσουμε. Δυστυχώς η σφαλιάρα που φάγαμε ήταν μεγάλη και είχε διάρκεια».

8.Έχοντας δει πώς ζουν το άθλημα σε Ιταλία και Γερμανία, πόσοι παράγοντες επίσης πρέπει να πάρουν... μετεγγραφή στο εξωτερικό για να κλέψουν ιδέες για την Ελλάδα;
«Υπάρχουν και στην Ελλάδα παράγοντες με όραμα, ιδέες και διάθεσή. Το θέμα είναι σε τι συνθήκες εργάζονται ώστε να μπορούν να τις μετουσιώσουν και σε πράξη. Αναμφίβολα στο εξωτερικό, όπου και να πας, θα δεις κάτι καινούργιο. Δεν λέω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά είναι σίγουρα διαφορετικό. Εμείς φέτος έχουμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν κάνουμε κάτι παραπάνω, κάθε χρόνο ένα βήμα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα».

9.Η Ρόδος είναι το νησί των ιπποτών. Θεωρείς ότι είσαι ο ηγέτης του... τάγματος όσον αφορά τη νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος από την ομάδα;
«Όχι δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Η ομάδα έχει κι άλλους έμπειρους παίκτες με μεγάλη πορεία στο χώρο. Είμαι κομμάτι ενός συνδυασμού έμπειρων και νέων φιλόδοξων αθλητών. Έτσι προσπαθούμε να λειτουργήσουμε. Σε κάθε παιχνίδι, υπάρχει και διαφορετικός ηγέτης. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και μέχρι στιγμής, αυτό δεν το έχουμε καταφέρει και πολύ καλά».

10.''Τι ευχή θα έκανες για το νέο έτος;''
«Σε αθλητικό επίπεδο η ευχή μου είναι να συνεχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα και να μας προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις. Η κρίση μας έκανε να επαναεκτιμήσουμε ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα την υγεία μας και να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε. Κάποια πράγματα, τα προηγούμενα χρόνια τα θεωρούσαμε δεδομένα».

11. «Πιστεύεις ότι το γηπεδικό και κατ' επέκταση η μη ευρωπαϊκή προοπτική «φρενάρει» τον Κολοσσό ΒΑΠ για το παραπάνω βήμα, μετά τις εξαιρετικές σεζόν που έκανε τα τελευταία χρόνια;».
«Εκ το αποτελέσματος, έτσι φαίνεται. Δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ αυτό. Ωστόσο όσο ζεις ελπίζεις. Κι αυτή τη χρονιά έχουμε στόχους και φιλοδοξίες. Το γηπεδικό θέμα είναι μία δύσκολη κατάσταση και μόνο συλλογικά μπορεί να λυθεί».

12. Στα +30 σου έπαιξες στην Εθνική. Στα +30 σου στο εξωτερικό. Τελικά το καλό κρασί είναι και το πιο παλιό;
«Το παλιό κρασί σίγουρα είναι πιο καλό… Θεωρώ ότι είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα, όσο ωριμάζει να αποδίδει και καλύτερα. Βλέπεις παίκτες ξένων χωρών στα 22 να είναι ήδη άνδρες και να παίζουν το ίδιο στα 28 και στα 30 τους. Ο Έλληνας όσο μεγαλώνει μαθαίνει το μπάσκετ καλύτερα. Οι Έλληνες αγαπούν το μπάσκετ, έτσι όταν κάτι το… αγαπάς θέλεις να το εξερευνήσεις σε βάθος και σίγουρα γίνεσαι καλύτερος».

13. Τι λείπει από την καριέρα σου και ελπίζεις να το πετύχεις ή να το κερδίσεις στη δύση της;
«Κοιτάξτε, δεν είμαι αιθεροβάμων. Αν πω ένας τίτλος, ξέρω κι εγώ ότι δύσκολα στην Ελλάδα να γίνει κάτι τέτοιο. Ένα μία προσπάθεια με την Άλμπα Βερολίνου πέρσι αλλά δεν τα κατάφερα. Σίγουρα μου λείπουν κάποια χρόνια ακόμη μπάσκετ».

14. Τι πρέπει να γίνει για να γεμίσει και πάλι το Βενετόκλειο;
«Αυτό είναι θέμα παικτών και προπονητή. Να πείσουμε ξανά τον κόσμο να έρθει και να υποστηρίξει την ομάδα. Είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε».



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved