Λιανός: «Μας ξενέρωσε η αναβολή»

Λιανός: «Μας ξενέρωσε η αναβολή»

Πώς και πώς περίμεναν στον Απόλλωνα Πατρών να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1, αλλά η αναβολή τους ξενέρωσε, σύμφωνα με το Γιάννη Λιανό.

Ο Πατρινός φόργουορντ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να ξέρει εάν θα κάνει καλό ή κακό στην ομάδα η μετάθεση της πρεμιέρας, σίγουρα όμως κάνει ζημιά στην εικόνα του ελληνικού μπάσκετ. Μίλησε, επίσης, για την αγωνιστική κατάσταση του ίδιου και των συμπαικτών του, αλλά και τα αίτια της ήττας από την Κηφισιά, στο Κύπελλο Ελλάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την αναβολή της πρεμιέρας της Α1: «Κάνουμε κοντά δύο μήνες προετοιμασία και όλοι στην ομάδα περιμέναμε πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μετρούσαμε τις ημέρες, αφού καλή είναι η προπόνηση και τα φιλικά, αλλά τους αθλητές του θρέφουν τα επίσημα παιχνίδια. Παράλληλα, πολλά παιδιά στον Απόλλωνα δεν έχουμε παίξει στην Α1 Εθνική και θέλουμε να παίξουμε, υπήρχε και υπάρχει ανυπομονησία. Η αναβολή, λοιπόν, μας ξενέρωσε και μας πάει πίσω».

Για τις συνέπειες της αναβολής: «Θεωρητικά, ίσως η αναβολή για την ομάδα μου να βγει και σε καλό. Το λέω αυτό γιατί δύο συμπαίκτες μου, ο Νίκος (Αργυρόπουλος) και ο Σέιν (Ουόκερ) ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και θα βρουν το χρόνο να τους ξεπεράσουν. Ειδικά η απουσία του Νίκου είναι αρκετά σημαντική, αφού είναι ο πιο έμπειρος παίκτης μας. Από την άλλη, όλη η προετοιμασία που κάνουμε είχε πλάνο να είμαστε έτοιμοι στις 6-7 Οκτωβρίου. Συνεπώς, βγαίνουμε εκτός. Βέβαια, όλα αυτά ισχύουν στη θεωρία. Στην πράξη και από τα αποτελέσματα θα φανεί εάν η αναβολή μάς κάνει καλό ή κακό».

Για το γεγονός πως στο άθλημα η αναβολή κάνει ζημιά: «Θα συμφωνήσω μαζί σου. Γενικά, θα έλεγα ότι οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, η αμφιβολία που υπάρχει πλέον για το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα κάνει ζημιά. Βγαίνει μια άσχημη εικόνα για το μπάσκετ».

Για το τι βλέπεις να γίνεται: «Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ημέρες να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έστω με μία εβδομάδα καθυστέρηση. Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι κάτι άλλο».

Για τον Απόλλωνα Πατρών και το εάν είναι έτοιμος για την Α1: «Έχουμε δουλέψει αρκετά. Μετά τον αποκλεισμό από την Κηφισιά μας δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για την ήττα από την Κηφισιά, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας: «Θεωρώ ότι μπήκαμε πιο χαλαροί από όσο έπρεπε. Ίσως να επηρεαστήκαμε από τις καλές εμφανίσεις μας στα φιλικά. Μας έλλειψε η συγκέντρωση και το κίνητρο που είχαμε πέρυσι ως ομάδα Α2, όταν στο Κύπελλο αγωνιστήκαμε με ομάδες Α1 Εθνικής όπως το Περιστέρι το οποίο αποκλείσαμε και τον Ίκαρο Καλλιθέας, από τον οποίο χάσαμε στο σουτ. Παρ’ όλα αυτά με την Κηφισιά γυρίσαμε από το -21 και στο φινάλε ηττηθήκαμε κυριολεκτικά από μία λάθος αντίδραση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ήταν ένα μάθημα. Σε κάθε περίπτωση ο βασικός στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, η καλή πορεία και η παραμονή στην Α1».



Οι ομάδες του Παναθηναϊκού Α.Ο. στον ΟΠΑΠ με τα τρόπαια της σεζόν 2023-2024
Οι ομάδες του Παναθηναϊκού Α.Ο. στον ΟΠΑΠ με τα τρόπαια της σεζόν 2023-2024
Μπάγερν Μονάχου: Ανατροπή με Τούχελ!
Μπάγερν Μονάχου: Ανατροπή με Τούχελ!
ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
ΑΕΚ: Στη λίστα της Μαρσέιγ ο Αλμέιδα - Η συμφωνία του με την Ένωση
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Από Cosmote TV και MEGA η μετάδοση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved