Λιανός: «Πάθαμε και μάθαμε»

Λιανός: «Πάθαμε και μάθαμε»

Το άσχημο φετινό ξεκίνημα του Απόλλωνα Πατρών διαδέχθηκε σερί νικών, που βελτίωσε τη θέση του στην κατάταξη της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο Γιάννης Λιανός, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», έκανε μίνι αναδρομή στην έως τώρα πορεία τους, εξήγησε τι άλλαξε και οι «μελανόλευκοι» φθάνουν πλέον στα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ αποκάλυψε και το «κλειδί» για την κατάκτηση του «διπλού» στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», που δεν είναι άλλο από τη συγκέντρωση και τον έλεγχο του ρυθμού. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Η Α1 Εθνικής πώς είναι;
«Όσο περνάει ο καιρός προσαρμοζόμαστε και περισσότερο. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Α2 και δεν μιλάω μόνο για τη δύναμη και για την έκρηξη. Στην Α1 δεν συγχωρούνται λάθη, ό,τι κάνεις το πληρώνεις ή το εισπράττεις. Μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία και η διαχείριση καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι. Κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα. Κάνεις λάθη, τιμωρείσαι, τέλος!».

-Όπως για παράδειγμα εσείς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές;
«Μπορείς να το πεις και αυτό. Και εμείς όμως στη συνέχεια τιμωρήσαμε αντιπάλους που επίσης υπέπεσαν σε λάθη ή εφησύχασαν».

-Αλήθεια τι άλλαξε στον Απόλλωνα μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές;
«Είναι η επιστροφή του Νίκου (Αργυρόπουλος) που μας πρόσθεσε εμπειρία. Ότι εμείς οι υπόλοιποι και οι Έλληνες και οι ξένοι πάθαμε και μάθαμε. Γνωριζόμαστε πλέον καλύτερα, δέσαμε ως ομάδα, έχουμε μάθει καλύτερα τους ρόλους μας. Αποκτήσαμε μια μικρή έστω, αλλά σημαντική εμπειρία. Βγάζουμε και μεγαλύτερη συγκέντρωση. Είναι πολλά μικρά μαζί, δεν μπορείς να απομονώσεις ένα πράγμα και να πεις αυτό έλειπε πριν, το αποκτήσαμε και έρχονται τα αποτελέσματα. Να προσθέσω και κάτι ακόμη. Στις τρεις ήττες που κάναμε στο ξεκίνημα καλά παίξαμε, σαφώς θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, όμως χάσαμε στο σουτ. Ήταν λογικό και θέμα τύχης. Αυτό ο κόσμος το αναγνώρισε, αναγνώρισε την προσπάθειά μας και μας στήριξε και αυτό έπαιξε τον ρόλο του στη συνέχεια».

-Επόμενο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, ομάδα από την οποία χάσατε πέρυσι δύο φορές στο σουτ. Αισθάνεσαι ότι του χρωστάτε κάτι;
«Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Άλλωστε σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν οι ξένοι στην ομάδα μας, που δεν γνωρίζουν τι συνέβη και ούτε υπάρχει λόγος να μπουν σε τέτοια διαδικασία. Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη, γιατί ο Πανελευσινιακός είναι ομάδα με τους ίδιους στόχους και κάθε νίκη απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους είναι πολύ σημαντική».

-Πού θα κριθεί το παιχνίδι;
«Στη συγκέντρωση και στον ρυθμό. Εμείς πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε παιχνίδι με την πίεση που είναι λογικό ότι θα έχουν».



ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
Final-4 Euroleague: Προγνωστικά, Ειδικά στοιχήματα
Final-4 Euroleague: Προγνωστικά, Ειδικά στοιχήματα
Παναθηναϊκός: Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - «Το διαζύγιο είναι πολύ κοντά»
Παναθηναϊκός: Συνάντηση Αλαφούζου με Τερίμ - «Το διαζύγιο είναι πολύ κοντά»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved