«Κυανέρυθρη» νίκη στη ματσάρα της Περιβόλας στη 2η παράταση (photos)
Ασταμάτητος είναι ο Πανιώνιος που πέρασε και από την Πάτρα έστω κι αν χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν 99-93 στη δεύτερη παράταση (76-76 κ.α., 87-87 α' παρ.) των Αχαιών στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής με τη νίκη αυτή να είναι η 5η σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
Παρέμειναν έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ υποχρέωσαν τον μαχητικό Απόλλωνα Πατρών σε ήττα μετά από δύο σερί νίκες.
Ο Πανιώνιος πάτησε… γκάζι από το τζάμπολ και προηγήθηκε 20-6 κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +8 (20-12). Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι είχαν απογοητευτικό ποσοστό στις βολές (4/12) δεν πτοήθηκαν και ισορρόπησαν το ματς παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο τέλος του ημιχρόνου στο -1 (29-28).
Μεγάλο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες στο τρίτο δεκάλεπτο που ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες και έκαναν μόνο ένα λάθος. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στις βολές, κέρδισαν τα ριμπάουντ, δεν βρήκαν όμως λύσεις απέναντι στους Γιάνκοβιτς και Παππά κι έτσι η τρίτη περίοδος έκλεισε στο -5 (57-52).
Τα τρίποντα των Μπατή και Παππά κράτησαν το προβάδισμα για τον Πανιώνιο, κάθε φορά που ο Απόλλων επιχειρούσε την ανατροπή στην τέταρτη περίοδο. Ωστόσο, στα 2΄΄ πριν τη λήξη κι ενώ οι «κυανέρυθροι» βρίσκονταν στο +3 (76-73), ο ΜακΚόλουμ έκλεψε την μπάλα από τον Παππά. Ο Μπατής έκανε φάουλ στον Γκραντ σε προσπάθεια του τελευταίου για τρίποντο εκείνος έβαλε τις βολές και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 87-85 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά ο ΜακΚόλουμ κέρδισε φάουλ στην εκπνοή και ισοφάρισε σε 87-87, στέλνοντας την αναμέτρηση στη δεύτερη παράταση.
ΜακΚόλουμ και Γκραντ χάρισαν γρήγορα το προβάδισμα με 93-89 στον Απόλλωνα, αλλά ο Γιάνκοβιτς μίλησε τελευταίος με καθοριστικά καλάθια και ριμπάουντ οδήγησε τους «κυανέρυθρους» σε ένα εντυπωσιακό σερί 12-0 και κατ’ επέκταση στη νίκη με 99-93.
Τα δεκάλεπτα: 12-20, 28-29, 52-57, 76-76 (κ.α.), 87-87 (α΄ παρ.), 93-99 (β΄ παρ.)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Πουρσανίδης Κ., Τζαφλέρης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 21, Αργυρόπουλος 11, Γκραντ 19 (1), Λιανός 11, Πέτροβιτς 23 (3), Κλάιμπερ 2, Ζαφείρης, Τέρνερ 4, Κρόλο 2.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 1, Πέιν 2, Αθηναίου 4, Κις, Μίλμπουρν 6, Αθανασούλας, Μπατής 16 (3), Γιάνκοβιτς 24 (2), Καββαδάς 4, Παππάς 31 (2), Ντραγκίτσεβιτς, Μπούκερ 11.