H Ρίβερ και οι... άλλες!

H Ρίβερ και οι... άλλες!

«Άρον, άρον… υποβίβασον αυτόν…». Από τις κραυγές-εντολές του πλήθους ελάχιστες ομάδες γλύτωσαν στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι αυτές που μένουν και επιμένουν και σε πείσμα των καιρών, αντέχουν.

Αψηφούν τον υποβιβασμό, μερικές φορές μάλιστα τον φτύνουν κατάμουτρα και του λένε «δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα… ομαδοθάφτη. Ας τις δούμε. Αξίζουν την προσοχή μας.

Αγγλία

Η Premie rLeagueείναι μικρή σχετικά σε ηλικία, καθώς «γεννήθηκε» το 1992. Παρόλα αυτά μόνο 7 ομάδες έχουν καταφέρει να διατηρηθούν σε αυτή στα 19 χρόνια λειτουργίας της. Από αυτές οι τρεις είναι του Λονδίνου (Αρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ) και οι δυο του Λίβερπουλ (Λίβερπουλ, Έβερτον).

Το γκρουπ συμπληρώνουν, δυο πρωταθλήτριες Ευρώπης: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άστον Βίλα. Αν πάμε στα προ P.L χρόνια, θα βρούμε μόνο δυο ομάδες, που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ. Η γηραιότερη είναι η Άρσεναλ, η οποία μετέχει συνεχώς στην 1η κατηγορία από το 1919 και η νεότερη η Έβερτον (από το 1954).

Γαλλία

Η Παρί Σεν Ζερμέν ιδρύθηκε το 1974. Τέσσεραχρόνιααργότεραανέβηκεστη Ligue 1 και από τότε στέριωσε. Η δεύτερη γαλλική ομάδα, που δεν ξέρει τι πάει να πει υποβιβασμός είναι η Οσέρ, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα ανελλιπώς από το 1980.

Γερμανία:

Η Bundesliga ξεκίνησετο 1963. «Ιδρυτικό» μέλος της υπήρξε το Αμβούργο, το οποίο είναι η μοναδική ομάδα η οποία επί 48 χρόνια δίνει το παρών στη διοργάνωση. Η μεγάλη Μπάγερν μετράει 46 χρόνια στην κατηγορία, αφού ανέβηκε το 1965.

Άλλες δυο ομάδες δεν έχουν πέσει ποτέ από την Bundesliga αλλά αυτές είναι μικρότερες σε ηλικία. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν που προβιβάστηκε το 1979, η Βόλφσμπουργκ το 1997 και το στερνοπαίδι της κατηγορίας, η Χόφενχάιμ, που ανέβηκε το 2008.

Iταλία

Η Ίντερ την γλίτωσε το 1922 όταν έγινε αναδιάρθρωση κατηγοριών και έκτοτε δεν την έχει ξαναπατήσει. Ούτε αγωνιστικά, ούτε εξωαγωνιστικάκαθώς είναι γνωστό ότι στην Ιταλία οι ομάδες υποβιβάζονται και λόγω σκανδάλων.

Ολλανδία

Ο Άγιαξ, η Φέγενορντ και η Αϊντχόφεν, οι bigthree του ολλανδικού ποδοσφαίρου, συμμετέχουν στο πρωτάθλημα από το 1956, που ιδρύθηκε η Eredivisie. Κοντά τους βρέθηκε η Ουτρέχτη, η οποία σχηματίστηκε το 1970 από συγχώνευση τριών ομάδων, μεταξύ των οποίων ήταν και η DOSη οποία ουδέποτε είχε υποβιβαστεί.

Νορβηγία

Η Λίλεστρομ απολαμβάνει τη μοναξιά της. Από το 1975, που ξεκίνησε η  Tippeligaen, είναι μόνιμα παρούσα.

Πορτογαλία

Χέρι-χέρι βρίσκονται στηνSuperligaτης Πορτογαλίας από το 1938 , οι τρεις μεγάλες της χώρας: Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ.

Ρουμανία

Από το 1947, η Ντιναμό Βουκουρεστίου και η Στεάουα Βουκουρεστίου, η ομάδα της αστυνομίας και του στρατού αντίστοιχα, συμμετέχουν αδιάλειπτα στο πρωτάθλημα.

Ρωσία

Η Ντιναμό Μόσχας αγνοεί τον υποβιβασμό και έχει την τιμή να αγωνίζεται συνεχώς τόσο στην 1η κατηγορία του σοβιετικού πρωταθλήματος (από το 1936) όσο και στου ρωσικού. Η Σπαρτάκ δεν τα κατάφερε και τα δυο, καθώς είχε υποβιβαστεί το 1976. Το ίδιο και ηΤΣΣΚΑ Μόσχας (1984, 1987)

Σκωτία

Καλά αυτές έχουν ξεχάσει από πότε παίζουν στην 1η κατηγορία. Σέλτικ και Ρέιντζερς ήταν ιδρυτικά μέλη του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, το οποίο ξεκίνησε το 1890. Η Αμπερντίν ανέβηκε το 1905 και έγινε η 3η της παρέας, αν και κινδύνευσε δυο φορές να πέσει (το 1917 και το 2000).

Ισπανία

Τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, τις υποπτευόμαστε. Υπάρχει ωστόσο και 3η ομάδα στην υπόθεση. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία από το 1929, που ξεκίνησε η LaLiga, δεν έχει «φουντάρει» ποτέ παρά το γεγονός ότι έφτασε πολύ  κοντά το 2007.

Ουκρανία

Η Ντιναμό Κιέβου αντέχει στο χρόνο και στις γεωπολιτικές μεταβολές. Ούτε στα χρόνια του σοβιετικού πρωταθλήματος υποβιβάστηκε, ούτε του ουκρανικού. Η έτερη πρωταγωνίστρια της εποχής μας, Σαχτάρ Ντόνετσκ ανέβηκε στην STL, μόλιςτο 1972.

Αυστρία

Οι δυο αντίπαλες της Βιέννης, η Αούστρια και η Ραπίντ μάχονται συνεχώς στην 1η κατηγορία από το 1911.

Τουρκία

Οι τρεις ομάδες της Πόλης, η Μπεσίκτας, η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατασαράι δίνουν ανελλιπώς τις δικές τους μάχες από το 1960. Μετά το 1974 προστέθηκε η Τραμπζοσπορ στο παζλ.

Αργεντινή

Ήταν τρεις, έμειναν δυο. Η παλαιότερη ομάδα (1909) στο πρωτάθλημα, Ρίβερ Πλέιτ αποχαιρέτησε πρόσφατα την κατηγορία, προς μεγάλη χαρά της αιώνιας αντιπάλου της ΜπόκαΤζούνιορς (1913). Το ρεκόρ έμεινε πλέον στα χέρια της Μπόκα και της Ιντεπεντιέντε (1912).

Βραζιλία

Από τις 6 ομάδες, που νιώθουν υπερήφανες για την συνεχή παρουσία τους (από το 1971) στο πρωτάθλημα οι 5 καρδιοχτύπησαν στην πορεία του χρόνου. Η Κρουζέιρο κόντεψε να υποβιβαστεί το 1994 και το 1997, η Φλαμέγκο το 2001, το 2004 και το 2010, η Ιντερνασιονάλ το 1990 και το 2002, η Σάντος το 2008, η Σάο Πάολο το 1990. Μόνο η Βάσκο Ντα Γκάμα υπήρξε σταθερή αξία.

Ουρουγουάη

Κρατάει χρόνια η… κολόνια της Πενιαρόλ (1900) αλλά και της Νασιονάλ (1901).



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved