Αλλαγές κανονισμών για F1
Νέοι κανονισμοί για τη Formula 1, μετά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), που συνεδρίασε σήμερα στο Παρίσι.
Σε ορισμένους αγώνες θα διατίθενται πρόσθετα ελαστικά σε όλες τις ομάδες για σκοπούς αξιολόγησης. Δύο σετ από αυτά θα διατίθενται σε κάθε οδηγό κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μερών των δοκιμών, ενώ θα πρέπει να επιστραφούν στον προμηθευτή πριν από την έναρξη του τρίτου μέρους.
Μία επιπλέον σειρά ελαστικών «Prime» (σκληρότερη σύνθεση) μπορεί να διατίθεται σε όλους τους οδηγούς.
Το όριο ταχύτητας του αυτοκινήτου ασφαλείας (περίπου 40% μείωση στο χρόνο γύρου) θα πρέπει τώρα να εκτελεστεί σε δύο γύρους, αντί για έναν. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα οδηγούνται με ασφαλή ταχύτητα, μέχρι να φθάσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αυτοκινήτου ασφαλείας, το φως στην έξοδο των πιτ θα παραμείνει πράσινο, εάν δεν διακοπεί ο αγώνας.
Αν βρίσκεται στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να εισέλθει στα πιτ, αν δεν είναι για αλλαγή ελαστικών.